Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suojaavat kasvit?

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Benelli, 15.07.2015.

 1. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,767
  Tykkäykset:
  2,694
  Pisteet:
  1,286
  Yksi mitä olen tässä miettinyt on että millaisilla kasveilla voitaisiin saada kiinteisiin kohteisiin suojaa tähystykseltä ja jossain määrin suora-ammunta tulelta?
  Kuusi vaikuttaisi muuten luonnolliselta vaihtoehdolta mutta kasvu ei ole kaikista nopeinta. Paitsi tietysti jos ruvetaan siirtämään kokonaisia puita mutta tämä taas maksaa.
  http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/mies-siirsi-15-metrisen-kuusen/216892/
   
 2. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Vuodenaika ainakin ratkaisee jotain. Havupuut olisivat ympärivuotisia. Kesällä sitten onkin enemmän vaihtoehtoja. Tähystyssuunta ratkaisee myös. Halutaanko saada näkösuojaa ylöspäin, eli sateelliitteja ja tiedustelulennokkeja varten? Vai onko tarkoitus suojata vain jotkut suunnat vaakatasossa? Pitäisikö käyttää sitä samaa luonnontavaraa, mitä rakennuksen ympäriltä löytyy, tai sitä muistuttavaa tavaraa? Puhutaanko siis näkösuojasta vai naamioinnista vai molemmista?

  Jotkut ikkunapaikat voisi kai peittää esim. mustilla levyillä, ja jättää pieniä tähystysaukkoja siihen. Oikeastaan koko rakennuksen ulkoseinän voisi maalata täyteen epämääräisen muotoisia mustia täpliä, jotta matkan päästä olisi mahdoton tietää mitkä niistä ovat tähystysaukkoja. Katolle tuuheita pensaita, jos katto on tasainen, jos siis siellä aiotaan liikkua. Ja vaikkei aiotakaan liikkua, niin mitä enemmän viidakkoa vihollinen joutuu selaamaan, sen parempi. Sisätilat täyteen kasvustoa sekä pystylevyjä luomaan näköesteitä. Röllipuvut päälle.

  Rakennuksen perkeleet ovat siitä huonoja että ne eivät sulaudu maisemaan ollenkaan. Toisaalta maiseman väritkin vaihtuvat täällä puolen vuoden välein. Seinämät ja reunat ovat suoria, juuri sellaisia mitä niiden ei pitäisi olla (naamiointia ajatellen). Ikkuna-aukot säännöllisiä neliöitä. Jokaisen rakennuksen ulkoseinämiä varten voitaisiin räätälöidä printattua tapettua tai maalattua vanerilevyä, jolla sulautetaan rakennus maisemaan. Optisia illuusioita nyrjäyttämään silmät? Köynnöskasveja ulkoseinät täyteen, ikkunatkin peittäen?

  Muoviset kasvit ym. käsintehdyt valekasvit ja -puut ovat myös eräs vaihtoehto.

  Mikä sitten riittäisi epäsuoran tulen räjähdyksen aikaistamiseen? 2cm paksu oksa 5m rakennuksen katon yläpuolella?
   
 3. Mainos 4. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,025
  Tykkäykset:
  1,767
  Pisteet:
  156
  Tuli sellainen juttu mieleen tuossa että jos sotket muovikasveja ja oikeita sekaisin vierekkäin, tulee lämpökamerakuvassa hassuja eroja kun näkyvät erinäköisinä samassakin lämpötilassa koska heijastavat lämpöä eri tavoin.
   
 5. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,767
  Tykkäykset:
  2,694
  Pisteet:
  1,286
  Riippuu tilanteesta ja kohteesta. Esimerkiksi eräälle parkkipaikalle jonne korkearvoinen upseeristo pysäköi autonsa voi tällä hetkellä ampua eräältä harjulta jolle kenellä tahansa on vapaa pääsy.
  Näköeste riittäisi tuossa tapauksessa.
   
 6. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Napoleon aikoinaan ehdotti, että marssiteiden varteen pitäisi istuttaa puita. NB:n mukaan niitä tarvittiin suojaamaan sotilaita auringon paahteelta.

  Kun hänelle huomautettiin, että puiden kasvaminen kestäisi noin 20 vuotta niin Nappe napautti takaisin "Että sitten työt kannattaa aloittaa heti!"
   
  Beerfect tykkäsi tästä.
 7. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,596
  Pisteet:
  316
  Miten olisi hopeasalava, terijoensalava tai hopeapaju? Salavapuut muutenkin näyttävät tuuheilta. Lehtipuita tosin. Terijoensalava (alla) saattaa antaa näkösuojaa talvellakin, kun lunta on jäätynyt sen tiheään oksistoon. Näyttää suunnilleen joltain suurelta valkoiseksi maalatulta parsakaalilta.
  [​IMG]
   
 8. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  761
  Tykkäykset:
  846
  Pisteet:
  76
  Minä kyllä kutsuisin epäreilun avustusta tuommosen tönön tutkimiseen. Tai jos mukana on suorasuuntaus pyssyjä niin käskisin ampumaan koko tönön hiiteen siitä. Vaikuttaa tosi epämääräiseltä ja epäilyttävältä talolta.

  Kasveista puheen ollen humala kasvaa korkeelle ja luo hyvää näkösuojaa(sellasen humala "seinän" takaa penskana napsin räkättejä marjoja syömästä). Kuvassa humalaa tossa ikkunoijen välissä. Ja mosuritkin tykkää kun sanoo että haetaan kunnon humalat, ainaki siihen asti kunnes hakupaikalle päästään.
  [​IMG]
   
 9. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Kuusia tiuhaan riviin ympärille (ympärivuotinen tähystyssuoja ja isommaksi kasvaneina jopa kulkueste), ja katolle turvekerros johon istutetaan kasveja. Nämä viherkatot ovat muuten viimeistä huutoa maailmalla, kuukkeloi "green roofing".
   
 10. Sarek1

  Sarek1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  2,006
  Tykkäykset:
  3,174
  Pisteet:
  636
  Hulluja nuo roomal... eikun paskakaupunnilaiset!
  90-luvun alkupuolella näin kun Pekingissä oli ilmeisesti vastaavia siirto-operaatioita meneillään. Touhu ei selvästikään ollut kiireellä pilattua. Puut olivat minulle tuntemattomia, mutta todella suuria ja niitä oli useita. Puiden juuristoa ilmeisesti koulittiin hyvissä ajoin metrien päässä olevalla kehämäisellä kaivannolla. Itse siirtoja en nähnyt, mutta muista rakennustöistä saattoi päätellä, että homma liittyi johonkin suurempaan kokonaisuuteen.

  Puiden ja muiden hortensioiden laittaminen ihan rakennusten viereen on vähän kaksipiippuinen juttu mutta kriisin tuulien puhaltaessa kaikki ratkaisut ovat sallittuja. Kuusi olisi rakenteensa puolesta ehkä optimaalinen näkösuojapuu.
  ---
  Heh, juolahti sekin mieleen että voisiko vihollisen erikoisjoukoille kehittää ja jalostaa ylläriksi rakennuksia suojelevia triffidejä?

  image.jpg
   
 11. second3

  second3 Kersantti

  Liittynyt:
  08.07.2015
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  142
  Pisteet:
  16
  Olisi mielenkiintoista tietää miten helposti venäläiset kykenevät tuomittamaan tarkkoja ajanmukaisia suomalaiseen maanmittauslaitoksen asiantuntemukseen perustuvia karttoja (joissa näkyvät myös rakennukset)... Teoriassahan tuo on kuin karkin viemistä lapselta, mutta käytännön ongelmat ja potenttiaali tässä tietysti enemmän kiinnostaa.
   
 12. STI_Tactical9mm

  STI_Tactical9mm Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.09.2014
  Viestejä:
  2,276
  Tykkäykset:
  4,900
  Pisteet:
  636
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288765496983.html  Sotakuva Suomesta hämmästyttää maailmalla: Puut kuin pyykkinarulla
  [​IMG]
  Mitäs siellä keikkuu? Tämä kuva hämmästyttää maailmalla. (KUVA: SA-kuva)

  Julkaistu: 10.11.2014 10:19


  Sotahistoria:
  Twitterin Historical Pics -tilillä leviävä suomalainen sotakuva hämmästyttää maailmalla.

  Jatkosodan kolmantena päivänä, perjantaina 27. kesäkuuta 1941 otetussa kuvassa auto ajaa Raatteentietä, todennäköisesti kohti länttä.

  Erikoiseksi kuvan tekevät puurivistöt, jotka roikkuvat Raatteentien yllä kuin pyykit pyykkinarulla.

  Historical Pics -tilillä on huimat 1,7 miljoonaa seuraajaa. Suurin osa kuvan kommentoijista hämmästelee outoa näkyä: mitä tässä oikein tapahtuu?

  Sotahistorian professorin, kenraalimajuri (evp) Vesa Tynkkysen mukaan puut suojasivat liikennettä venäläisten ilmahyökkäyksiltä.

  - Ei aikalainen olisi niitä tehnyt, jos niistä ei jotain iloa olisi ollut, Tynkkynen sanoo IS:lle.

  [​IMG]
  Suomalaiset olivat naamioineet noin 10 km rajalta Raatteen tiellä maantien ilmassa roikkuvilla kuusilla, sillä aivan rajalla oli venäläisten pystyttämä tähystystorni. (KUVA: SA-kuva)


  Kuvan alkuperäisen lähteen, SA-kuva-arkiston tietojen mukaan rajalla on venäläisten pystyttämä tähystystorni.

  - Maastouttamisen, naamioimisen ja salaamisen takia niitä (kuusirivistöjä) on tehty. Ei tämä ole pelkästään suomalainen juttu. Uskon, että niitä ovat muutkin käyttäneet, Tynkkynen sanoo.

  Kuvassa näkyvällä Raatteentiellä oli käyty puolitoista vuotta aiemmin talvisodassa 1939-1940 suomalaisten ja puna-armeijan välillä raju taistelu, jota pidetään talvisodan yhtenä käännekohtana.

  Raatteentien taisteluissa kaatui talvisodassa eri arvioiden mukaan 7 000 - 14 000 venäläistä ja ukrainalaista sotilasta. Suomalaisia kaatui tai katosi noin 400.
  Tero Karjalainen   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Katso kansalaisen karttapaikka. Mutta ehkä juuri kartat perinteisessä mielessä eivät ole SE juttu, mitä kiimalla haetaan, oletan.
   
 14. Mainos 15. second3

  second3 Kersantti

  Liittynyt:
  08.07.2015
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  142
  Pisteet:
  16
  Minä en kiimasta tajua ollenkaan nyt tässä yhteidessä, mutta juuri näitä kansalaisia palvelevia karttapaikkoja hain takaa.

  Mitä mahdollisesti haet takaa tuolla 'Mutta ehkä juuri kartat perinteisessä mielessä eivät ole SE juttu'? Minulla ei aivot nyt nyrjähdä mihinkään muuhun asentoon kuin siihen että kartoista on kysymys. Tarkoitatko ilmakuvaa, sateliittikuvaa tai muuta?

  Niin mikä on venäjän kapasiteetti toimittaa tarkkaa ja ajantasalla olevaa (10 vuotta vanhaa enintään?) sateliitti- tai ilmakuvaa joka on kuitenkin otettu ennen harmaatavaihetta eli jolloin suomalainen yhteiskunta ei vielä ole aloittanut merkittäviä puolustustoimia? Minulla ei ole hevonvitunhajua.
   
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  No oletan, että karttasaatavuus on ollut jo pitkään hyvä. Jos katsoo viime vuosina nähtyjä operaatioita niin puolustajan valmiuteen liittyvät asiat ovat nousseet kirkkaasti ykköseksi.
   
 17. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  421
  Tykkäykset:
  403
  Pisteet:
  36
  Itseasiassa vielä nykyäänkin voimassa oleva laki määrää että joka talossa täytyy kasvaa humalaa. :D
  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Rakennuskaari

  7 luku
  Miten «humalisto» on istutettava ja kunnossa pidettävä

  1 §
  Jokaisessa talossa pitää olla «humalisto», ja istuttakoon talonpoika joka vuosi hyviä juuria neljänkymmenen salon varalle, kunnes näitä tulee kaksisataa kokonaiseen taloon. Joka ei sitä tee, vetäköön sakkoa kultakin vuodelta [talarin], ja istuttakoon kuitenkin niinkuin on sanottu, jollei havaita, että humalistoa ei voi siihen istuttaa taikka siinä voimassa pitää.

  2 §
  Nimismies pankoon syyskäräjissä syytteenalaiseksi sen, joka ei ole humalistoa näin istuttanut, ja ottakoon sakon ulos ennen Tuomaanpäivää. Jos nimismies sen laiminlyö, maksakoon itse sen sakon.

  3 §
  Jos talonpojalla jo on kaksisatasalkoinen «humalisto», pitäköön sen voimassa, ja enentäköön sitä, jos voipi. Jos hän laskee humaliston rappiolle, vetäköön sakkoa talarin kustakin neljästäkymmenestä salosta. Jos hän sen ihan autioksi jättää, vetäköön sakkoa kymmenen talaria ja tehköön humaliston uudestaan.
  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340002000
   
 18. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,767
  Tykkäykset:
  2,694
  Pisteet:
  1,286
  Paju kasvaa Suomessa suhteellisen nopeasti ja nämä voi kaataa ja istuttaa uudelleen.
   
 19. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,210
  Tykkäykset:
  1,751
  Pisteet:
  156
  Ei taida mikään kasvusto tulla sen tehokkaammaksi kuin keinomateriaaleilla peittäminen. Viherkatoissa on omat ongelmansa, eikä isoja puita tai pensaita voi ihan seinän viereen asentaa. Verkoilla ja pressuilla saa talon muodot häivytettyä, ja toki maalia voi käyttää naamiokuvioiden tekoon. Sotien aikaan tuota mökkien naamiointia on tehtykin.
   

Jaa tämä sivu