Suomen vaakunan käyttö kansallislipussa

TheRomanRuler

Kapteeni
Yhä useammin käy niin että jokin ääriryhmä alkaa käyttää kansallissymboleja ja lippuja, minkä takia sitten muut kansalaiset alkavat niitä vierastaa. No, sehän johtaa siihen että kansallissymbolista ja lipusta tulee ääriryhmään rinnastettu symboli. Joskus on puhetta että pitäisi vaihtaa kansallissymboli sen takia, tai ainakin lakkaa käyttämästä sitä. Se on mielestäni järjetöntä, sehän vain käytännössä luovuttaa symbolin kyseiselle ääriryhmälle. Sen sijaan pitäisi käyttää lippua ja symbolia mahdollisimman paljon, niin se pysyy neutraalina. Esimerkkinä Italian lippu, fasistit, monarkistit ja republikaanit kaikki käyttivät vihreä/valko/punaista lippua, minkä ansiosta se lippu pysyi neutraalina. Natsi-Saksan tai Etelävaltion (CSA) lipuista taas on tullut tabu.

Suomessakin jotkut ihmiset vierastavat Suomen lippua tai vaakunaa sen takia kun ääriryhmät ja juntit ovat niitä käyttäneet. Mietin että olisi hyvä mikäli tehtäisiin lakimuutos joka antaisi jokaiselle Suomen kansalaiselle luvan käyttää Suomen vaakunaa kansallislipussa. Se vaakuna on symboloinut Suomea jo ennen kuin Suomesta tuli minkäänlainen valtio. Se vaakuna symboloi Suomea, ei mitään tiettyä poliittista kantaa tai hallitusta. Tämän takia Ruotsin, Venäjän ja Suomen vallan aikana on sama vaakuna pysynyt käytössä Suomea symboloimassa (vaikka Venäjän vallan aikaan vaakunaa muokattiin hieman). Se on Suomen vaakuna, oli Suomi sitten itsenäinen tai ei. Nyt kun Suomi itsenäinen on, kuvaisi vaakuna Suomen lipussa miten itsenäinen Suomi (siniristilippu) hallitsee Suomea (vaakuna) ja sen kansaa. Ei mitään politiikkaa, vain Suomen symbolit.

Tulisiko mielestänne Suomen kansalaisilla olla oikeus käyttää kansallislipussa Suomen vaakunaa? Mielestäni olisi hyvä mikäli kenenkään ei olisi pakko sitä käyttää, mutta halutessaan heillä olisi oikeus Suomen vaakunaa siniristilipussa käyttää ja sillä liputtaa. Mitä useampi sitä käyttää ja mitä enemmän niitä käytetään ei-poliittisesti, sitä paremmin vaakuna ja lippu pysyvät koko kansan symboleina ja sitä hankalampaa niitä on minkään yksittäisen ryhmän adoptoida omakseen.
 
Ööh...? Ei minusta kukaan ole käyttänyt Suomen vaakunaa väärin. Enemmän on kyse Suomen leijonasta, sitä käyttävät tietyt piirit ripuksena ja paidalle painettuna ja se on antanut sille jonkinlaisen stigman.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Ööh...? Ei minusta kukaan ole käyttänyt Suomen vaakunaa väärin. Enemmän on kyse Suomen leijonasta, sitä käyttävät tietyt piirit ripuksena ja paidalle painettuna ja se on antanut sille jonkinlaisen stigman.
Ja mikäli vaakunaa käytettäisiin Suomen lipun kanssa mahdollisimman laajasti, poistaa se myös Suomen leijonalta stigman.
 
Back
Top