Suomen maine - mikä sektori on puolustamisen arvoinen?

Rauhantekijä

Greatest Leader
Tässä on viime aikoina ollut kovaa kannanottoa siihen, että Suomen maine on vähän niin ja näin nyt kun on ollut näitä mielenosoituksia maahantunkeutujia vastaan. Monet vapaan maahantulon kannattajat esittävät, että Suomen maine on mennyt, koska täällä ilmenee vastustusta. Toisaalta ihan YK:n tasolla tällaista ei ole havaittavissa.

Ilta-Lehti 3.10.2015 YK-lähettiläs Kai Sauer ihmettelee Suomen tylytystä: Emme ole koko maailman huomion kohteena, Suomen maineessa ei ole mitään vikaa YK:ssa.
- On hyvä, että kotimaassa keskustellaan epäkohdista. Mutta tulkinta, että olisimme koko maailman ja YK:n huomion kohteena, ei välttämättä ole paikkaansa pitävä, Sauer muistuttaa.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100320460726_uu.shtml


Siis mikä on se maine jota pitää varoa? Mikä on se maine joka on mennyt? Mikä maine taasen on säilynyt tai vahvistunut?
Mikä maine erityisesti tuleekin säilyttää? Kuka pilaa mainetta? ....jne.....

Olkaa hyvät.

.
 
Kabinetti- ja illallispöytämaine. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja toitottivat, että jos ei liitytä Ottawan sopimukseen, niin menee kansainvälinen maine. Ei olla samassa rintamassa kuin "kaikki sivistyneet maat". Gustav Hägglund kommentoi, ettei miinojen pitäminen varastossa mitään mainetta vie, että on ihan sisäsyntyinen ongelma. Kuitenkin tuo punainen voimakaksikko teki maineen perusteella poliittisen päätöksen, joka aiheutti melkoisen päänvaivan.

Suurin osa maailman ihmisistä ei ole Suomi-nimisestä valtiosta edes kuullut. Maailman tilanteessa, jossa talouskriisi, Ukraina, Syyria, Donald Trump ja Kim Kardashian valtaavat uutiset, on Suomi ja Suomen maine asia, joka ei vaivaa kuin suomalaisia.
 
Suomella on asiallinen "maine" operatiivisissa porukoissa maailmalla. Sensijaan väki ihmettelee vuosien takaisia linjanvetoja (mm. Ottawan sopimus ja venäjän linjojen myötäileminen)
Mutta en käsitä näitä tuomioja/halonen ulostuloja, joita on nyt näkynyt viimeaikoina (palasin lomalle kotiin viikko sit, näitä nyt on senjälkeen näynyt) ja työkaverilta kysyin, että onko hän kuullut jossain suomen maineen kärsineen, niin oli heppu aidosti ihmeissään, että mitä tarkoitan...
Eli kabinettimaine on voinut kärsiä, mutta se saakin kärsiä... :D
 
Mikä vitun "maine", jengi euroopan ulkopuolella kyselee ihmeissään, että "mikä Suomi?".

Yks paskanhailee mitä ME kuvitellaan jonku YHDEN lakanaan pukeutuneen hölmön muka tekevän tämän maan maineelle :facepalm:
 
Pitää aina kysyä kenen silmissä se maine menee.
Riippumatta mitä teemme, aina löytyy joku jonka mielestä teemme väärin ja sitä kautta menee maine.

Siksi en oikein jaksa välittää näistä pelotteluista. Jonkun ihmisoikeus aktivistin mielipaha ei paljon heilauta. He nyt pahoittavat mielensä vähän väliä.
Vasta kun mielen pahoittamine alka vaikuttaa ulkomaan kauppaan, tai merkittävästi ulkopolitiikkaan, puolustuspolitiikasta puhumattakaan, pitää asiaa pitää miettiä.
 
Mä itse olen mieltänyt tämän asian siten, että Suomen maine on eräille tärkeää sellaisissa hankkeissa joissa Suomi näyttelee merkittävää maksajaa. Eli jotenkin se meidän osallistujaporukka "saa hyväksyntää" siitä kun maksetaan. Ostetaan hyväksyntää kun muuten ei paukut riitä. Eikös tämä juuri ole sitä huonoa itsetuntoa? Mitä helevetin väliä tuollaisella maineella on?
 
Me itse tuijotamme itseämme ja arvioimme omaa suoritustamme ja teemme tilanteesta johtopäätöksen.
Kukaan ulkomailla ei edes huomaa ja välitä siitä mitä me itse funtsaamme.
Suomi = KKK , kylmä kaukana kallis.
 
Jokainen voi mainetta miettiessään ajatella asiaa ihmistasolla. Olisitko mieluiten kaveri henkilö 1:n vai henkilö 2:n kanssa?

1) Poukkoileva, epävarma, ailahtelevainen huonolla itsetunnolla varustettu epäjohdonmukainen "angstaaja", joka tuhlailee rahaansa turuilla ja toreilla peläten koko ajan sitä että häntä paheksutaan. Loukkaantuu verisesti jos ei saa kutsua häntä halveksuvan porukan kissanristiäisiin.

2) Jämpti, itsevarma johdonmukainen tekijä joka auttaa muita silloin kun se tuntuu järkevältä mutta ei lähde jokaisen pummin höpöpuheiden perässä jakelemaan almuja ruokaan (jotka menevät viinaan kun pummilla on 500 euroa taskussa). Ylpeä itsestään muttei ylimielinen, päästää ei-järkevien tahojen kritiikin ulos toisesta korvasta.

Sanoisin että 2 lienee looginen valinta ja myös rahaa lainaisin hänelle mieluummin.
 
Viimeksi muokattu:
Maine syntyy ja kehittyy pitkällä aikavälillä aidoista teoista ja olemisesta. Pitkällä aikavälillä maine ei ole kestävää, jos sitä pitää fiksailla tietoisesti. Siinä täytyy olla lujat ja tiukat "pohjat", selkänoja, johon kallistaa lapaluunsa.

Otan pitkin hampain raadollisen esimerkin: Mika Myllylä, suomalainen ikoni. Ei kestänyt säröä maineessaan sinivalkoisena sankarina. Lopputulos? Maineeseen tulee väkisin lohmoja niin kansojen kuin yksilöiden elämässä, silti täytyy kulkea pää pystyssä ja antaa koiralauman haukkua karavaanin hännillä.

Oikein oksetti taannoin, kun perustettiin oikein maineenhallintaryhmä, jossa viisaat miehet pohtivat asiaa. Mitäpä jäi käteen?
 
Kun jostain maineen ylläpidosta pitää tinkiä, niin mielestäni on aivan selvää, että tinkimisen kohteet ovat jotain kehitysapuun liittyvää. Suomen ei pidä olla merkittävimpiä rahoittajia ja ylipäätään meidän poliitikkojen matkustamisia tuollaisiin seminaareihin ja kokouksiin ympäri maailmaa voidaan hyvin vähentää. Olisi aivan riittävää että jätetään maailman johtaminen ja annetaan muiden hoitaa kokoustaminen. Maksetaan jokin nimellinen osallistuminen ja sillä sipuli. Tällainen varmaan on aika vaikeaa niille poliitikoille jotka ovat tottuneet matkustamaan ja nostamaan ulkomaanpäivärahoja kehityshankkeiden ympärillä.
Ihan oikeesti, ei siellä tarvitse olla mukana paikan päällä, kyllä riittää kun kokouksesta saa muistiot luettavaksi.
Ai ettei sitten voi vaikuttaa? Siis mitä? Juurihan minä sanoin ettei ole mikään pakko olla vaikuttamassa paikan päällä näissä asioissa, vaikutetaan mieluummin kotimaassa jossain meitä enemmän hyödyttävässä.

.
 
Suomalaisilla on huvittava taipumus pitää itseään ja Suomea monta kertaluokkaa suurenpana ja merkittävämpänä kuin mitä oikeasti olemme. (Suuruuden)hulluimmat ääneen lausutut heitot antavat ymmärtää että lausija ilmeisesti uskoo että maailma muodostuu kahdesta suunnilleen yhtä suuresta puolikkaasta joista toisen nimi on Suomi.

Suomalaisia on bauttia prosentti EU:n asukkaista, koko ihmiskunnasta olemme suunnilleen promillen verran. Tällä porukalla ei paljon venettä keikuteta, ei edes niin halutessamme.

Suomi on yksi maailman ei-kiinnostavimmista maista median silmissä, mikä on mielestäni pelkästään hyvä asia. Uutiskynnyksen ylittävät asiat kun tuppaavat olemaan negatiivisia. Ei Suomen asiat tai suomalaisten tekemiset kiinnosta pääsääntöisesti ketään muita kuin suomalaisia. Lööppimedia (onko nykyään enää muuta?) tietysti kierrättää ylikellottamiaan "kohuja" ulkomaisten lausuntoautomaattien kautta saadakseen itse leipomaansä paskahöttöön volyymiä ja tekopyhää päivittelyä "menetetystä" maineesta.

Vastaus ketjun otsikkona olevaan kysymykseen: Ei johda toimenpiteisiin.
 
Suomalaisilla on huvittava taipumus pitää itseään ja Suomea monta kertaluokkaa suurenpana ja merkittävämpänä kuin mitä oikeasti olemme. ..... maailma muodostuu kahdesta suunnilleen yhtä suuresta puolikkaasta joista toisen nimi on Suomi.

Hyvin kirjoitit koko setin. Erityisesti tuo lainaamani osa on Suomen suuri ongelma.

Minun mielestäni Suomen kannattaa huolehtia maineestaan ainoastaan siltä osin, mitä viestimme ulospäin, että meillä on rauhalliset olot, puhdas ja alkuperäistä luontoa, kovasti sisäänpäin kääntynyt kansakunta joka huolehtii ensisijaisesti omistaan, ei siivestä muiden kustannuksella, mutta ei myöskään rahoita siivestäjiä. Eli ollaan ihan reilusti erilaisia kuin ne Brysselin käytävillä kulkijat. Erotutaan omilla piirteillämme, eikä niillä piirteillä mitä muualla on.

Juurikin sen takia koska olemme niin pieni väestö maapallolla, meillä on mahdollisuus hoitaa omia asioitamme täällä syrjässä ja olla hieman "piilossa" jos niin halutaan sanoa. Maailmalla kuitenkin arvostetaan eniten sellaisia joilla on omat asiat kunnossa ja ovat omasta kulttuuristaan ylpeitä.

Jos ne meiltä jotain neuvoa haluavat, niin osaavat kyllä tarvittaessa tulla kysymään. Ei meidän tarvitse olla tyrkyllä. Tämä pitäisi poliitikkojen omaksua toimintalinjaksi ja valtion määrätä toiminnan raamiksi.

.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä "hieman" sarkastinen näkemys asiaan täältä Suomen rasistisemmilta alueilta Etelä-Karjalasta (Vartti 30.9.)
full
 
Minusta on huvittavaa, että Suomen kansainvälisestä maineesta nimenomaan ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolestapuhujina huolestutaan noin paljon.
Vastahan turvallisuusneuvostokampanja meni pieleen, melko suuresti ilmeisesti sen vuoksi, että Suomella oli liian voimakas maine ihmisoikeuksista saarnaavana besserwisserinä.

Parin vuoden takaa (2013):
Raportti: Besserwisser-asenne pilasi Suomen YK:n turvaneuvostojäsenyyden
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288555115522.html
 
Minusta on huvittavaa, että Suomen kansainvälisestä maineesta nimenomaan ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolestapuhujina huolestutaan noin paljon.
Vastahan turvallisuusneuvostokampanja meni pieleen, melko suuresti ilmeisesti sen vuoksi, että Suomella oli liian voimakas maine ihmisoikeuksista saarnaavana besserwisserinä.

Parin vuoden takaa (2013):
Raportti: Besserwisser-asenne pilasi Suomen YK:n turvaneuvostojäsenyyden
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288555115522.html


Hehehee :) Eli Tawuja Halonen ja hänen jatkama suomettunut (maailmaa halaava asekeilto, maumu ihannoiva) politiikka ja ideologia jonka maailman kaikki muut maat olivat tajunneet jo vuoskymmenet aikaisemmin, mitä ei ole suomalaisille vieläkään kerrottu.....ihan aikuisten oikeesti kerrottu vieläkään.... KOSKA Yle ja Suomi,...!
 
Back
Top