Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sotilaallinen huoltovarmuus paranee

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Vonka, 22.02.2016.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,253
  Pisteet:
  1,286
  Tiedotteet

  17.02.2016 09:15
  Sotilaallinen huoltovarmuus paranee


  Suomi on liittynyt 16.2.2016 puolustusministeri Jussi Niinistön päätöksellä Euroopan puolustusviraston (EDA) sotilaallista huoltovarmuutta ja operatiivista suorituskykyä lisäävään varaosien, tarvikkeiden ja palveluiden vaihtopalveluun.

  Palvelu on tarkoitettu käytettäväksi kansallisissa ja kansainvälisissä kriisinhallintaharjoituksissa ja -operaatioissa. Palvelua voidaan käyttää myös normaalioloissa kotimaassa.

  Puolustusvoimien valmius edellyttää kansallisia ja kansainvälisiä huoltovarmuuteen liittyviä sopimuksia ja järjestelyjä. Niiden perusteella kriittisten järjestelmien käytettävyyteen vaikuttavat tekijät pyritään takaamaan sekä kotimaasta että ulkomailta poikkeusoloissa.

  Hankkeeseen osallistuminen ei vaadi erillistä jäsenmaksua. Liittyminen hankkeeseen ei velvoita tukemaan toista sopimusosapuolta. Palvelu on kustannustehokas ja joustava tapa lisätä huoltovarmuutta keskinäisen tuen avulla. Sen tarkoituksena ei ole korvata vaan tukea jo olemassa olevia järjestelyjä.

  Hankkeessa on tällä hetkellä mukana Suomen lisäksi neljä EU:n jäsenmaata (Kypros, Belgia, Ranska ja Romania) sekä Norja. Mukaan on lähdössä myös kuusi muuta maata (Ruotsi, Kreikka, Espanja, Hollanti, Portugali ja Slovenia).


  http://www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet?9_m=7671
   
  John Hilly ja Lepukki tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu