Sotafilmin teko - nykyään

adam7

Respected Leader
BAN
Kun ei sopivaa säiettä ollut, niin laitetaan tämä pätkä siitä miten sotafilmin taistelukohtauksen voi nykyään tehdä:
[video=youtube]http://youtu.be/WRS9cpOMYv0[/video]
 
Vertailun vuoksi sama kohtaus vanhemmalla tekniikalla

 
Last edited by a moderator:
Tässä on yksi vapaaehtoisvoimin tekeillä oleva elokuva.

http://www.syskyjarvi1939.fi/etu.xhtml

Tausta

Elokuvaa lähdettiin tekemään vuoden 2011 tammikuussa. Kuvaukset aloitettiin helmikuussa -27 asteen pakkasissa, mikä omalta osaltaan loi sopivaa ”taistelufiilistä” ja ajanmukaista henkeä. Elokuva on kunnianosoitus Suomen sodissa palvelleille. Lisäksi se on oiva osoitus siitä ”taistelutahdosta” ja tavoitteellisuudesta, jossa tuotannon lopputulos on jotain muuta kuin elokuvan budjetti antaisi ymmärtää. Projekti on toteutettu käytännössä nolla-budjetilla, mitä nyt muutama lumipuku piti hankkia alkuperäisten tilalle. Mutta toisaalta voidaanhan sitä sanoa, että aika on rahaa, ja sitähän tähän on käytetty joka tapauksessa runsaasti, tekijöiden omaa vapaa-aikaa uhrattu. Elokuvan leikkaaminen ja editoiminen on vaativaa ja aikaa vievää puuhaa. Aika ajoin tuotantoporukalla on ihmetelty, että saadaanko tavara milloinka valmiiksi, kun kestää ja kestää. Mutta toisaalta koko ajan on tiedetty, että hiljaa hyvä tulee. Ohjaaja-kollega ja leikkaaja Jarno Heikkinen on tehnyt ansiokasta työtä. Kaikki elokuvan materiaali on itse omalla porukalla toteutettu musiikista ja sävellyksistä lähtien (Jouni Järvinen).

Elokuvan yksi oleellinen piirre on, että se perustuu todellisiin tapahtumiin Suomen Talvisodassa joulukuussa 1939. Kaikki tapahtumapaikat ja –ajat ovat todellisia ja elokuvanteossa haluttiin nimen omaan panostaa historiallisiin faktoihin niin hyvin kuin kerätyillä taustatiedoilla kyettiin. Haasteena oli tuotantoporukan rajalliset resurssit, mutta puutteita pyrittiin korjaamaan mahdollisimman innovatiivisilla ratkaisuilla niin kuvausteknisessä mielessä kuin käsikirjoitustakin viilattaessa.

Vaikka tapahtumapaikat ajankohtineen ovat faktaa, niin elokuvan henkilöhahmot ovat pääosin kuvitteellisia. Ainoa todellisuuteen pohjautuva henkilöhahmo, joka haluttiin tuoda elokuvassa lyhyesti esille, oli taisteluiden tuoksinassa muodostetun Ryhmä Oinaan komentaja Everstiluutnantti E. I. Järvinen. Elokuvan teossa ei ole käytetty yhtään oikeaa näyttelijää, vaan kaikki projektissa mukana olleet olemme enemmän tai vähemmän pakastavedettyjä harrastelijoita. Katsojat suokoon sen myös meille. Niillä mennään mitä on saatavilla.

Elokuva alkaa olee loppusilausta vaille. Odotamme innolla, että valmis paketti saadaan ”eetteriin”. Johan sitä on aikansa jo luvattukin. Käsiä syyhyttää myös jo jatkoprojektien tekeminen, mutta ehkä tässä vaiheessa edetään kuitenkin askel kerrallaan. Ja ennen kaikkea kiitokset kaikille elokuvantekoon osallistuneille ja sitä tukeneille. Luutnantti Wuolletta lainatakseni tähän loppuun:

”Kyllä me pojjaat vielä niille näytetään. Parhaamme ainakin yritetään...”
13.3.2012 Talvisodan päättymisen vuosipäivänä,
Petri Järvinen, ohjaaja / käsikirjoittaja / luutn Wuolle

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Uyn0xssbtE[/video]
 
miheikki kirjoitti:
Tässä on yksi vapaaehtoisvoimin tekeillä oleva elokuva.

http://www.syskyjarvi1939.fi/etu.xhtml

Tässähän on hyvä pläjäys; toivottavasti saavat valmiiksi ja tuubiin. Trailerin perusteella näyttäisi olevan must elokuva :) ...
 
Talvisota: Syskyjärvi 1939

Elokuva on toteutettu täysin vapaaehtoisvoimin ja käytännössä "nollabudjetilla". Elokuva on nähtävissä 21.4. eteenpäin nettisivulla: www.syskyjarvi1939.fi.
 
Last edited by a moderator:
miheikki kirjoitti:
Talvisota: Syskyjärvi 1939

Elokuva on toteutettu täysin vapaaehtoisvoimin ja käytännössä "nollabudjetilla". Elokuva on nähtävissä 21.4. eteenpäin nettisivulla: www.syskyjarvi1939.fi.
Olipas ihan katsottava juttu. Hieno suoritus nuilta Järvisiltä ja Heikkilöiltä :salut:.
 
Back
Top