Suomen National Redoubt

Pitäisikö Suomen luoda Ahvenanmaasta vetäytymisalue?


  • Äänestäjiä yhteensä
    5

RPG83

Soome Majori
Pitäisikö Suomellakin olla ns. national redoubt (vetäytymisalue?) siltä varalta, että homma menee täysin pieleen? Sallisiko vihollisemme edes tällaisen käyttöä sotatilanteessa? Onko riittävän hyvien olojen tarjoaminen Suomen kansalle ja kansan venäläistäminen pikku hiljaa, suomalaisten pakkosiirto Siperiaan tai kansanmurha houkuttelevampi vaihtoehto Venäjälle verrattuna Suomen antautumiselle ja siirtymiselle vetäytymisalueelle?

Minä sanoisin Suomella olevan jo tällaisen alueen, Ahvenanmaan. Puolustusvoimien taistelukyvyn pettäessä lopullisesti voitaisiin siirtää kansa Ahvenanmaalle. Todennäköisesti tämä ei onnistuisi etenevien venäläisjoukkojen alta, vaan rauhansopimus pitäisi saada solmittua ja siinä sopia kansalaisten siirtymisestä Ahvenanmaalle. Kyseessä ei siis olisi ehdoton antautuminen, johon Suomi varmasti voitaisiin pakottaa tuollaisessa sotilaspoliittisessa tilanteessa, vaan erittäin, painotan sanaa erittäin, ankarien rauhanehtojen hyväksyminen, joilla turvataan lähinnä kansan olemassaolo, ei niinkään maan olemassaoloa liki kaiken infrastruktuurin siirtyessä viholliselle.

Tässä on toki Venäjälle paljon huonoja puolia: suomalaisten mahdollinen revanssihenkisyys, lisäväestön tuoman taloudellisen hyödyn menetys ja kansainvälisen maineen menetys verrattuna hyvään kohteluun ja hiljaiseen venäläistämiseen, mainitakseni muutamia. Toisaalta Venäjälle olisi myös hyötyjä ko. ratkaisusta: vastarintatoiminta (entisessä) manner-Suomessa olisi minimaalista ja Venäjän kansainvälinen maine säästyisi verrattuna kansanmurhaan tai kansan pakkosiirtoon Siperiaan.

Ai tulee ahdasta? Sanopa tuo singaporelaisille.
 
Miksi Ahvenanmaa joka saattaisi olla ensimäisten vihollisen haltuun joutuvien alueiden joukossa varsinkin jos operaatio kilpapurjehdus II:ta ei toteuteta ajoissa tai se epäonnistuu?
Toisekseen antautumista ei voi yksipuolisesti pakottaa vaan se vaatii alistumisen toiselta osapuolelta.
 
Ihan täyttä skeidaa. Tämä on meidän maamme, ja jos joku tämän haluaa valloittaa, niin saa luvan tappaa meidät sukupuuttoon tai ostaa paluulipun sinne mistä tulikin. En usko tämän kansan ikipäivänä suostuvan tuollaiseen. Jos joku haluaa sodan tieltä paeta, menköön: ei ansaitse kansalaisuuttaan, mokoma selkärangaton.
 
Back
Top