Suomi osana Venäjän PR-kampanjaa

Vonka

Supreme Leader
Venäjä julkaisi keskiviikkona amerikkalaisen valtalehden The Washington Postin välissä näyttävän ilmoitusliitteen, jonka sisällön oli tuottanut Venäjän valtion virallinen lehti Rossiskaja Gazeta. Liitteen nimi oli "Venäjä otsikoiden takana", ja sisältö pyrki näyttämään Venäjän myönteisemmässä valossa kuin mitä maa on viime viikkoina uutissivuilla esiintynyt.

Liitteen etusivulla pohditaan, onko kylmä sota palannut. Sisäsivuilla haastatellaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia Ukrainan kriisistä. Lavrov arvostelee kovin sanoin Yhdysvaltain asettamia pakotteita ja muistuttaa siviilien kärsimyksestä.

Toisessa artikkelissa muistutetaan, että lännen pakotteiden vastaveto, Venäjän tuontikielto, koettelee amerikkalaista siipikarjateollisuutta.

Myös Suomi mainitaan. "Yhteistyökumppaneiden tuottamassa" osiossa kerrotaan, että "Euroopan unionin langettamista pakotteista huolimatta" Venäjä aikoo osallistua Hanhikivi 1-ydinvoimalan rakentamiseen Pyhäjoen lähelle Suomessa.

"Työtä jatketaan aikataulujen mukaisesti, eikä tällä hetkellä näkyvissä ole esteitä", sanoo Fennovoiman tiedottaja Tiina Tigerstedt. "Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Rosatomin kanssa. Se on luotettava ja tärkeä sijoittaja."

http://www.hs.fi/ulkomaat/Venäjä+julkaisi+PR-liitteen+Washington+Postissa/a1409716465045
 
Stubbin Mededevin kanssa yhdessä antama lausunto ja tuore (eilinen) Merkelin pommittaminen pakotteiden perumiseen ovat osoitus uudesta ulkopoliittisesta linjastamme, jossa vakaa harkinta on korvattu älypuhelimella.

Edes imelä-Eikka Uusitalo ei olisi kyennyt moiseen sähläämiseen aikanaan.

Ulkopolitiikan hoitoon pitäisi saada työnjako. Presidentti Niinistö yhdessä ulkoministeri Tuomiojan kanssa hoitaisi sen puolen. Heillä on kyky perehtyä ja syventyä.

Fennovoiman osallistuminen sotaan Venäjän riveissä on tietenkin ihan ykkösjuttu. Näiden Pekkaristen linjaa ei tarvitse enää miettiä.
 
Katso vonka henkilöitä Stubbin taustalla, maailma voi olla monimutkainen. Retoriikka on yhtä, toiminta toista. Hyvin vaan uppoaa.
 
Back
Top