Suomen sotamuistomerkit

Leaderdog

Ylipäällikkö
Lahjoittaja


Muistomerkit

Näille sivuille kootaan tietoja Suomen vuosina 1939 -1945 käymien sotien muistomerkeistä ja muistolaatoista, jotka olemassaolollaan kertovat jälkipolville sadoista tuon aikakauden henkilöistä, joukoista ja tapahtumista.

Nyt avatun tiedoston keskeisenä lähteenä on ollut matkailuneuvos Antero Tuomiston vuonna 1998 julkaisema teos ”Suomalaiset sotamuistomerkit”. Olemme näin halunneet noudattaa tekijän esittämää toivomusta koottujen tietojen saamisesta internetiin sotiemme muiston tallentamiseksi ja siirtämiseksi kansalaisten käyttöön. Valokuvia ja tietoja on saatu myös veteraaniyhteisöiltä sekä useilta yksityisiltä henkilöiltä, joista erityisesti ansaitsee tulla mainituksi merkittävän kuva- ja tietoaineiston koonnut Raimo Soini. Sankarihautausmaiden muistomerkkien osalta Kirkkohallituksen ja seurakuntien apu on ollut korvaamatonta.

Muistomerkkitiedoston täydentäminen on jatkuvaa työtä. Täydentäviä ja uusia tietoja muistomerkkien sijainnista, suunnittelijoista, pystyttäjistä, paljastamisen ajankohdasta ja ylläpitäjistä voi lähettää Tammenlehvän Perinneliiton toimistoon joko postitse tai sähköpostina. Muistomerkkien kuvat tulisi mieluiten lähettää digitaalisina.

Linkki sotamuistomerkkeihinne, jossa paljon infoa;

http://www.sotamuistomerkit.fi/sivu.php?id=1
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
Ehkä täällä saa myös mainiostaa virolaista vastaava kirjaa.

http://www.tuglas.fi/eesti_sõjaajaloo_teejuht

Väitöskirjaansa Tarton yliopiston jatko-opiskelijana kirjoittava nuori tutkija lähti keväällä 2008 tutkimusmatkalle ja noin 28 000 kilometriä myöhemmin hän oli tehnyt peruskartoituksen sotamuistomerkkien kohtalosta Viron alueella. Museon julkaisemaan ”Viron sotahistorian matkaoppaaseen” tuli kaikkiaan yli 600 sivua ja tasan 500 kohdetta.
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja
http://www.sotamuistomerkit.fi/sivu.php?id=222

Katsoin hakemistosta Kotkaa ja sieltä puuttuu luettelosta Kolmen Kannaksen Koukkaajat JR 45-muistomerkki. Sijaitsee Isopuiston länsikulmassa, kolme kiveä kuvassa: https://www.google.com/maps/@60.4649553,26.9449558,3a,75y,102.01h,91.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0gm_-RiHEf7wU7gbDzMWnA!2e0!7i13312!8i6656
 
Top