Spadehommat

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Noh, jos se juuren tekeminen on noinkin "helppoa" niin.. Miksi sitä juurta pidetään hengissä ja miten sitä yleensä pidetään hengissä?

Muistaakseni jossain on jopa sellaisia "juurihotelleja" mihin voi viedä oman juurensa säilytykseen jos vaikka pitemmälle matkalle menee.

Kyllä meilläkin äitee leipoi silloin joskus ruislimppuja ja sellaisia katon rajassa pidettäviä kuivia kyrsiä mutten vaan muista millaista juurta käytti.

Onhan se tympeä käyttää aina neljä päivää leivontaan. Voi pakastaa tai kuivattaa pidemmäksi aikaa. Ja onhan niissä eroja maussa. Pitkään käytetty juuri tekee kai happamamman taikinan kuin uusi ja kohoaa kai paremmin. Tätä piti kuitenkin se 6 tuntia nostattaa, että oli tuplaantunut.

Meillä kotona se vain asusteli siinä tiinussa, jätettiin aina palanen. Juuri oli tuotu mummolasta. Kunnes sitten jossain vaiheessa pääsi homehtumaan pitkän leipomattomuuden vuoksi.
 
Tein kokeeksi juuren lasipurkkiin tekeentymään. Ajatuksena jos lauantaina pääsisi leipomaan.
 
Eli, korjataan rahat tyhmiltä vai onko jokin juuri niin mahtava, erilainen ja vaan yksinkertaisesti maistuva muihin verrattuna?
Kyllä se muisti jotain vielä muistaa sentään, no aikas lähimuistiakin, vanhemmiten lähimuisti kun on se mikä häviää.:LOL:

 
Eli, korjataan rahat tyhmiltä vai onko jokin juuri niin mahtava, erilainen ja vaan yksinkertaisesti maistuva muihin verrattuna?

Maksavathan jotkut viineistäkin, vaikka eivät erottaisi halpaa kalliista sokkotestissä.

Huom. tuo on vielä noita trendikkäiden city-ihmisten metkuja. Ne vie varmaan kalsaritkin hoitoon, jos ei mahdu matkatavaroihin.
 
Back
Top