Suomen Kuvalehti: Venäjä syyttää Suomea venäläisvähemmistön sortamisesta

BarrelNut

Kenraali
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/venaja-syyttaa-suomea-venalaisvahemmiston-sortamisesta
 
BarrelNut kirjoitti:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/venaja-syyttaa-suomea-venalaisvahemmiston-sortamisesta

:D Suomeen on syntymässä uus Georgiaa tilanne
 
BarrelNut kirjoitti:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/venaja-syyttaa-suomea-venalaisvahemmiston-sortamisesta

No joo.. Naapurimaissa ja Suuressa Pahassa Lännessä on aina kaikki huonommin kuin äitivennäällä, Muutoinhan heräisi kysymys, miksi tuossa pikkuriikkisessä kuvernementissä on asiat kuin toisella planeetalla, Kaikin puolin pitävät pitävät huolta siitä että vihollinen on aina lähellä, jos vaikka sotaa tarvis oman kansan kurissa pitämiseen.

LAINAUS:
Aleksanteri-instituutin koulutuspäällikkö Tapani Kaakkuriniemi päättelee raportin sävystä, että ainakin osa Suomea koskevista näkemyksistä on peräisin pääministeri Vladimir Putinin hallintoa kiihkeästi puolustavalta Johan Bäckmanilta, joka kommentoi aktiivisesti Suomen ja Viron asioita venäläisissä tiedotusvälineissä. Toinen todennäköinen tiedonvälittäjä on Bäckmanin hengenheimolainen, Pohjan seurakunnan entinen kirkkoherra Juha Molari.

Suurimman huomion 90-sivuisessa raportissa saa Yhdysvallat. Myös Venäjää vastaan sotinutta Georgiaa ja Baltian maita arvostellaan tiukasti.

Kaakkuriniemi pitää raporttia kummallisena. Yhdysvaltojen kohdalla puututaan mitättömiin yksityiskohtiin ja Baltiassa kovimmat syytökset kohdistuvat Liettuaan, jossa ei ole merkittäviä ihmisoikeusongelmia. Kiinaa, Valko-Venäjää ja Ukrainaa ei käsitellä lainkaan, vaikka ne kohtelevat kovin ottein hallituksen vastustajia.

Kaakkuriniemi arvelee, että raportti liittyy Venäjän lähestyviin presidentinvaaleihin. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään Putinin hallintoa vastaan, ja huomio pyritään nyt siirtämään ulkomaiden ongelmiin.

”Raportin avulla pyritään korostamaan, että monet asiat ovat Venäjällä hyvin länsimaihin verrattuna. Tämä ajattelutapa periytyy neuvostoajoilta.”


Niin kauan ei liene huolta tuommoisesta "raportoinnista", kun Venäjän kansa toimii käänteislogiikalla ja tulkitsee kremlin jutut päinvastaisina. Tuo käänteislogiikkahan on periytynyt kansalaisille neuvostovallan ajoilta, kun valtiojohdon toiminta ja suhtautuminen kansaan on säilynyt saman muotoisena.
MUTTA: Aina pitää muistaa "venäjä-venäjä-venäjä"
 
Milloinkahan saamme lukea otsikon Suomi syyttää Venäjää suomalaisvähemmistön sortamisesta?
Sitä kun tapahtuu huomattavasti enemmän ja rajummin.

Mutta tuosta jutusta nyt tuli lähinnä mieleen, että kun Venäjää on syytellty milloin mistäkin ihmisoikeusrikkomuksesta niin nyt on kaivettu esiin niistä syytöksiä esitetyistä maista aiheita tehdä vastasyytöksiä.
 
Back
Top