Suomen hallituksen kansainvälinen tasa-arvopalkinto

Huhta

Greatest Leader
Ei sitten löytynyt tärkeämpiä rahareikiä? Tai edes parempaa kohdetta? :mad:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005490667.html

Suomi myönsi 150 000 euron arvoisen upouuden tasa-arvopalkinnon Angela Merkelille – Sipilä: ”Hän on tytöille ja naisille esikuva ja lasikattojen murtaja”
Suomen hallituksen myöntämä kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan nyt ensimmäistä kertaa. Merkel saa ohjata palkintorahat haluamaansa naisten ja tyttöjen asemaa vahvistamaan avustuskohteeseen.

f3f45dbad65f48b590d91942546683f0.jpg


Saksan liittokansleri Angela Merkel (KUVA: Sean Gallup / Getty Images)

Virve Kähkönen HS, Pekka Mykkänen HS

Julkaistu: 14.12. 19:26

Suomen hallitus on myöntänyt kansainvälisen tasa-arvopalkinnon Saksan liittokanslerille Angela Merkelille.

Merkel on ensimmäinen, jolle kyseinen palkinto annetaan. Palkinto on tunnustus liittokanslerin pitkäaikaisesta toiminnasta ihmisarvon ja ihmisoikeuksien puolustajana sekä naisten ja tyttöjen puolestapuhujana.

”Hän on ympäri maailman nuorille tytöille ja naisille esikuva ja lasikattojen murtaja, joka varmasti rohkaisee”, pääministeri Juha Sipilä (kesk) perusteli Merkelin valintaa HS:n haastattelussa.

Sipilä julisti palkinnon saajan Brysselissä torstaina illalla. Pääministerin mukaan Merkel on tehnyt hyvää työtä tyttöjen ja naisten aseman parantamiseksi, pitänyt tasa-arvoasioita jatkuvasti esillä omassa työssään ja näyttänyt esimerkkiä nuorille naisille.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY

”Afrikka-kokouksessakin näin kuinka tärkeä roolimalli hän oli siellä nuorisolle”, Sipilä kertoo.

Sipilä ja Merkel osallistuivat EU:n ja Afrikan unionin yhteiseen huippukokoukseen Abidjanissa Norsunluurannikolla marraskuun lopussa.

Tasa-arvopalkinto on suuruudeltaan 150 000 euroa. Rahat eivät mene palkinnonsaajalle, vaan hän saa ohjata ne haluamaansa naisten ja tyttöjen asemaa vahvistavaan avustuskohteeseen.

Palkinto rahoitetaan Suomen kehitysyhteistyövaroista.

Merkelin valitsema avustuskohde julkistetaan Tampereella keväällä 2018 järjestettävässä korkean tason tasa-arvoseminaarissa.

Sipilä ei vielä torstaina iltapäivällä tiennyt, ehtiikö Merkel Suomeen julkistustilaisuuteen.

Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon perustaminen oli yksi Suomi 100 -juhlavuoden tempauksia. Suomen hallitus haluaa edistää palkinnolla tasa-arvoa ja siitä käytävää keskustelua.

”Annoimme ensimmäisenä valtiona maailmassa täydet poliittiset oikeudet naisille 1906. Palkinnon myötävaikutuksella haluamme vahvistaa tasa-arvon arvostusta myös muissa maissa eri puolilla maailmaa”, Sipilä sanoi valtioneuvoston lähettämässä tiedotteessa.

Palkinnonsaajan valitsi kolmihenkinen riippumaton palkintolautakunta, johon kuuluivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen sekä kirjailija ja tutkija Rosa Meriläinen.

Myös palkintolautakunta korosti perusteluissaan sitä, että liittokansleri Merkel on elämäntyöllään ja lasikattoja rikkomalla noussut esikuvaksi monille naisille ja tytöille. Merkel on palkintolautakunnan mukaan todellinen eurooppalainen johtaja, joka puhuu Euroopan arvojen puolesta ja puolustaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia myös kansainvälisten haasteiden paineessa.

”Liittokanslerina Merkel on nostanut sukupuolten tasa-arvon maailman valtionpäämiesten agendalle. Hän on pyrkinyt parantamaan erityisesti kehitysmaiden naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia”, perusteluissa sanotaan.

”Saksassa hänen tavoitteenaan on naisten ja miesten aito yhteiskunnallinen tasa-arvo, johon kuuluu esimerkiksi työ- ja perhe-elämän helpompi yhdistäminen”, perusteluissa kiitetään.

Yleisö sai etukäteen jättää palkintolautakunnalle ehdotuksia siitä, kenelle palkinto pitäisi myöntää. Ehdotuksia tuli verkkosivujen välityksellä lähes 400 yli 70 eri maasta.
 
Pikkurahoja jos katsellaan miten paljon laitetaan turhaan kolaamiseen ja suolaamiseen, jne. Menevät ainakin johonkin hyödylliseen.
 
Back
Top