Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suosituksia inttiä varten?

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Salovaara, 19.10.2010.

 1. Salovaara

  Salovaara Alokas

  Liittynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Olen menossa upiniemeen heinäkuussa 2011. Armeija on koko elemän kiehtonut minua, ja haluaisin ehdottomasti päästä laivastoaukkiin ja sieltä sitten merisotakouluun. Kadettikouluun varusmiespalvelun jälkeen hakeutuminenkin on pyörinyt mielessä. Miten kannataisi alokasaikana olla ja mitä kannataisi tehdä jotta kyseiset toiveet todellistuisivat seuraavana kesänä?

  Harrastan kilpapurjehdusta sm tasolla ja veneilyä ylipäätänsä. Olen myös ansainnut kansimieskirjan kahden kesän kesätöistä eräällä kaljaasilla. Onko kyseisestä kiinnostuksesta ja osaamisesta hyötyä laivastoon pyrkiessä?
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Fysiikkaa kannattaa hieroa kuntoon, jos on tavoitteita. Tosin kannattaa hieroa ilman tavoitteitakin. En tiedä pitääkö alokasaikana jotenkin erityisesti "näkyä", kyllä ne skapparit poimii sopivimmat joukosta ihan ilman erityistä näkymistäkin, niillä on silmää siihen. Hyväkuntoinen, oppivainen ja sopivasti toisia kohtaan käyttäytyvä kaveri pärjää, jos vielä pärjää kisoissa niin eiköhän se siitä.
   
 3. Mainos 4. RDF

  RDF Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  656
  Tykkäykset:
  182
  Pisteet:
  76
  Veneilytausta kannattaa tuoda kouluttajien tietoon alkuhaastattelussa.
   
 5. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Ei kai sitä muuten voi sanoa kuin että olet kunnon mies ja sotilas, tuo on se tärkein mielestäni. Jos kunto on huono niin ehdottomasti sitä pitää parantaa.

  No mutta turisempa sitten vähän lisääkin. AUK:hon pääsee lähes kuka tahansa kunhan on halukas. Jos kunto ja pällitestin (=se kutsunnoissa tehtävä testi) pisteet riittää niin RUK:iin pääsy on täysin mahdollista... Tosin ylipäätään RUK:hon pääsyssä ei ole mielestäni enää omasta itsestään kiinni juuri ollenkaan. Lähinnä sen verran vain että ei omalla hölmöilyllään pilaa RUK:hon pääsemisen mahdollisuutta. AUK:ssa suurin osa on halukkaita lähtemään RUK:hon, eli kouluttajilla on vara valita sopivimmat (eli karkeasti ne joilla on paras kunto ja parhaat pällitestin tulokset). Pitää siis vain vaatimattomasti kuulua siihen saapumiseränsä parhaimpaan 10 prosenttiin :salut:

  Ja tämä on tosiaan sitten maavoimien puolelta, vaikkakaan en usko että käytännöt poikkeaa juurikaan. Noista siviilialan osaamisista en sano mitään kun en tiedä miten niitä voisi laivastossa suoranaisesti hyödyntää, esim maavoimissa yksi aika yleinen tyypillinen tapaus on kilpa-ampujan ottaminen tarkka-ampujakoulutukseen. "varusmiesuraa" saati sotilasuraa se ei hyödytä sen kummemmin, eli esim AUK:hon ja RUK:hon pääsyä se ei edistä.

  Ammattiupseeriuralle suuntaavalla pitäisi vissiin olla AUK käytynä ja hyvin suoritettu verusmiespalvelus... Mahtoikohan tarkoittaa sotilaspassiin tulevia kenttäkelpoisuus luokituksia yms en muista. En tiedä hyödyttääkö RUK:n käyminen yhtään kadettikoulutukseen valittaessa
   
 6. viesti-timo

  viesti-timo Kersantti

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  126
  Pisteet:
  16
  Sanot ensimmäisessä haastattelussa vain että haluat johtajakoulutukseen ja kerrot näistä harrastuksistasi kun niitä kysyvät. Pällitesti( tehdään noin toisella viikolla, ei kutsunnoissa) kannattaa tehdä kunnolla, vaikuttaa enemmän kuin p-kauden lopun "taistelijan perustutkinto"/vastaava ja vertaisarvioinnit. AUKissakin kannattaa panostaa kokeisiin kunnolla ja kertoa haastatteluissa että haluaa RUK:hon.
   
 7. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Ulos juoksemaan, nosta puntteja ja te situps.
   
 8. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,274
  Tykkäykset:
  617
  Pisteet:
  636
  Kannattaa "näkyä", mutta oikealla tavalla, ts. yli-innokkuus ei välttämättä ole hyvästä. Parasta kai on olla ihan oma iitsensä, silloin on luonteva.
   
 9. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  "Inttiin, opaskirja armeijaan menijälle

  Toiset odottavat inttiin menoa innolla, toisia se ehkä pelottaa tai jopa ahdistaa. Palvelukseenastuminen on askel tuntemattomaan, sillä kyseessä on siirtyminen toiseen kulttuuriin. Tämän oppaan tarkoituksena on jakaa tietoa ja hälventää turhia ennakkoluuloja. Kirja sisältää neuvoja jokaiselle inttiin menijälle, yhtälailla sotilasuralle aikovalle kuin omaa selviytymistään jännittävälle. Palveluspaikalla, esimiehillä, ja palvelustovereilla on suuri vaikutus siihen, minkälainen kokemus intistä muodostuu. Kaikkein suurin merkitys on kuitenkin jokaisen omalla tahdolla ja asenteella. Toivottavasti tämä tietopaketti auttaa tulevia alokkaita tekemään elämästään armeijassa mahdollisimman miellyttävää."

  Lukaiseppas tuo kirja läpi. Sen hinnalla et saa edes kahta tuoppia tasokkaassa pubissa. Muista, että armeijan omat oppaat ovat melkoista propagandaa. (Kuten "oikeassakin" maailmassa on olemassa ideaali siitä miten asioiden pitäisi toimia ja sitten on se kusenhajuinen & karhea todellisuus...) Yritä sen päälle vielä etsiä tuoretta tietoa tulevasta palveluspaikasta.
   
 10. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  Ainoa mitä olen armeijaan menoa jännittäville nuorille sanonut on, että armeijan suorittaminen omia odotuksianne heikommin ei tee teistä mitenkään huonompaa ihmistä eikä armeijassa pärjääminen tee teistä niin hyvää että kusen tarvitsee nousta nuoren miehen päähän.

  Tunnen monta varusmiespalveluksensa täysin mokannutta ja silti hyvin elämässä menestynyttä ihmistä. Toisille sotilaselämä vain eri syistä natsaa ja toisille ei. Silti jokainen normaalijärkinen ja fyysisesti terve ihminen siitä kyllä selviää.
   
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Kylläpä juuri näin. Ja jos en aivan väärin muista, niin passinjakopäivä saattoi olla kuitenkin palveluksen kohokohta? Toki jo ikä tekee tepposia monella tavalla, mutta tuo muistikuva on jäänyt mieleen.
   
 12. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Pistää hymyilyttämään kun Hejsankin antaa ohjeita kokemuksen syväll rintaäänellä. Tosin ihan kohdallaanhan ne ohjeet olivat ja paikallaan jokaiselle tulevalle varusmiehelle.

  Muutenkin on hyviä ohjeita johtajakoulutuksen tiimoilta annettu, mutta itse katsoisin tärkeimmäksi tämän:
  Pidä huoli ettei rangaistuskorttiin tule merkintöjä.

  Merkinnät siellä lyö portin kyllä tehokkaasti kiinni monee suuntaan (kadikseen, rauhanturvaajaksi jne)

  Merivoimissa on vielä tuo erikoispiirre eli valinta sinisen ja vihreän linja välillä (laiva/rantapalvelus). Siihen valintakriteerit selviää kyllä heti palveluksen alussa.

  Sitten kun vaan teet parhaasi, pidät pään kylmän ekä perseile niin se riittää jo pitkälle. Niin ja merisotakouluun kun haluat niin yksi hyvä paikka erottua muista on panostaa AUK:n kirjallisiin kokeisiin. Monet eivät niihin jaksa keskittyä.
   
 13. Salovaara

  Salovaara Alokas

  Liittynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Kiitos hyvistä suosituksista ja neuvoista, näistä tulee varmaan olemaan apua ensi kesänä!

  PS. Mosuri, kyseinen kirja on ostettu ja luettu
   
 14. Mainos 15. henu

  henu Korpraali

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kyllä petoksesta tuomittujakin on päässyt rt hommiin ja pv töihin, saati pienemmistä rikkomuksista. Ei kannata toitottaa ääneen ehdottomia totuuksia.

  Ja itse kysymykseen, erikoisjoukkokoulutuksia kannattaa silmäillä, jospa tuosta 12kk saisi itselleen mahdollisimman mielenkiintoisen ja hyödyllisen.
   
 16. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Sanoinkin portin menevä tehokkaasti kiinni. En sanonut sen menevän aukottomasti. Suomessa saattaa vielä joskus toimia jopa älykäs ja rehellinen poliitikkokin. Lähtökohtana kuitenkin on se, että kun törttöilee ja papereihin tulee merkintä, niin ei kannata luottaa siihen, että on juuri se joka pääsee seulasta läpi poikkeuksena.
   

Jaa tämä sivu