Suomi selviää - positiivisuusketju koronaviruksesta

Status
Suljettu uusilta vastauksilta.

Loopp

Korpraali
Koronaviruksesta on jo useampi ketju tällä keskustelupalstalla. Senkin takia ajattelin, että tällaiselle erilaiselle näkökulmalle olisi ehkä tarvetta. Tulevat viikot/kuukaudet tulevat melkoisen varmasti olemaan synkkiä tartuntojen ja kuolleiden osalta. Eräältä toiselta keskustelupalstalta luin tänään viestejä, jonka kirjoittaja oli täysin paniikissa tilanteesta, mietti jopa itsemurhaa ratkaisuna. Tämänkaltaisen ajatusmaailman omaavia ihmisiä on varmasti paljon tällä hetkellä. Kriisitilanteessa olisi tärkeää tsempata kanssaeläjiä niillä keinolla millä itse pystyy. Sota-aikainakin oli tärkeää yrittää pitää ihmisten mieli mahdollisimman korkealla. Tämäkin tilanne voi tulevaisuudessa olla verrattavissa poikkeustilanteisiin.

Vaikka aloitus kuulostaakin synkältä, vaikeina aikoina pitäisi aina yrittää ajatella myös positiivisesti. Tähän ketjuun toivon hyviä ja positiivisia uutisia koronaviruksen kehittymisestä, koska niitä tulee varmasti vaikka tilanne näyttäisi pahalta. Pahassa paikassa myös huumori toimii. Eli jos silmiisi iskee jokin positiivinen asia viruksesta uutisoinnin pohjalta, tai yhteisöllisyyttä nostava youtubevideo, linkkaa se tähän ketjuun. Laitan pari linkkiä nyt perään aloittaakseni tämän ketjunLisäksi eilen kerrottiin ensimmäisten kymmenen potilaan toipuneen taudista Suomessa. En saanut twiittiä upotettua tähän. Mutta jos huomaat positiivisia uutisia aiheeseen liittyen, lisää ne tänne niin saadaan lippu pidettyä korkealla.
 
Mä heitin johonkin ketjuun sen ajatuksen, että jokainen voisi ottaa asiakseen soittaa kerran viikossa mielenvirkistyspuhelun jollekulle heikommassa asemassa olevalle.

Yksin elävä vanhus, sairas tai riskiryhmiin kuuluva, syrjäytynyt tuttu... joku.
 
Tänään oli taajamasta pöpelikköön suuntautuvalla reitillä paljon perheitä yhdessä ulkoilemassa. Huomasin asian ollessani itse kamerakävelyllä parin oman tenavan kanssa.

Ulkoinen kriisi voi yhdistää kivasti.
 
Tänään oli taajamasta pöpelikköön suuntautuvalla reitillä paljon perheitä yhdessä ulkoilemassa. Huomasin asian ollessani itse kamerakävelyllä parin oman tenavan kanssa.

Ulkoinen kriisi voi yhdistää kivasti.
Itsekin luin että oli jopa ruuhkaa Nuuksiossa ja muissa suosituissa ulkoilupaikoissa nyt viikonloppuna. Sinällään positiivista, toivotaan kuitenkin että porukka pitää tarvittavan välimatkan muihin nyt vaikka ollaankin ulkoilmassa.
 
Tämä koronasairaus eheyttää ja parantaa suomea, suomalaisia ja suomalaisuutta.

Ihmiset (ne muut kuin me tällä palstalla olevat) oppivat kriisiajan ajattelua. Seuraava kriisi kun tulee, niin ollaan opittu tekemään nopeammin kovia päätöksiä.

Ihmiset oppivat valmistautumaan ja varautumaan poikkeusoloihin. Eli esim. kaupunkilaiset oppivat varaamaan kotivaraa.

Hygienia paranee pitkäksi aikaa. Kausiflunssat eivät leviä tulevina vuosina niin hyvin.

Opitaan rikkomaan rajoja kun on tarvetta. Esim. seuraavissa juhlapaikanhakuryntäyksessä osataan ja uskalletaan pistää rajat kiinni kun se onkin jo tuttua koronasta.

Muutama ituviherhippi (vihervassari) kokee valaistuksen ja ymmärtää paremmin niitä jotka varautuvat esim. maan itsenäisyyttä uhkaavaan tilanteeseen.

WC paperin arvostus kasvaa.

Joku lähentyy Jumalaa.

Saastuttaminen vähentyy hetkeksi.

Kotimaan matkailu saattaa innostaa.

Opitaan tekemään enemmän etätöitä. Ajankäytön tehokkuus kasvaa. Pakokaasupäästöt vähenee.

Päämisterin työn vaatimustaso nousee ja viran arvostus kasvaa.

Muutamia vastuunkantoon kyvyttömiä virkamiehiä sysätään sivuun.
 
Rajojen sulkeminen ei sittenkään ollut "sula mahdottomuus" kuten eräskin taho puhui alle kuukausi sitten. Parempi että se todettiin näin kuin että tilanne olisi vieläkin pahempi. Tämän voi vielä kääntää voitoksi jos myönnetään virheet, kunhan tiedetään kuka teki virheet. Hallitus vaiko "disinformaatikot"

Toki se rajojen sulkeminen voi edelleenkin olla Suomen kohdalla mahdottomuus? Lasketaanko se että muut sulkevat rajat suomalaisilta?

Sekä "maailma tuli kylään" -festareille pääsivät kaikki suomalaiset.
 
Viimeksi muokattu:
Rajojen sulkeminen ei sittenkään ollut "sula mahdottomuus". Noin eräätkin puhuivat alle kuukausi sitten. Parempi että se todettiin näin kuin että tilanne olisi vieläkin pahempi.

Toki se voi edelleenkin olla Suomen kohdalla mahdottomuus? Lasketaanko se että muut sulkevat rajat suomalaisilta?
Muualla osataan, meillä ei vieläkään, toiminta on tekopyhää jos muu maailma tekee sen meidän edestä
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top