Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomalaiset: Vain Nato pelastaisi hyökkäykseltä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 02.02.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Tänään painetussa lehdessä:
  Suomalaiset: Vain Nato pelastaisi hyökkäykseltä
  il Lauantai 2.2.2013 klo 08.11

  Iltalehden teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät halua Nato-jäsenyyttä, vaikka kokevat sen ainoaksi turvaksi mahdollisessa sodassa.
  KAHTA MIELTÄ Tutkimusjohtaja Juho Rahkosen mukaan suomalaisten ristiriitaisen mielipiteen voi selittää se, ettei sodanuhkaa pidetä todennäköisenä.
  KAHTA MIELTÄ Tutkimusjohtaja Juho Rahkosen mukaan suomalaisten ristiriitaisen mielipiteen voi selittää se, ettei sodanuhkaa pidetä todennäköisenä.

  Suomalaisten suhtautuminen Nato-jäsenyyteen on melkoisen ristiriitaisella pohjalla, kertoo Iltalehden Taloustutkimuksella teettämä tutkimus.

  Tutkimuksessa kysyttiin, uskovatko vastaajat Suomen pystyvän puolustamaan omaa aluettaan sodassa ilman Nato-jäsenyyden tuomaa apua.

  Nato-jäsenyyden vastustus on suomalaisissa yleistä.
   
 2. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Vastustan! Vastustan vastustamista!

  Onneksemme olemme suomalaisia, jotka ovat täydellisessä erityisasemassa kaikkien muiden kansakuntien keskuudessa. Voimme liittoutua vaikka paholaisen tai ainakin natsien kanssa ja taistella rintarinnan, mutta kysyttäessä kerromme käyneemme erillissotaa. Olemme olleet liitossa puna-armeijan kanssa, mutta sekään ei velvoittanut meitä mihinkään ja olimme vapaita kuin taivaan linnut. Meillä on myös täysin oikeus odottaa kaikkien muiden maiden pyyteetöntä tukea, jos vanja käy kimppuumme. Natossakin olemme takaoven kautta, sillä NATO-optiolla on kansan vankkumaton tuki. Muut Nato-maat eivät vaadi meiltä mitään, mutta saamme täysjäsenien edut niitä tarvittaessa.
   
 3. Mainos 4. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Kansan uskonpuute yllätti puolustusministerin
  il Lauantai 2.2.2013 klo 16.25

  Iltalehden teettämän tutkimuksen mukaan vastaajista vain 40 prosenttia uskoi, että Suomi pystyisi puolustamaan omaa aluettaan sodassa ilman Nato-jäsenyyden apua. Lähes 47 prosenttia katsoi Suomen tarvitsevan Nato-jäsenyyden apua.

  - Tulos on kyllä huonompi kuin olisin arvannut. Uskon, että tähän on monta syytä, joista yksi on varmasti vuoden takainen puolustusvoimauudistus. Se esitettiin kielteisessä mielessä julkisuudessa, ikään kuin puolustusvoimia ajettaisiin alas, sanoo Haglund.

  Haglundin mukaan puolustusministeriö epäonnistui viestimään kansalle sen, ettei uudistus heikennä Suomen puolustuskykyä, vaan kyseessä on rauhan ajan organisaation uudistamis- ja säästötoimet.

  - Itse asiassa osittain uudistuksen ansiosta tilanteemme on ihan kohtuullinen. Tällä hetkellä meidän Puolustusvoimat on erittäin suorituskykyinen resursseihin suhteutettuna.

  Avoimempaa keskustelua

  Tutkimus paljasti suomalaisten ristiriitaisen suhtautumisen Natoon. Suomalaiset eivät halua Nato-jäsenyyttä, vaikka kokevat sen turvaksi mahdollisessa sodassa. Haglundin mukaan ristiriitaa selittää se, että suomalaiset pitävät konfliktin todennäköisyyttä pienenä.

  - Toisaalta moni suomalainen laskee sen varaan, että länsimainen yhteisö tai Nato auttaisi meitä, jos kriisi tulisi. Minusta tällaiseen toiveajatteluun ei pidä lähteä, vaan meillä pitää olla vahva kyky puolustaa itseämme, toteaa Haglund.

  Uskottavan puolustuksen ylläpitämiseksi puolustusvoimat tarvitsee Haglundin mukaan lisää rahaa materiaalihankintoihin.

  - Suomessa tulisi käydä myös avoimempaa Nato-keskustelua. Itse en sitä intohimoisesti vastusta vaan suhtaudun siihen aika rationaalisesti, sanoo Haglund.

  Iltalehden kyselyn teki Taloustutkimus. Siihen haastateltiin noin tuhatta henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin tällä viikolla.

  STT
   
 5. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Itse en sitä intohimoisesti vastusta vaan suhtaudun siihen aika rationaalisesti

  Aha, vastustaminen on intohimoista ja kannatus rationaalista...

  Nyt tätä rummutusta alkaa tulla ja tahti tulee kiihtymään vielä.
   
 6. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,564
  Pisteet:
  1,286
  Haglund ei tunnu ymmärtävän, että kansa on tajunnut, että puolustusvoimat ajettiin alas jo aikaisemmin. Tämä viimeisin uudistus ei liity asiaan oikeastaan muuten, kuin siltä osalta, että uudistusta ei voida viedä nyky resursseilla läpi, mikä taas ruunaa puolustuskykyä entisestäänkin.

  Ja jos poliitikko alkaa puhumaan puolustusvoimien suorituskyvystä resursseihin nähden, niin sen tulisi tulle esille vasta siinä vaiheessa, kun ollaan todettu määrärahojen olevan riittävät. Muuten sillä ei ole merkitystä. Ellei sitten epäillä poliitikkoa resurssien haaskaamisesta.
   
 7. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,537
  Tykkäykset:
  2,527
  Pisteet:
  1,286
  On se kumma että viime vuonna vastustus oli yli kuudenkymmenen prosentin luokkaa mutta iltalehti on saanut muutamassa kuukaudessa sen laskemaan neljäänkymmeneen prosenttiin. Missäköhän tämä kysely suoritettiin?
   
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,564
  Pisteet:
  1,286
  PV:n alasajo on edennyt.
   
 9. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,731
  Tykkäykset:
  4,228
  Pisteet:
  1,286
  "Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen katsoo Ranskan Mali-operaation paljastaneen, kuinka riippuvaisia Euroopan maat ovat Yhdysvalloista sotilaallisissa operaatioissaan.

  Rasmussen varoittaa tämän voivan muodostua ongelmaksi etenkin nyt, kun Yhdysvallat pyrkii keskittymään Aasian turvallisuuskysymyksiin ja vähentämään sotilaallisia menojaan.

  Rasmussenin mukaan sekä Ranskan operaatio Malissa että Naton vuoden 2011 Libya-operaatio ovat tehneet selväksi, että Euroopan puolustuskyvyssä on aukkoja.

  –Me olemme nähneet, että sekä Libyassa että Malissa Yhdysvaltojen on täytynyt tulla tarjoamaan tiedustelu- ja tietojenkeruuapua – ja avustamaan hävittäjien ilmatankkauksessa, Rasmussen sanoo Financial Timesin haastattelussa.

  –Nämä ovat vain kaksi ominaisuutta, joissa Euroopassa on suuri vaje. Eurooppalaisten täytyy investoida vajeen paikkaamiseksi.

  Rasmussen vaatii Euroopan maita lopettamaan puolustusbudjettien leikkaukset.

  Rasmussenin puheita tukee Kansainvälisen strategiantutkimuslaitoksen raportti, jossa Ranskan todettiin pian Mali-operaation aloittamisen jälkeen päätyneen pyytämään apua Yhdysvalloilta.

  Rasmussenin mukaan Naton eurooppalaisilta jäseniltä odotetaan jatkossa enemmän vastuunkantoa. Rasmussenin mukaan Nato on ottamassa käyttöön uudet periaatteet, joiden mukaan yksi jäsenmaa ei voi vastata yli 50-prosenttisesti puolustusliitolle keskeisistä puolustuskyvyistä."

  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/56810-nato-varoittaa-eurooppaa-paha-vaje-paljastui
   
 10. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Mitäköhän nuo "keskeiset puolustuskyvyt" oikein ovat?

  Onko Obaman hallinto leikkaamassa puolustusbudjettia sitten rajumminkin ja tällä pyritään perustelemaan se? Vai onko kyseessä epätoivoinen yritys kaupata F-35 hävittäjiä ja muita militäärileluja?
   

Jaa tämä sivu