Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suurpeto keskustelu

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Ikarus, 29.11.2016.

 1. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Sudet liikkuvat lähellä Rengon metsäeskaria
  Eteläsuomalaisen järviylängon alueelle on syntynyt susilauma kolmen viime vuoden aikana. Vajaan kymmenen suden laumaa on yritetty ajaa pois asutuksen liepeiltä.
  16.12.2016 klo 10:49päivitetty 16.12.2016 klo 18:59

  Rengon susia on nyt yritetty karkottaa pari kertaa, mutta kehnoin tuloksin. Karkoittajien mukaan sudet palaavat takaisin jo muutaman tunnin kuluttua.

  Riistaväki katsoo, että karkotuksessa myöhästyttiin. Lauma olisi pitänyt häätää jo kesällä, jolloin se oli vasta asettautumassa kirkonkylän nurkkiin, sanovat metsästäjät.

  – Susi ei kuulu ihmisten pihaan, turha sitä on kaunistella. Paras tapa puuttua ongelmaan on poistaa laumasta muutama yksilö ja näin lisätä suden luontaista ihmisarkuutta, sanoo Keski-Rengon Erän puheenjohtaja Pekka Ojala.
  – Kyllähän me tietyllä tavalla osataan paikalliset näiden kanssa elää, mutta ei se kivaa ole, sanoo työryhmän puheenjohtaja Anne Laulajainen.

  Viranomaisilta toivotaankin nyt nopeasti jämerämpää otetta Rengon susiongelmassa.

  http://yle.fi/uutiset/3-9356926

  Näihin uutisiin saamme tottua. Susi valtaa lebensraumia.o_O
  Oli jutun mukaan pientä ylimääräistä säätämistä metsäeskarissa.
  Kehäkolmosen sisäänkin mahtuu hyvin muutama lauma. Vaikka ne 5, joita Luke ei ottanut kuuleviin korviinsa Pohjois-Karjalassa.
   
  baikal, Fremen, PSB 5500 ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,649
  Tykkäykset:
  10,113
  Pisteet:
  1,286
  Täällä kotiseudulla havainto yhdestä kahden suden porukasta ja yhdestä yksittäisestä, joka viihtyy ison maatilan reunuksilla...
  Veikkaanpa, että pentuja pukkaa kohta.
   
  PSB 5500, Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  317
  Tykkäykset:
  292
  Pisteet:
  36
  kauriita ja peurojahan noilla nurkilla piisaa syötäväksi. Rengosta linnuntietä noin 40km päässä meinasin ajaa kerran kauriin päälle
  taajama-alueella, kun yhtäkkiä omakotitalon pihasta ryntäsi auton eteen omena- tai marjavarkaissa ollut kauris.
   
 5. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Onhan niitä, mutta kauris tai peura on susilaumalle vain nätti ja helppo välipala. Seuraavaksi vuorossa hirvet ja kun nekin on kohta hoideltu..
  Kymmenen suden lauma tarvitsee noin 50 kg/vrk lihaa. Harvennusta on siis tulossa kauris, peura ja hirvikannoille Hämeenkin suunnalla.
   
  baikal, PSB 5500 ja Sarek1 tykkäsivät tästä.
 6. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  näätä, Sarek1 ja Fremen tykkäsivät tästä.
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,317
  Tykkäykset:
  18,773
  Pisteet:
  1,286
  Kauriille ja peuroille susien ilmestyminen tarkoittaa: se on menoa. Kauris ei tarkoita ruokalistalla lauman mitassa mitään. Peura vasta jotain. Ja molemmat saaliit susille helppoja. Jumaliste, siellä käy nimittäin kutakka, kun susipartti asettuu kauris-peura-alueille.

  Muutama talvi sitten kaksi sutta palasteli pienen kaurislauman ohikulkiessaan. Ei siinä viikkoa kauempaa nokat tohisseet. On kyllä kiinnostavaa seurata, miten etelän metsämiehet innostuvat susilaumojen kotoutumisesta kotikonnuilleen. Voi olla uusi kokemus ainakin se, että koirien käyttämistä joutuu harkitsemaan vakavasti.

  No, tämä on poliittinen tahtotila....tai sitten poliitikot päättivät kuunnella linnunpesäteorian mukaisesti kovinta ja räleintä ääntä.
   
  Bushmaster, Sarek1, Fremen ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,600
  Pisteet:
  1,286
  Susi tarvitsee viitisen kiloa lihaa päivässä. Tässä määrässä ovat mukana luut ja karvat. Se voi olla syömättä viikon, mutta ahmia sitten vaikka kaksikymmentä kerralla. Yksi susi tarvitsee kymmenkunta hirveä tai viisitoista vasaa vuodessa. Mutta syöväthän ne muutakin. Eli kyllähän kymmenen suden lauma jo rouskuttaa.

  Pentuja pitää kuitenkin ruokkia koko ajan. Ne eivät voi pitää taukoa.

  Muhoksella kymmenisen vuotta sitten susi kävi marjastajan kimppuun, mutta kaksimetrinen mies onnistui huitomaan sitä isolla karahkalla päähän ja susi perääntyi. Ilmeisesti se ei syömäpuuhissa ollut, vaan suojeli pentuaan, joka oli tullut nuuhkimaan marjastajan persettä. Susitutkija Pulliainen muuten myönsi silloin, ettei sudella mitään ihmisestoa ole, jos joku niin luulee. Mutta harvinainen tapaus.

  Minun mökkini ympäristössä on sekä susia että karhuja. Olemme miettineet, että periaatteessa susi on häijympi, jos siltä sattuu eväs vähenemään. On mietitty, pitkäänkö siellä ne kauriit ja hirvet riittävät. Susia on jo parikymmentäpäinen lauma. Muutama vuosi sitten oli viisi. Äijät menevät kiväärin kanssa vahtimaan, kun vaimot lähtevät marjaan. Se on aivan normaali käytäntö.

  Karjalankarhukoiria ja ajokoiria on mennyt. Yhdessä vaiheessa pahimmassa korvessa olevassa kylässä vaadittiin lapsille koulukyytejä ovelta ovelle. Riistatutkijat varoittelivat, että jos sudet hirvenhaaskalta yllättää, se voi kyllä käydä päälle.
   
  baikal, Bushmaster, Sarek1 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,317
  Tykkäykset:
  18,773
  Pisteet:
  1,286
  Tuossa alkuillasta tarinoin erään karjatilallisen kanssa. Hänen lihakarjapihattonsa sijaitsee mestoilla, jossa kahden lauman reviirit kutakuinkin kohtaavat. Kertoi, että on joskus mielenkiintoista katsella, kun päätyovet on auki ja joku naudoista ottaa vainua kärsä pitkällä ja seuraavalla sekunnilla koko elikkopartti laukkoo kuin hullut. Ei kuulemma tarvitse arvailla, mistä vainu tuli?
   
  Bushmaster, Sarek1, Vonka ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Susipolitiikka on epäonnistunut
  Lukijalta 16.12.2016

  Susien ja karhujen ylenpalttinen suojeleminen on ilmiselvästi osa maaseudun tyhjentämisen agendaa. Niitä ei saa vähentää, vaikka ne kuljeskelevat ihmisten pihoissa.

  Susien määrä on kasvussa ja niiden pihakäynnit ovat lähes kolminkertaistuneet viime vuodesta. Jos ne eksyvät kaupunkialueelle, niistä tulee yhtäkkiä hirveän vaarallisia ja julistetaan ulkonaliikkumiskieltoja ja ties mitä näitten maaseudulla kuulemma niin vaarattomien eläinten takia.

  Suden salakaato kertoo ikävää tarinaa siitä, ettei paikallisia ihmisiä ja paikallisia metsästäjiä kuunnella tarpeeksi, vaan susipolitiikkaa johdetaan Helsingistä. Pitäisi löytää yhteinen sävellaji molempien kesken.

  Herää kysymys, mihin kaupungissa asuva tarvitsee susia, vaikka niitä ei ole koskaan siellä nähnytkään?

  Esimerkiksi Virossa ei ole ongelmia susista, vaikka siellä on enemmän susia kuin meillä, ja Viro on Suomea pienempi maa. Siellä susia saa metsästää joka syksy ilman kaatorajoituksia, näin häiriökäyttäytyvät sudet ja koirasudet poistetaan.

  Vapaa metsästys tännekin, niin päästään eroon pedoista joita ihminen ei tarvitse. Jos susifani tarvitsee, niin pistäkää niitä luonnonpuistoihin, jonne voi tehdä niille sinne vaikka 1 000 hehtaarin tarhan. Käyköön susifanit niitä siellä ihailemassa, niin eivät ole ihmisten ja metsästysharrastajien kiusana.

  Jos häiriösusia ei olisi, lapset voisi päästää yksinään liikkumaan luonnossa, käymään marjassa ja kalassa, niin kuin ennen oli asia.

  Viranomaiset vähättelevät susien määrää kannanotoissaan. Suomella ei ole omaa susipopulaatiota, vaan yhteinen susikanta Venäjän kanssa, eli uhanalaisesta eläimestä on turha edes puhua.

  Venäjällä maksetaan sudesta tapporaha. Meidän susipolitiikka on todellakin epäonnistunut. Suden paikka on metsässä, ei pihassa.

  AIRI PULKKINEN
  Kuopio

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/susipolitiikka-on-epäonnistunut-1.172536

  Lukijan mielipide. Jutussa muutamia hyviä pointteja.
   
  PSB 5500, Bushmaster, jurppi ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Susi vei kinkun omakotitalon pihasta Karsikossa? - "Eipä kovin kivalta tunnu"
  [​IMG]
  22.12.2016 15:29

  Karsikossa asuvan Hanna Vienosen pihasta hävisi 7,5 kilon suolattu raaka kinkku viime yönä. Paikalta löytyvät jäljet herättivät epäilykset siitä, että kinkun on vienyt joko suurikokoinen koira tai susi.

  Karjalaisen haastatteleman petoasiantuntijan mukaan jälki on 95 prosentin varmuudella suden, ei koiran.

  – Sitä tässä on mietitty, että onko se koira vai susi. Jos se tosiaan on susi, niin eipä kovin kivalta tunnu, Vienonen sanoo.

  Vienosen naapurin koira oli haukkunut yöllä kiivaasti, mutta syytä ei aiemmin tajuttu.

  Niin ikään ulkona olleet joululaatikot eivät olleet sudelle kelvanneet.

  – Supikoiria olemme täällä aiemmin nähneet, emme todellakaan susia.

  Susi on kantanut kinkun kokonaisena pois paikalta ilman raahausjälkiä, Vienonen kuvailee.

  – Aika iso eläin on pitänyt olla, että tuon kidassaan on pystynyt pois kantamaan. Siitä ne omenapuun alta metsänreunaan jäljet menevät.


  http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...n-pihasta-karsikossa-eipa-kovin-kivalta-tunnu

  Hyvää Joulua myös kinkun vieneelle.:D Toivottovasti sulaa vettä jossain purossa tai lätäkössä, saattaa 7,5 kg:n suolakinkku janottaa:).
  Suden jälki tuo on, ei ilveksen.
   
  Sarek1, Fremen, PSB 5500 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,119
  Pisteet:
  1,286
  Saattaa olla että hukka hukan perii...ei ole nääs koiraeläimelle suola terveellistä....:D
   
  Sarek1, Fremen, PSB 5500 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 13. Soldierblue

  Soldierblue Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,326
  Tykkäykset:
  573
  Pisteet:
  156
  Lujin että saa ampua 53 sutta. Aika paljon jos susimäärä on vajaa 200kpl
   
 14. Mainos 15. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,600
  Pisteet:
  1,286
  300 on lähempänä totuutta. Kanta alkoi nousta jyrkästi pari vuotta sitten (lähde: RKTL).

  [​IMG]
   
  Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 16. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Kun kanta on noin 300, se on liian vähän. 100 pois välittömästi.
   
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 17. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,600
  Pisteet:
  1,286
  Luvat perustuvat RKTL:n minimiarvioon 220-245. Siinä kahdensadan paikkeilla se kai pyritään pitämään. Lasken itse minimiarvion päälle jokusen hukan, koska asukkaiden ja metsästäjien pintatiedossa on suuri poikkeama viranomaisiin.
   
  Sarek1, PSB 5500 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 18. Soldierblue

  Soldierblue Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2016
  Viestejä:
  1,326
  Tykkäykset:
  573
  Pisteet:
  156
  Joo mutta sehän on lähes 25% susimäärästä.

  Luulen että Ruotsissa saa vaan ampua 10% kannasta.
   
 19. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,649
  Tykkäykset:
  10,113
  Pisteet:
  1,286
  Tuossapa keino vähentää kantaa susialueilla :). Alennusmyynnistä halvalla joulukinkkuja transiittiin, auto sammuu metsätielle ja jää vielä vahingossa peräluukku auki :p.
   
  Bushmaster, Patu ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 20. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Luke hyväksyi pelkästään yhdessä maakunnassa viisi laumaa liian vähän. Montako sutta on laumassa? Meillä 5-10.
   
  Sarek1 tykkäsi tästä.
 21. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,600
  Pisteet:
  1,286
  Eli pelkästään yhdessä maakunnassa voi olla pahimmillaan vaikka 50 sutta enemmän kuin viranomainen haluaa laskea.
   
  Sarek1, PSB 5500 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 22. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,541
  Tykkäykset:
  6,712
  Pisteet:
  636
  Kylläpä kyllä. Mutta kun se on penteleen hyvä lisääntymään.
  Naaras synnyttää tavallisimmin kolmesta kuuteen pentua, mutta susi voi saada yli kymmenenkin poikasta.
  Luken hyväksymyä laumoja oli 38. Viisi poikasta/lauma, meillä on 190 kpl lisää ensi vuonna.
  53 kaatolupaa ei riitä mihinkään.
   
  Sarek1, Fremen ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu