Sotien tappiotilastot yhtä tyhjän kanssa

Maj.evp

Alikersantti
BAN
Voi helvetti, mie valvon töiden takia kymmeniä öitä vuodessa ja elän.
Olenko lääketiteteellinen poikkeus,vaiko peräti friikki. Olenko minä tulevaisuuden supersotilaan aihio,ihminen joka voi valvoa öitä. Vain Maj.evp sen tietää. Eiku foooliohattu päähän.

Voin sanoa että et ole tulevaisuuden supersotilaan aihio, koska kommunikointitaidoissasi on kehittämisen varaa.
 

Benelli

Respected Leader
Toisessa maailmansodassa havaittiin että tarpeeksi väsynyt ihminen pystyy nukkumaan tykistökeskityksessä. Tietysti jos vihollista voidaan häiritä suhteellisen pienellä vaivalla vaikka pistämällä silloin tällöin muuta kranaatti tukikohtaan taleban tyyliin niin mikäs siinä.
 

late347

Kapteeni
Väsymystä ja sen aiheuttamaa heikentynyttä suorituskykyä on tutkittu laajalti tuolla sodankäynnin ihmemaassa Americassa.

Varmaankin sotilaan toimintakyky heikkenee kun edetään aivan väsymyksen rajamaille (mikrouni, pariksi sekuntiksi täytyy vähän välillä lepuuttaa molempia silmiä kiinni, sitten täytyy pakottaa itsensä avaamaan silmät vähäksi aikaa, ja rumba jatkuu)

Tuollaisesta väsymyksestä johtuu ilmeisesti moni liikenneonnettomuus joten ei se mitään mutuilua ole, vaan surullista lähinnä onnettomuustilastojen valossa :(

Taisteluhuumeita ja / tai -piristeitä on jaettu maajoukoille ja myös erikoisjoukoille Irakissa / Afgoissa.

Taistelulentäjillä on väsymyksen vaikutusta myös tutkittu. Tämähän on tärkeää tietoa pommikonemiehistöille joka saattaa olla valmiudessa lennossa montakin tuntia, sitten tulee telex-printteriin satelliitista, lentokoneeseen käsky komentajalta "menkää pommittamaan kohde x Afganistanissa, sitten ilmatankkaus yms"

B-52, B-2 Spirit, B-1 Lancer yms... Muistaakseni olivat todenneet jotakuinkin niin että lyhyet torkku-unet n. 2-3h rauhallista unta auttaa tilapäisesti säilyttämään riittävän toimintakyvyn :D
 
Top