Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomi on ostamassa ohjuksia Saksasta

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Peiper, 26.10.2012.

 1. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Puolustusministeriö valmistelee isoa asekauppaa, jossa hankitaan ohjuksia maa- ja merivoimille.

  Ostoslistalla ovat Eurospike-ohjukset, jotka sopivat sotalaivojen ja panssarivaunujen tuhoamiseen. Ohjustyypin vanhempaa mallia on hankittu Suomen armeijan käyttöön jo viime vuosikymmenellä.

  Ohjuskaupan kokonaisarvoa ei vielä kerrota, koska tarjouspyyntö on vasta lähdössä lähiviikkoina. Kyse on kuitenkin miljoonakaupasta.

  "Se on kohtuullisen kokoinen hanke", sanoo hallitusneuvos Jouko Tuloisela puolustusministeriöstä.

  Eurospike-ohjukset valmistaa Eurospike-niminen saksalainen yhtiö. Sen omistavat saksalaiset Diehl- ja Rheinmetall-yhtiöt sekä israelilainen yritys Rafael.

  Eurospikeä käyttävät useat eurooppalaiset valtiot.

  Komentaja Taneli Uosukainen maavoimien materiaalilaitoksesta sanoo, että Eurospike on Suomen kehittynein panssarintorjuntajärjestelmä:

  "Sillä pystytään ampumaan suhteellisen pitkälle, vaikeissa oloissa ja liikkuvaan maaliin. Niitä käytetään esimerkiksi painopisteen luonnissa."

  Maa- ja merivoimat käyttävät samaa asejärjestelmää, mutta merivoimien versiossa on raskaampi taistelukärki eli ohjus.

  Suomi on viime vuosina panostanut ohjushankintoihin merkittävästi. Esimerkiksi tänä vuonna on työn alla ollut jo kaksi isoa ohjuskauppaa.

  Kesällä Yhdysvaltain kongressi antoi luvan myydä Suomelle enintään 70 kappaletta taktisia Atacms-ohjuksia (Army tactical missile system). Niiden laukaisualustana ovat raskaat raketinheittimet. Kauppasopimus tehtäneen vielä tänä vuonna.

  Aiemmin maaliskuussa Suomi ilmoitti ostavansa Yhdysvalloista Jassm-ohjuksia (Joint air-to-surface standoff missiles) 145 miljoonalla eurolla.

  Jassm on Hornet hävittäjistä laukaistava risteilyohjus, joita Yhdysvallat on suostunut myymään enintään 70 kappaletta. Suomen hankkima määrä on pienempi.

  Lisää aiheesta perjantain Helsingin Sanomissa

  http://www.hs.fi/kotimaa/Suomi+on+ostamassa+ohjuksia+Saksasta/a1305609793711
   
 2. Ohjus-tiedustelija

  Ohjus-tiedustelija Eversti

  Liittynyt:
  24.03.2011
  Viestejä:
  1,617
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  316
  "Uudistetun taistelutavan joukot, niiden varustaminen ja joukkotuotanto"

  "Tulevina vuosina hankitaan panssarintorjuntaohjuksia pitkille etäisyyksille sekä raskaita lähipanssarintorjuntaohjuksia ja kevyitä lähipanssarintorjunta-aseita lyhyille etäisyyksille."

  "Alueelliset joukot organisoidaan pääosiltaan jääkäripataljoonien taisteluosastoiksi, joiden organisaatio ja sotavarustus räätälöidään tehtävien mukaisesti. Osa joukoista, kuten kaupunkijääkäripataljoonat, toimivat edelleen pataljoonakokoonpanossa. Joukkovalikoimaa täydentävät erillisyksiköt. Näitä ovat muun muassa laajalla alueella taistelevat jääkärikomppaniat, tiedustelukomppaniat ja panssarintorjuntaohjuskomppaniat."

  "Operatiiviset joukot ovat edelleen maavoimien suorituskykyisimpiä joukkoja, joilla luodaan taistelun painopiste. Maavoimien operatiivisiin joukkoihin kuuluu valmiusprikaateja, mekanisoituja taisteluosastoja, moottoroituja taisteluosastoja, maavoimien erikoisjoukkoja, helikopteripataljoona sekä erillisyksiköitä, kuten sotilaspoliisikomppanioita, tiedustelukomppanioita, panssarintorjuntaohjuskomppanioita ja aselajijoukkoja."
   
 3. Mainos 4. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,701
  Tykkäykset:
  2,086
  Pisteet:
  1,286
  Toivotaan että uutinen tarkoittaa sitä että ollaan ostamassa laukaisulaitteitakin. Ja tarpeeksi paljon.
   

Jaa tämä sivu