Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sodan ajan joukkojen varustus kaukana kylmän sodan tasosta: "Tavaraa aivan liian vähän"

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Taitolaji, 10.11.2014.

 1. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Tämäkin Niinistö on kanssani samaa mieltä! Toinen Niinistö (presidentti) totesi aiemmin tänään:

  "Puolustuksemme uskottavuus on sekin kokonaisuus, riippuvainen monista seikoista kuten puolustustahdosta, sotatekniikasta ja taktiikasta. Ja tässäkin tarvitaan tasapainoa. Tahto ilman ajanmukaista varustusta ei välttämättä riitä. Ajanmukainen varustus ilman tahtoa ei varmasti riitä. Jos taas taktiikka on pielessä, eivät tahto ja varustuskaan välttämättä pelasta.

  Puolustustahtoa meillä suomalaisilla kyllä on, mutta kysymys kuuluu nyt, riittääkö meillä rahaa? Taloudesta uhkaa nykymenolla tulla meidän Akilleen kantapäämme. Talouskehityksestä johtuen vastakkain ovat toisaalta paine supistaa valtion menoja ja toisaalta paine nostaa puolustusmäärärahoja. Meillä on kuitenkin varsin pitkälle menevä yhteisymmärrys siitä, että Puolustusvoimien toimintakyky – ja myös tarvittavat kehityshankkeet – on voitava turvata."


  Monikymmenvuotisella alan kokemuksella ilmoitan olevani täysin samaa mieltä!

  Sodan ajan joukkojen varustus kaukana kylmän sodan tasosta: "Tavaraa aivan liian vähän"

  [​IMG]
  Kotimaa | 10.11.2014 | 15:14 | Päivitetty 15:1610
  Anita Simola

  Helsinki
  – Puolustusvoimat on tehnyt tällä vaalikaudella hankintoja, jotka ovat oikeansuuntaisia, mutta täysin riittämättömiä, sanoo eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps).Armeija hankki muun muassa Stinger-olkapääohjuksia, jotka takaavat sen, ettei vihollinen voi häiritä maavoimia maataistelukoneillaan.– Hyvä päätös, mutta hankitut määrä eivät riitä sodan ajan joukoillemme. Niitä on sen verran, että koulutus saadaan käyttöön ja tietty määrä on tarvittaessa käytössä, mutta taistelukestävyyteen ne eivät ole riitä. Suomi ei pysty hankkimaan materiaalia samalla tavalla kuin esimerkiksi kylmän sodan aikana omille sodan ajan joukoillemme, Niinistö toteaa.Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg otti armeijan rahatilanteen esille maanantaina valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa. Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) johtama parlamentaarinen selvitysryhmä ehdotti viime kuussa puolustusvoimille lisärahoitusta vuosikymmenen loppuun. Puolustusvoimat saisi 50 miljoonaa euroa lisää vuonna 2016 ja summa nousisi asteittain vuoteen 2020 mennessä 150 miljoonaan euroon indeksikorotusten lisäksi.Lindbergin mukaan lisärahoitus tarvitaan toimivuuden ja uskottavuuden takaamiseksi. Hän totesi, ettei lisärahoituksella pystytä kuitenkaan kehittämään valmiutta tai suorituskykyjä.Komentajan kommentti ei ole yllätys Niinistölle.– Tuolla lisäpotilla voidaan turvata vuosien 2016–2020 puolustusvoimien materiaalille vain tyydyttävä minimitaso.Niinistö muistuttaa, että alun perin tämä vaalikausi piti olla maavoimien ja erityisesti alueellisten joukkojen varustuskausi. Alueelliset joukot muodostavat 60 prosenttia maavoimien joukoista.– Neljään vuoteen näitä joukkoja ei ole pystytty kehittämään. Siihen on yksiselitteinen syy raha. Puolustusbudjetista on viety kymmenys tällä vaalikaudella.Kertausharjoitusten määrä nousee ensi vuonna, mutta Niinistön mukaan kolmen laihan vuoden jälkeen on ehtinyt syntynyt tuhansien reserviläisten koulutusvaje.– Jalkaväkimiinoista luovuttiin. Viime vuosina on saatu aikaa melkoista aukko puolustuskykyymme. Sitä on helppo ajaa alas, mutta sen rakentaminen uudelleen kestää kauan.
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,669
  Tykkäykset:
  23,321
  Pisteet:
  1,286
  Millä sotavaltiolla on kylmän sodan ajan kokoisia varastoja? Ja niin, että tuo koko varasto on myös käyttöönotettavissa tarpeeksi äkkiä. Tuhat panssarivaunua pellolla 15 vuoden säilytyksessä ei suoraan sanoen tunnu miltään sijoitukselta.
   
 3. Mainos 4. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Sitä kutsutaan liittoutumiseksi hyvä Baikal!
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,669
  Tykkäykset:
  23,321
  Pisteet:
  1,286
  Juu ja sen liittoutumisen ajat rupeaa olemaan kyllä käsillä. Idän mies teutaroi kyllä sillä tavoin, että pitää Naton alkaa kelpaamaan meillekin.

  Nato ei poista lainkaan sitä, että näköalat pitää silti säilyttää tiukasti omissa toimissa. Ei Nato vaan ole mikään keppihevonen, jolla lakaistaan ikävät puutteet tms. maton alle. Se olisi asemassamme kyllä pahemman laatuinen -jänis pisti päänsä pensaaseen- temppu. Eivätkä ne Nato-kumppanit siihen edes suostukaan. Rajamaata ja etulinjaa edustamme, halusimme tai emme, ja toimet on oltava sitä mukaa. Niinistöön minä nyt kuitenkin luotan kuin pässi sarveensa.

  Tuhat vaunua pellolla 15 v. säilytyksessä ei vaan ole tätä päivää. Kaluston on oltava tikissään ja sen operatiivinen käyttöönottovalmius vähintään hyvä.
   
  skärdis, elso, Sardaukar ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,969
  Tykkäykset:
  18,628
  Pisteet:
  1,286
  Tai sitä pitää olla saatavissa "LendLease"-tyyliin.
   
 7. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,088
  Tykkäykset:
  1,533
  Pisteet:
  636
  Tämä näkökulma ei ole vielä ollut suomalaisessa Nato-keskustelussa. Jos Nato-jäsenyyden kylkiäisenä saadaan esim kahdenväliset sopimukset Ranskan, USA:n ja Saksan kanssa että mikäli viides artikla laukeaa niin asevarikot aukeaa se saattaisi tehdä jäsenyydestä tavoittelemisen arvoista.

  Epämääräiset lupailut kollektiivisesta turvallisuudesta ovat yhtä tyhjän kanssa.
   

Jaa tämä sivu