Sotahistorian mallintaminen

Tällaiseen mielenkiintoiseen dippatyöhön törmäsin hakiessani tietoa kirjasarjasta "Suomen rintamamiehet 1939-1945."

https://seco.cs.aalto.fi/publications/2016/leskinen-msc-thesis-2016.pdf
Hienoa että tälläistä tehdään vielä suomeksi, hyvin kirjoitettu lisäksi, varsinkin verrattuna erilaisiin dorian kandipaperihin mitä täällä pyörii.
Niinkuin tämän diplomityönä tietysti pitääkin olla. Hauska silti päästä lukemaan suomenkielistä opinnäytetyötä ilman jatkuvaa mutinaa.
(Jupinaa.)
 
Itse sain aikoinaan käsiini massiivisen vanhaan case studyyn liittyvän "haastattelu"aineiston. Kävin sen läpi ja tein excel-taulukkoon ristiviittaukset toisiin haastatteluihin ja tekstiasiakirjaan referaatin haastattelusta. Suunnittelin viittausten visualisointia mind mapin tyyppiseksi, mutta aika ja jaksaminen loppui kesken tuhansien sivujen edessä. Jälkikäteen on harmittanut ja nyt kun mitään paineita ei enää ole, voisi tietysti illan pimeinä tunteina ryhtyä moista laatimaankin. Voisi avata ihan uusia uria.

Tiedon visualisointi on nykyään "se" juttu, ihan ansaitustikin. Joskus tuli tehtyä yhteen sivuprojektiin pikku keksintö, jota sitten kokeneemmat kolleegat kovasti kehuivat, mutta en tiedä, ottivatko sitten käyttöön.
 
Back
Top