Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Snowdenin uusi paljastus: NSA:n työkaluna myös Angry Birds

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja Tvälups, 27.01.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Snowdenin uusi paljastus: NSA:n työkaluna myös Angry Birds
  il Maanantai 27.1.2014 klo 21.55

  NSA voi urkkia tietoja Angry Birdsin ja muiden mobiilisovellusten avulla.

  [​IMG]
  (EPA)
  The Guardian ja New York Times ovat julkaisseet uusia paljastuksia, jotka pohjautuvat tietovuotaja Edward Snowdenin materiaaleihin.

  Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA ja Brittien vastaava virasto GCHQ ovat käyttäneet hyväkseen mobiilisovelluksia urkkiakseen tietoja niiden käyttämisestä.

  Niin sanottujen vuotavien sovelluksien avulla voi urkkia muun muassa pelaajien puhelinmallin, iän, sukupuolen ja olinpaikan. Joidenkin sovellusten avulla voi päästä käsiksi vielä arkaluontoisempiin tietoihin, kuten käyttäjän seksuaalisen suuntautumiseen. Useat käyttäjät ovat täysin tietämättömiä siitä, että näihin tietoihin pääsee käsiksi.

  Esimerkkinä mainitaan Suomessa kehitetty Rovion Angry Birds -peli. Brittiläinen salainen raportti vuodelta 2012 sisältää tietoja siitä, miten urkkia tietoja, kun Andry Birdsin Android-peliä pelataan. Sovellus kerää tietoja, kuten käyttäjän sijainnin, ja välittää ne mainostajille. Tiedusteluorganisaatiot pääsevät nappaaman näitä tietoja välistä.

  Rovion tiedottajan Saara Bergströmin mukaan Roviolla ei ole mitään tietoa virastojen tiedustelusta.

  - Eikä meillä ole minkäänlaista suhdetta näihin organisaatioihin.

  Valtavat määrät tietoa

  [​IMG]
  Edward Snowden on jatkanut tietovuotojaan hiljaisen kauden jälkeen. (AP)
  Erään toisen salaisen raportin mukaan Android-käyttöjärjestelmää päivittäessä käyttäjä lähettää suuret määrät tietoa älypuhelimensa käyttöhistoriasta verkon välityksellä. Älypuhelinsovellukset keräävät paljon tietoa käyttäjistään mainostajille, jotka voivat profiloida mainontaa paremmin. Juuri tähän väliin NSA ja GCHQ iskevät.

  Tiedusteluvirastot kalastelevat valtavia määriä tietoja käyttämällä apunaan massakeruutyökaluja. Tietojen avulla yritetään jäljittää terroristeja ja muita kohteita. Vuonna 2010 kirjoitetun raportin mukaan GCHQ oli kerännyt niin paljon verkkoselainten evästetietoja, että sillä oli ongelmia varastoimisen kanssa.

  Erityitesti tiedustelupalvelujen kohteena on ollut Google Maps -sovellus, jonka avulla käyttäjien sijaintia voi seurata.
   

Jaa tämä sivu