Suomalainen sotilas kuoli Afganistanissa

ukkopekka

Kersantti
Suomalainen sotilas on kuollut Afganistanissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201102150143346_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/109326-rajahde-tappoi-suomalaisen-sotilaan

Suomalainen sotilas on kuollut Afganistanissa.

Hän kuoli räjähdeiskussa Samanganissa, Aybakin kaupungin lähellä Afganistanin pohjoisosassa.

Isku tapahtui kello 12.20 paikallista aikaa eli hieman ennen kymmentä Suomen aikaa. Rauhanturvaajat olivat matkalla ampumaradalle ja heidän käyttämänsä ajoneuvo kaatui räjähdyksen voimasta.

Kuollut on yliluutnantti Jukka Kansonen.

Omaisille on jo ilmoitettu asiasta, ja valmistelut sotilaan ruumiin siirtämiseksi Suomeen on aloitettu. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus Säkylässä myöhemmin iltapäivällä.

Suomalaisia joukkoja vastaan on isketty Afganistanissa kymmeniä kertoja. Iskuissa on pommien lisäksi käytetty sinkoja ja käsiaseita. Edellisen kerran suomalaisia vastaan iskettiin räjähtein vajaat pari viikkoa sitten lähellä Mazar-i-Sharifia maan pohjoisosassa. Kukaan ei tuolloin haavoittunut.

Lokakuussa 2009 kaksi suomalaista haavoittui vakavasti tienvarsipommista Mazar-i-Sharifin länsipuolella. Ennen tätä päivää Afganistanissa oli kuollut yksi suomalaissotilas. Kersantti Petri Immonen kuoli tienvarsipommin räjähdyksessä toukokuussa 2007.


Erittäin harmittava juttu, osanotot omaisille..
Edit: Poistoon vaan, erehdyksissäni postasin tämän vaikka sama uutinen oli postattu jo rauhanturvaajat topicciin. Pahoittelut.
 
Back
Top