Syyrian konflikti/sota

Lisäksi Jordania ei tykkää kun Israel aikoo ottaa Länsirannan hallintaansa heinäkuussa.

Tarkalleen ottaen vain osan Länsirannasta, eli Israelin siirtokunnat ja joitain muita alueita. Jordania ei tykkää tuosta etenkään siksi, että he eivät halua yhtään lisää maahantulijoita Länsirannalta, sillä he saivat tarpeekseen näistä jo pian kuuden päivän sodan jälkeen.
 
Tarkalleen ottaen vain osan Länsirannasta, eli Israelin siirtokunnat ja joitain muita alueita. Jordania ei tykkää tuosta etenkään siksi, että he eivät halua yhtään lisää maahantulijoita Länsirannalta, sillä he saivat tarpeekseen näistä jo pian kuuden päivän sodan jälkeen.

Aika kertovaa, että palestiinalaisvaltio Jordania ei suostu ottamaan palestiinalaisia.

Kertoo paljon siitä, millaisin kulttuurisin lähtökohdin, odotuksin ja vaatimuksin palestiinalaiset ovat tottuneet toimimaan.

Sekin kertoo paljon, että yksikään Lähi-Idän rikkaista öljymaista ei anna edes työkeikkoihin oikeuttavia viisumeita palestiinalaisille.

Lähi-Idässä on niin paljon siirtotyöläisiä ja muuttoliikettä, että palestiinalaisten ahtaat olot ratkeaisivat hetkessä elleivät muut arabit ja palestiinalaiset suhtautuisi niin torjuvasti Israelin alueilla Gazassa ja Länsirannalla asuviin palestiinalaisiin.
 
Aika kertovaa, että palestiinalaisvaltio Jordania ei suostu ottamaan palestiinalaisia.

Jos heille annettaisiin Jordanian, Egyptin yms kansalaisuudet niin sitten heiltä menisi paluuoikeus kotimaahansa, eli legitimisoitaisiin Israelin valloitukset. Luonnollisesti tämä ei ole tie mille kevyin mielin lähdettäisiin, etenkin maassa joka itsekin voisi joutua aluevaltausten kohteeksi.

Tietysti kyynikko voisi huomauttaa että Jordania alkoi tukemaan 'Itsenäisen Palestiinan' asiaa vasta kun se oli menettänyt itse ao. alueet sodassa...
 
  • Tykkää
Reactions: EK

Venäjä vetäytyi YK:n järjestelystä, jonka tarkoituksena on suojella sairaaloita Syyriassa
Venäjän mukaan vetäytyminen ei ole uhka humanitaarisen työn tekijöille.


Venäjä on päättänyt lopettaa toiminnan YK:n vapaaehtoisessa järjestelyssä, jonka tarkoituksena on ollut suojella sairaaloita ja humanitaarisen avun toimintaa Syyriassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

YK:n huhtikuussa tekemien sisäisten selvitysten mukaan oli "hyvin todennäköistä", että Syyrian hallitus tai sen liittolaiset olivat viime vuoden aikana hyökänneet kolmeen terveydenhuollon laitokseen, kouluun sekä lasten turvapaikkaan.

Venäjän YK-lähettiläs Vasili Nebenzia syytti "useita oppositioryhmiä ja terroristien edustajia" YK:n humanitaarisen järjestelyn väärinkäytöstä. Venäjän mukaan YK:n tulisi antaa kaikki oleellinen tieto Syyrian viranomaisille.

– Emme näe vetäytymisemme olevan uhka humanitaarisen työn tekijöille, jos annettu tieto on paikkansapitävää ja luotettavaa, Nebenzia sanoi.

Venäjä on tukenut Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa Syyrian sisällissodassa, joka alkoi 2011.
Venäjä ja Syyria ovat sanoneet, että eivät ole tehneet iskuja siviilikohteisiin.
Maat ovat myös kyseenalaistaneet YK:n käyttämiä lähteitä, jotka ovat kertoneet iskuista.

Osana vapaaehtoista järjestelyään YK on jakanut tietoa tukemiensa kohteiden, kuten sairaaloiden ja terveyskeskusten, sijainnista sodan osapuolille, jotta ne säästyisivät iskuilta.
YK:ssa on kuitenkin myös mietitty, onko tämä tiedonanto tehnyt näistä paikoista lopulta iskujen tarkoituksellisia kohteita.

YK huolissaan vetäytymisestä
Reutersin näkemässä YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston OCHA:n avustusjärjestöille lähettämässä tiedotteessa vahvistetaan Venäjän vetäytyminen järjestelystä.

– YK on huolissaan Venäjän vetäytymisestä tiedonantomekanismista ja tutkii sen seurauksia humanitaaristen järjestöjen toiminnalle Syyriassa, tiedotteessa sanottiin.

YK kertoi myös keskustelevansa asiasta Venäjän kanssa.
YK:n mukaan kaikki osapuolet ovat velvollisia kunnioittamaan kansainvälisiä humanitaarisia lakeja riippumatta siitä, ovatko mukana vapaaehtoisessa järjestelyssä vai eivät.

– Jos Venäjä luulee, että tämä auttaa heitä luistamaan sotarikosten vastuusta, he ovat todella väärässä.
Me ja muut ryhmät jatkamme sairaaloiden pommitusten ja muiden vakavien rikosten tutkimista ja dokumentointia Syyriassa, ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin YK-asioista vastaava johtaja Louis Charbonneau sanoi.
 
Back
Top