Suomi, Ruotsi ja USA allekirjoittavat kolmenvälisen aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä

hansai

Ylipäällikkö
Viimeksi muokattu:

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255060-kuka-suomen-turvallisuuspolitiikkaa-johtaa

Minä en kyllä mistään löydä tuota demokraatti.fi;n väitettä että Väyrynen pitää itseään turvallisuuspolitiikan johtajana.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Päätöksen seremoniasta oli tehnyt henkilökohtaisesti puolustusministeri Jim Mattis, joka tunnetaan sotahistorian tuntijana ja talvisodan taistelujen ihailijana.

Sotilasparaati oli Mattisin kunnianosoitus Pohjoismaille, mutta sen saattoi lukea myös viestinä Venäjälle.


Ministerien kanssa aiheesta keskusteli suurlähettiläs Alexander Vershbow, joka on toiminut muun muassa Yhdysvaltain Venäjän-suurlähettiläänä, apulaispuolustusministerinä ja Naton apulaispääsihteerinä.

Poliittisesta varovaisuudesta vapaa Vershbow ei epäröinyt nimittää kolmen maan aiejulistusta historialliseksi. Hänen mukaansa se muuttaa Venäjän sotilaallisia laskelmia lähettämällä Moskovaan viestin siitä, että mahdollisessa konfliktissa Suomi ja Ruotsi olisivat osa länttä ja Yhdysvallat tukisi näitä maita.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005672993.html
 

Rajajääkäri

Kenraali
Lahjoittaja
Videon aiheesta katsottuani, en havainnut hermostumista, vaan asiallisen, tiukan ja jämäkän vastauksen toimittajalle.
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Eipähän jää kelleen mitään epäselvyyttä. Huolto pelaa ja ilmatukea tullee tarvittaessa.

Ja kun Sale on puikoissa, meillä on mahdollisuudet olla stabiloiva tekijä omalla alueella. Mattiskin tuntuu olevan tolkku ukko.

Ollaan onnellisin mutta myös vakain maa. Matkailukin vetää, myös venäläisturistit tervetuloa, näkevät samalla länsikoneita harjoittelemassa taivaalla, porojen ja joulupukin lisäksi.

Jotenkin tuntuu ettei tässä nyt ole enää suurta huolta, olemme nostaneet valppautta niin merkittävästi ja amitsioonia löytyy, ettei tänne kannata tulla uhittelemaan. Rauhaa ja rakkautta. Live long and prosper.
 

ajs178

Kenraali
Videon aiheesta katsottuani, en havainnut hermostumista, vaan asiallisen, tiukan ja jämäkän vastauksen toimittajalle.
Jo pilapiirtäjä Kari aikoinaan hesarissa avasi tätä mielipidevaikuttamisen keinoa, joka medialla on. Sanavalinnat vaikuttavat:

Neukkukentsu "varoittaa", natokenraali "uhoaa", vasemmistolainen ministeri vastaa "jämäkästi" tai "harkitsevasti", oikeistolainen ministeri vastaa "hermostuneesti" tai "epäröivästi".
 

hansai

Ylipäällikkö
Samoin. Olen odottanut mielenkiinnolla Tuomiojan "asiantuntevaa" näkemystä tästä. Vassarithan on jo omansa esittäneet.
Kyllä se vielä tulee...malttia vaan..

Ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja kyselee, miten Yhdysvaltain irtaantuminen Iranin ydinsopimuksesta ja amerikkalaisjoukkojen harjoittelu Suomessa sopivat yhteen.

..
Tuomioja myös kyselee, onko nyt hyvä aika yhdysvaltalaisten sotilaiden harjoituksille Suomessa.

– Kun Yhdysvallat rikkoo tekemiään sopimuksiaan ja uhittelee vaihtavansa muiden maiden hallituksia on Euroopan sekä sanoissa että teoissa pysyttävä tiukasti Iranin kanssa tehdyn sopimuksen takana ja puolustettava yhteistyövaraista ja sopimuspohjaista kansainvälistä yhteistyöjärjestelmää. On myös kysyttävä, onko nyt sellainen aika jolloin haluamme nähdä amerikkalaisia sotilaiden harjoittelevan Suomessa, Tuomioja kirjoitti Facebookissa.

Niinisalossa on parhaillaan käynnissä Arrow 18 -sotaharjoitus. Harjoituksessa kehitetään puolustusvoimien yhteistoimintakykyä yhdysvaltalaisten ja norjalaisten joukkojen kanssa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005673761.html?ref=rss
 

Benelli

Ylipäällikkö
Ilmeisesti saadan yhteinen tilannekuva.
Voidaan sitten pitää liikkuvia tutkia enemmän pimeänä.
 

tiedotusosasto

Ylipäällikkö
Erkki ei petä :D
Erkin neuroosi on vailla vertaa. Se, että elämä rakentui neuvostososialismille ja USA:n kritiikille veti maton niin totaalisesti alta, että varmaan olisi kuin kieltäisi eläneensä jos tuon myöntäisi. Käsittelisi Venäjän nykyistä fasistista hallintoa tai niitä julmuuksia mitä neuvostoliitto ja vielä nykyinen Venäjänkin on saanut aikaiseksi. Ainoa missä edes vähän on reaalimaailman kosketuspintaa on USA:n arvosteleminen. Mikäpä olisi sellainen hallinto josta ei kritiikin kohteita löytyisi ja USA:ta kritisoiden voi ikään kuin todistella, että ei se oma ajatusmalli tai eletty elämä niin paska ole ollutkaan. Itsellensä valehtelee.
 
Top