Suomi luopuu johtovastuusta Libanonissa

John Hilly

Kenraali
Suomen Puolustusvoimat luovuttaa pataljoonan vastuun irlantilaisille tänään Libanonissa, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan. Suomi on toiminut UNIFIL-operaation pataljoonan johtovaltiona marraskuusta 2013 alkaen.

Muutos tarkoittaa sitä, että suomalaisten rauhanturvaajien määrä laskee. Tällä hetkellä suomalaisten vahvuus on noin 350:ntä sotilasta ja se laskee tämän kuun aikana noin 150:een sotilaaseen. Osana suomalaista joukkoa jatkaa virolainen osasto yhteensä noin 170 henkilöä.

Johtovaltiovastuun vaihtuminen on osa Irlannin kanssa tehtyä sopimusta. Suomi luovuttaa irlantilaisille pataljoonan huollollisen vastuun sekä vastuun tukikohtien toiminnasta. Suomi myös kotiuttaa operaation tiedustelukomppanian. Jatkossa Irlanti kantaa vastuun operaatiosuunnittelusta ja pataljoonan esikunnan toiminnasta.

http://yle.fi/uutiset/3-9307738
 

John Hilly

Kenraali
Mikä hässäkkä tämä oli?
 

John Hilly

Kenraali
Taitaa olla Operation Accountability. Seitsemän päivän yksipuolinen kostosota 1993. Hessut surmasivat viisi israelilaista ja sitten 300 000 siviiliä ammuttiin karkuun, tuhansia taloja tuhottiin, sähköasemia ja siltoja ym.
Ai se, okei!
 
Top