Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Strateginen ohjustukikohta ja Odessan katakombit

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Traveller, 24.08.2016.

 1. Traveller

  Traveller Alokas

  Liittynyt:
  24.08.2016
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0
  Uutta tuotantoa kulttuurista, sotahistoriasta ja seikkailuista kiinnostuneille. Sotahistorian ystävien toivematka Kiovaan, Pervomaiskin ohjussiiloon, rantakaupunkiin Odessaan sekä jännittäviin siellä toimineisiin katakombeihin, eli hautakammioiden labyrinttiin. Matkan aikana vieraillaan paikoissa, joiden olemassaolosta ei aiemmin edes tiennyt.

  Neuvostoliitolla oli kylmän sodan aikana maailman suurin ydinasevarustus, joka oli suunnattu strategisiin kohteisiin Amerikassa ja Euroopassa.

  Ukrainassa, Kiovan ja Odessan välissä on avattu Strategisten Ohjustukikohtien museo, joka on varustettu aivan kuten se olisi edelleen käytössä.

  Pervomayskissä laskeudumme 40 metriä maan alle painamaan ohjustukikohdan ohjauskeskuksen punaista nappia, jolloin järjestelmät käynnistyvät ja näkisi kuinka siilot avautuisivat kymmenessä sekunnissa ja kaikki kymmenen rakettia lähtevät lentoon. Näemme omin silmin yhden voimakkaimmista ydinohjuksista rocket ss-18 (Satan).

  Toinen matkan kohokohta on Odessan katakombit.

  Hautakammiot kaiverrettiin kalkkikivestä 1800-luvulla, ja toisen maailmansodan aikana neuvostojoukot liikkuivat niitä pitkin. Käytävillä liikkuessa voi törmätä tuntemattomiksi jääneisiin luurankoihin. Luurankojen lisäksi katakombeissa on ammuskätköjä ja salakuljettajien varastoja. Sokkelikot levittäytyvät kaupungin ympäristöön yli 400 km verkostoksi. Matkaohjelma ja ajankohta: http://www.traveller.fi/strateginen-ohjustukikohta-ja-odessan-katakombit/
   
  vlad, PSB 5500, ak.tied ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,451
  Tykkäykset:
  6,583
  Pisteet:
  1,286
   
  Traveller tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,700
  Tykkäykset:
  4,726
  Pisteet:
  636


   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2016

Jaa tämä sivu