Stubb: Nopean toiminnan joukkoja Kirgisiaan

deeq

Kersantti
Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) haluaa lähettää EU:n nopean toiminnan siviilijoukkoja kaaostilassa olevaan Kirgisiaan.

Stubb kertoi neuvotelleensa aamiaisella Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerien kanssa ajatuksesta, ja he olivat asiasta samaa mieltä.

Stubbin mukaan siviilijoukot menisivät Kirgisiaan poliisi- ja vartiointitehtäviin. Hän ei osannut vielä arvioida Kirgisiaan mahdollisesti lähetettävän siviilijoukon suuruutta tai suomalaisten mahdollista roolia siinä.

- Olemme nyt samanlaisessa tilanteessa kuin oltiin Georgian sodan aikana. EU:n piti reagoida erittäin nopeasti ja saimme polkaistua liikkeelle niin sanotun poliisimission. Mielestäni tässä tilanteessa voitaisiin toimia samalla tavalla, Stubb sanoi EU:n ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa.

Stubb kertoi neuvotelleensa Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerien kanssa ajatuksesta, ja he olivat asiasta samaa mieltä.

Stubbin mukaan nopean toiminnan siviiliosasto voitaisiin saada liikkeelle kolmen päivän varoitusajalla.

(MTV3-STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/06/1143305

Stubbi tohkeissaan kun sais lähetellä nopeesti nopeita maailmalle.
 
Miksi ihmeessä? Eikö se ole lähinnä naapurimaiden ongelma? Ja naapurimaathan ovat Kiina, Kazakstan, Uzbekistan sekä Tajikistan. Voin kyllä ymmärtää että Venäjä sekaantuu asiaan. Mutta EU! Eikö meillä ole ihan tarpeeksi ongelmia muutenkin?
 
Stubb puhui että joitain EU siviilejä voitaisiin lähettää noin 5-7 viikon kuluttua tuonne.

Ei kovin nopeaa toimintaa.
 
3JK kirjoitti:
Miksi ihmeessä? Eikö se ole lähinnä naapurimaiden ongelma? Ja naapurimaathan ovat Kiina, Kazakstan, Uzbekistan sekä Tajikistan. Voin kyllä ymmärtää että Venäjä sekaantuu asiaan. Mutta EU! Eikö meillä ole ihan tarpeeksi ongelmia muutenkin?

EU vill ha sina fingrar i alla syltburkar :) siis EU halua sen sormet olla kaikissa purkissa
 
Kirgisiassa taas kiivasta tulitusta ja tykistötulta
15.6.2010 21:38
A A STT–AFP
Alexander Zemlianitšenko / ap

Bishkek. Kirgisian levottomuuksien polttopisteestä Ošin kaupungista on kuultu tykistötulta. Samoin kaupungissa on tulitettu valojuovaluodeilla, kertoo paikalla oleva uutistoimiston AFP:n toimittaja.

Kirgisian väliaikaishallitus sanoi aikaisemmin päivällä, että levottomuudet Ošissa ovat laantuneet.

Tiedot mellakoiden uhrimäärästä vaihtelevat 124:stä 138:aan. Loukkaantuneita on lähes 1800. Uhrimäärä voi todellisuudessa olla huomattavasti suurempi.

Punaisen ristin mukaan tarkkoja tietoja uhriluvusta ei ole, mutta tiedottaja Christian Cardonin mukaan voidaan jo puhua useista sadoista kuolleista.

EDIT:Kuullostaa joltain muulta kuin "siviilikriisinhallinnalta"! Juu... lähetetään vaan sinne joukkue Suomalaisia poliiseja rauhoittamaan tilanne! Sillähän ongelmat ratkaistaan..
 
Back
Top