Suomalaismies omistaa 20 panssarivaunua

Taisi sailainen varareservi nyt paljastua, pirkale..

Toistakymmentä panssariajoneuvoa kotitilalla − jokamiehen unelma? Yrittäjä Sten Johanssonin harrastus on muuttunut vähitellen työksi ja elämäntavaksi.

Sten Johansson kiinnostui historiasta ja sotatarinoista jo koulupoikana. 2000-luvun alussa hän ryhtyi toteuttamaan unelmaansa konkreettisesti. Johanssonin pihamaalle inkoolaiselle maatilalle ilmestyi ensimmäinen panssarivaunu.

Miten ihmeessä tavallinen ihminen sai käsiinsä sodassa käytetyn telaketjujättiläisen?

− Ei se ole mitenkään mahdottoman vaikeaa, pitää olla vain sinnikäs. Ensimmäisen panssarivaununi hankin Euroopasta, Johansson kertoo.

Panssarivaunun ostaminen vaati paitsi sinnikkyyttä, myös rutkasti rahaa ja matkan ulkomaille. Suomessa kukaan ei suostunut myymään käytöstä poistettua sotakonetta.

− Löysin ensimmäisen vaununi Euroopasta. Vientilupien saaminen oli hankalaa, mutta lopulta homma onnistui.

loput jutusta:

http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1162320/suomalaismies-omistaa---panssarivaunua-tama-vaatii-rutkasti-rahaa-ja-matkoja-ulkomaille

Se siitä varastoinnin kustannuksesta sitten.. Toki nuo eivät taida kenttäkelpoisia olla.
 
Kyllä ne on kenttäkelpoisia.

Vaikeaa olisi myydä ps-ajelua mm. firmojen virkistäytymispäivien ohjelmaan jos vaunu kököttää vain staattisesti paikoillaan.

Sten J ei maksa vuokriaan Senaattikiinteistölle, jää rahaa muuhunkin elämiseen..!
 
Meinasin lähinnä asejärjestelmien ja tähtäimien ja sen sellaisten toimintaa kenttäkelpoisuudella.. liikkuvuus on toki osa sitä.
 
Back
Top