Suomen uusi hallitus ja tuleva hallituspolitiikka

inscout

Respected Leader
BAN
Ensimmäinen oma ketjuni:).

Palstalla on pitkä ketju vaaleista, mutta ehkä muutamme keskustelun tulevaisuuteen.

Oma veikkaukseni tulevaksi hallitukseksi on jo pitkään ollut SDP+KOK-Piiperöt-RKP. Nykyisellä tuloksella tämä on haasteellinen pohja, koska RKP:lla ja Vihreillä sekä Kokoomuksella tässä avainasema. Oma veikkaukseni jatkosta on:

SDP saa tarveharkinnan poiston torpattua hieman epämääräisellä lauselmalla. Kokoomus saa rikkaiden verotuksen lisäämisen poistettua ja tasaverotusta tullaan lisäämään (alv jne.) eikä veronkiertoon puututa. Vihreiden osalta transut saavat haluamansa lait ja ympäristöveroja nostetaan (polttoaine, liikenteeseen km perusta jne. mitä muutkin kannattavat). RKP saa 2 ministeriä isommista salkuista ja lisää ruotsin opetusta opetuksen tuntikehyksessä.

Kaikille yllä mainituille sopivat seuraavat: EU taakanjako sopii kaikille. Integraation osalta pyrkimys pöytiin "syvemmässä unionissa" mistä on jo puhuttu tulee sopimaan kaikille. Vihapuhelait tullaan tekemään 1,5-2 vuoden kuluttua. Suostumusperusteinen seksilaki hyväksytään hetimiten.

Seuraukset. SDP:n kannatus tulee putoamaan mittauksissa 1v jälkeen 15% alle. Kokoomuksen kannatus nousee 1-2% ja Piiperöiden kannatus kasvaa reaalisesti 1%.

Jos maailmaanlaajuinen lama iskee 2 vuoden sisällä, mikä on mahdollista, niin hallitus saattaa kaatua.

Tässä tilanteessa KOK on iso voittaja ja SDP on iso häviäjä. Tarkemmista yksityiskohdista (joita on paljon)voidaan keskustella:).
 
Olisiko tämä näpäytys Rinteelle.
PS ei olekaan kieli pitkällä odottamassa hallitukseen pääsyä. Antti on nyt kokoomuksen armoilla:

Jussi Halla-aho aloittaa kansanedustajan työt heinäkuussa, jatkaa siihen asti Brysselissä

 
Back
Top