Suomen valtaeliitti ja media -rautanyrkin ote harakkaparven palleista

miheikki

Greatest Leader
Laaja kirjoitus suomalaisesta mediakentästä. Olemme pässejä, jotka eivät tiedä olevansa narussa.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=2649

Suomen valtaeliitti ja media -rautanyrkin ote harakkaparven palleista

Nyt pureudutaan laajasti Suomen valtamedian toimintaan, joka on käytännössä kahden mediajättiläisen käsissä. Suurimmat osakkeenomistajat ovat pankkeja, vakuutusyhtiöitä, eläkerahastoja ja konserneja. Omistajat ja päätoimittajat ovat vallan keskiössä ja pyörittävät mediapalettia mielivaltaisesti.

Toimittaja: Lauri Sarivaara
19.2.2012, Verkkomedia.org
 
Pitkä juttu länsimaisesta mediasta.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=2670

Harvainvalta hallitsee länsimaisia joukkotiedotusvälineitä lähes täydellisesti

Universaalin petoksen aikakaudella totuuden kertominen on vallankumouksellinen teko, sanoi George Orwell. Joukkoviestinnällä on oleellinen merkitys kansainväliseen politiikkaan. Voitaisiin jopa sanoa, että mikäli emme ole perehtyneet joukkoviestintään, emme voi myöskään riittävästi käsittää maailmanpolitiikkaa.

Toimittaja: Markku Juutinen
21.2.2012, Verkkomedia.org
 
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=2714&fb_ref=1_2714&fb_source=home_oneline

Ruotsiin on syntynyt prinsessa, senhän varmasti tiedät. Mutta tiesitkö, että suurvaltojen välinen aseellinen konflikti on enää askeleen päässä? Tutkimme 24.2. valtamedian uutistarjonnan ja tulos järkyttää: 99 uutisartikkelia käsittelee Ruotsin vauvaa ja ainoastaan yksi Iranin tilannetta.

Pääkirjoitus: Janus Putkonen, Verkkomedia.org
24.2.2012, Verkkomedia.org


Suomen luetuimpien nettisivujen TOP 10 (Alexa) yltävät Suomessa Helsingin Sanomat, Iltalehti, Iltasanomat ja Yleisradio. Voimme siis sanoa, että nämä neljä uutisvälinettä hallitsevat suomalaisten käsityksiä maailmasta ja sen tilanteesta. Kaikkia näitä medioita ja niiden uutisvirtaa ohjataan hallintoneuvostojen avulla, jotka antavat suosituksensa päätoimittajille. Neuvostot määrittävät siis kansamme tietoisuutta ohjaavan uutisagendan. Hallintoneuvostoja eivät kuitenkaan muodosta journalistit, vaan mediasta hyötyvät edunsaajat ja omistajat.

Tilanne on Suomen ja sen tulevaisuuden kannalta kestämätön. Hetkellä, jolloin meidän olisi varustauduttava ja valmistauduttava tulevaan, Suomi on täydellisessä uutispimennossa ja maamme valmiuksia kansallisten uhkakuvien torjuntaan leikataan hallitusvallan toimesta. Keskustelua ei käydä päivänä, jolloin kansainvälisen lain kumoava "Syyrian ystävät" -ryhmä järjestää Tunisiassa kokouksen päättääkseen YK:n turvallisuusneuvoston ohittavista keinoista puuttua Syyrian tilanteeseen – suurvallat käy kuuminta diplomaattista selkkausta sitten Kuuban ohjuskriisin. Mutta Suomi katsoo Ruotsiin ja siellä syntyneeseen vauvaan: Täydellisesti olennaisesta silmänsä sulkien.

Ruotsin vauva vs. Iran-kriisi - kuinka monta uutisartikkelia?

Jollainhan se on siis kansalaisten ajatukset täytettävä, jottei kansa vaan pysähdy kysymään oleellisia kysymyksiä omasta elämästään. Otimme siis Iranin ja Syyrian konfliktin vertauksena Suomen pääuutisen: Ruotsin vastasyntyneen prinsessan.

Helsingin Sanomat:

Vauva: 22 vs. Iran: 0
Syyria 4

Ilta-Sanomat:

Vauva: 35 vs. Iran: 0
Syyria: 0

Ilta-Lehti:

Vauva: 35 vs. Iran 0
Syyria: 5

YLE:

Vauva: 7 vs. Iran 1
Syyria: 4

Yhteennsä: Vauva 99 vs. Iran 1 - uutisartikkeli.
 
Monarkkien syntyminen tuottaa harjoittelumahdollisuuksia tykistölle. Ennen prinsseille ammuttiin 42 kanuunanlaukausta ja prinsessoille tästä vain puolet, 21 kanuunanlaukausta. Nyt Ruotsissa ammuttiin kruununprinsessalle 42 kanuunanlaukausta, mikä on tietenkin oikein, koska hän on ensin syntyneenä perimysjärjestyksessä ensimmäinen ennen mahdollisia myöhempiä prinssejä.

Belgiassa on ammuttu 51 kanuunanlaukausta prinsessalle ja 101 kanuunanlaukausta prinssille. Nyt kun voi olla kruununprinsessakin niin ammutaan prinsessallekin 101 kanuunanlaukausta.

http://yle.fi/uutiset/arkisto/2001/10/belgia_sai_kruununperillisen_15300.html;jsessionid=8E53BF1369B5E7751E2478212C3CC347?name=useFontSize&path=%2F&value=bigger&redirectUrl=%2Fuutiset%2Farkisto%2F2001%2F10%2Fbelgia_sai_kruununperillisen_15300.html&refresh=null

Itse asiassa joku saisi nähdä hieman vaivaa ja laatia taulukon siitä, miten suuret tykistöharjotukset iloiset syntymäpäivät aiheuttavat kussakin kuningaskunnassa. Käsittääkseni Japanissa ei mahtailla tykistöllä, kun keisarikunta saa perillisiä.

Odotankin, että joku monarkeista huomaa, että tykeillä juhliminen ei ole oikein rauhankasvatuksen tavoitteiden mukaista. Hieman oudolta se tuntuu kyllä tasavaltalaisestakin.
 
Back
Top