Sotilasperinteet

Ruotsissa on kanssa paljon nykyään lakkautettuja rykmenttejä, pataljoonia yms. joukko-osastoja joilla on omien tarinoidensa mukaan historiaa aina 1600-luvulta alkaen.

Paljonhan noita taisteluita on näemmä kerennyt kertyä mm. Livgardetille joskus muinoin
1280px-Livgardet_in_Stockholm_2010.JPG
 
Miten hyvin mielestänne nämä sotilasjoukon ulkoiset tunnukset (esim. punabaretti, stetson, valkoinen kepi jne.) sitouttavat sotilaat osaksi joukkoa ? Ideahan näissä on tietenkin se, että omalla kovalla työllä ja osoitetulla osaamisella ja motivaatiolla sotilas ansaitsee oikeuden kantaa ja käyttää näitä ulkoisia tunnuksia. Ja ansaittuaan kantaa niitä ylpeydellä tuntien ylpeyttä omasta joukostaan.
 
Kyseessä on entinen Espanjan muukalaislegioona. Ulkomaalaisten värvääminen lopetettiin aikoinaan, mutta nykyään ne ottavat taas ainakin espanjankielisistä maista. Porukan kovuudesta en osaa sanoa.

Tuli lueskeltua tuosta Espanjan legioonasta ja todellakin pitäisi olla Espanjan kansalainen, entisistä Espanjan "territorioista" tai vähintään omata oleskelulupa kyseiseen maahan. Kyseinen porukka näyttää olevan arvoiltaan hyvinkin kristillisen traditionaalinen ja ammentavan myös Espanjan valloitussodista.

Viimeisimpiä komennuksia Espanjan legioonalle ovat näemmä olleet lyhyt sitoutuminen Irakin sotaan 2006 sekä SFOR.

Nykyään kuitenkin kyseinen legioona kamppailee modernien, länsimaisten ongelmien parissa lyhyehkön Googlauksen perusteella:

Espanjan muukalaislegioona taistelee sotilaiden ylipainoa vastaan
 
Itse arvostan sitä että nykyisen Saksan Bundeswehr ei lähtenyt sentään hävittämään kaikkea preussilaista perinnettä. Sotilasmarssit kuten Preussischer Präsentiermarsch säilytettiin.


Vaikka asepuvuissa siirryttiin mm. baretin käyttöön, säilytettiin harmaa perusväri ja vanhat kauluslaatat.

Wehrpflicht.jpg

Itä-Saksan NVA olikin sitten todella preussilainen. Univormut olivat kenttäharmaita ja käytännössä lähes suoria kopioita Wehrmachtin vastaavista. Oli sotilassaappaat, paraatitikarit ja pussihousut. Ja paraatimarssiakin tallattiin vanhaan tyyliin.


EDIT:

Länsi-Saksan rajavartiosto sen sijaan oli 70-luvulle asti habitukseltaan aika lailla saksalainen.

raja.pngraja2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä tietoisku Itä-Saksan armeijan perinteistä. DDR:n NVA halusi preussilaisine perinteineen erottua Varsovan liiton joukoista.


Ja tässä hyvä tietopaketti Länsi-Saksan rajavartiostosta. Univormut ja aseistus olivat alkuvaiheessa suoria kopioita Wehrmachtin vastaavista.

 
Tämä tuntui oikein vanhan germanofiilin munaskuissa kun karjaistaan:

"GUTEN TAG FALLSCHIRMJÄGER!"

Ja vastaus tulee kuin tykin piipusta:

"GUTEN TAG HERR OBERST ! "

Ai että, hienoa että Saksassa edes joitain perinteitä noudatetaan. Tosin maahanlaskujoukot ovat eliittien eliittiä kaikkialla.

 
Mielenkiintoinen osa saksalaista sotilasperinnettä Berliinissä. Weimarin Saksasta aina nykyiseen Bundeswehriin.

 
Perinnettä tämäkin tavallaan. Juttua siitä mitä saksalaisille sotalipuille tapahtui 1945 Moskovan voitonpäivän paraatissa ja mitenkä liput neukkujen käsiin oikein päätyivät.

 
Perinnettä tämäkin tavallaan. Juttua siitä mitä saksalaisille sotalipuille tapahtui 1945 Moskovan voitonpäivän paraatissa ja mitenkä liput neukkujen käsiin oikein päätyivät.

Tuollaisen häpäisyn kulttuurin kun asettaa aasialaiseen asiayhteyteen, niin ymmärtää miten nöyryyttäväksi se on tarkoitettu. Vähän sama kuin se kohtaus elokuvaketjussa kirjoittamastasi Katyn-elokuvasta, jossa puna-armeijalainen tekee Puolan lipusta jalkarätit.
 
Tämmösiä löyty eilen Millogin myymälästä Jyväskylästä. Ratsueskadroona tunnistettu, muita en ole vielä kerennä hakea... Lienevät sotaa edeltävältä ajalta...1587804046553.png
 
Tää on kyllä hieno.
Näyttivät eilen YLEn uutisissa.
Uutistenlukijankin silmät kostuivat.

Finlandia-hymni Suomen suurimman Virtuaalikuoron esittämänä veteraanipäivänä 27.4.2020

Virtuaalikuoron 1075 laulajaa esittää Finlandia-hymnin kansallisen veteraanipäivän kunniaksi.
Kuoroa johtaa director cantus Arto Joutsimäki.


 
Erään suomalaisen joukko-osaston historia ja perinteet. Eli Lapin Jääkäripataljoonan vaiheet Karjalankannakselta Sodankylään.

 
Back
Top