Syyrian konflikti

Merten sheriffi

Greatest Leader
Bashar al-Assad: Syyria valmistautuu täyteen sotaan – ”verenvuodatus tulee jatkumaan”

Syyrian presidentti Bashar al-Assad esiintyi uhmakkaana uuden parlamentin edessä.(KUVA: Syrian Arab News Agency / AFP / Lehtikuva)
Julkaistu: 7.6. 21:28

Bashar al-Assad ilmoitti, että Syyrian hallinnon joukot aikovat päättää viisi vuotta riehuneen sisällissodan murskaamalla kapinallisjoukot lopullisesti. Presidentti puhui tiistaina maan uudelle parlamentille ja puhe televisioitiin. Asiasta uutisoi muun muassa The Washington Post.

Presidentin mukaan verenvuodatus ei lopu, ennen kuin hallitus on saanut vallattua kaikki menettämänsä alueet takaisin.

– Sotamme terrorismia vastaan ei jatku siksi, että pitäisimme sodasta. He pakottivat meidät siihen. Verenvuodatus ei lopu ennen kuin olemme kitkeneet terrorismin pois sieltä, missä sitä ikinä onkaan, al-Assad uhosi televisiossa.

Terroristeilla al-Assad viittaa kaikkiin hänen hallintoaan vastustaviin lukuisiin ryhmiin Syyriassa. Ne sisältävät myös Yhdysvaltain johtaman liittouman tukemat maltillisemmat oppositioryhmät.

Venäjä on jatkanut ilmaiskujaan
Myös Venäjä on osoittanut aktivoitumisen merkkejä Syyrian suhteen. Se veti keväällä yllättäen joukkojensa pääosan Syyriasta pois, ja ilmoitti tukevansa Yhdysvaltain tukemaa tulitaukoa. Venäjä on jatkanut ilmaiskujaan Institute for the Study of Warinmukaan erittäin tiheästi.

– Kuten vapautimme Tadmurin (Palmyran) ja monia muita alueita sitä ennen, me vapautamme joka sentin Syyriasta heidän hallustaan. Voitto on ainoa vaihtoehtomme, muuten Syyria ei selviä, al-Assad sanoi.


Ihmiset kävelivät raunioiden keskellä eilen maanantaina ilmaiskujen jälkeen. Kuva on Aleppon kaupungista kapinallisten hallitsemalta alueelta.(KUVA: ABDALRHMAN ISMAIL)

Presidentti sanoi, että Geneven rauhanneuvottelut epäonnistuivat. Hän syytti erityisesti länttä ja sen liittolaisia. Neuvottelujen suurimmat takkuamiskohdat liittyivät siihen, mitä al-Assadin valta-asemalle tulee tapahtumaan.

Erityisesti al-Assad nosti esiin Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin. Turkki kuuluu sotilasliitto Natoon. Washington Postin mukaan hän syytti Erdogania suoraan Aleppon alueen terroristien tukemisesta. Aleppo on Syyrian hallituksen ja Venäjän seuraava oletettu kohde.
 

vlad

Respected Leader
Venäjän/Syyrian ilmavoimat on jo toisena yönä peräkkäin käyttänyt Aleppoa ympäröivillä alueilla valkoista fosforia. Eilisiltaisilta - viimeöisiltä pommituksilta julkaistua videota:


Ensimmäisen kerran alueita pommitettiin maanantai-iltana sen jälkeen kun Venäjän ulkoministeri Lavrov oli ilmoittanut uusista voimakkaista voimatoimista (sis. pommitukset) kohdistettuna Aleppon seudulle. Pommitusten jäljistä julkaistiin jo eilen runsaasti kuva- ja videoaineistoa.

Sikäli mielenkiintoista - mutta ei lainkaan yllättävää - että Suomen maailmojahalaileva punainen joukkio on hiljaa Venäjän selkeistä sodankäyntirikkomuksista, voidaan vaan miettiä jos Israel pommittaisi vastaavilla aseilla taajaan asuttuja alueita niin Halonen & Tuomioja & co olisivat jo tyrmistyksensä esittäneet.

Orwellia lainatakseni: toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset!

vlad
 

fulcrum

Respected Leader
Kyllähän Israel on käyttänyt valkoista fosforia Gazassa, ja jenkit myös käyttivät esimerkiksi Fallujahissa. Tietysti se on totta että Israelin tekosista on noussut paljon isompi melu.

Valkoisen fosforin käyttö on kielletty "siviilialueita vastaan" mutta asevoimilla on tapana tulkita tätä niin että jos jollain alueella soditaan niin se ei ole enää 'siviilialue'. Sama pätee rypäleammuksiin, mattopommituksiin yms...
 

vlad

Respected Leader
Kyllähän Israel on käyttänyt valkoista fosforia Gazassa, ja jenkit myös käyttivät esimerkiksi Fallujahissa. Tietysti se on totta että Israelin tekosista on noussut paljon isompi melu.

Valkoisen fosforin käyttö on kielletty "siviilialueita vastaan" mutta asevoimilla on tapana tulkita tätä niin että jos jollain alueella soditaan niin se ei ole enää 'siviilialue'. Sama pätee rypäleammuksiin, mattopommituksiin yms...
Kyllähän se on tiedossa ja sehän tässä onkin juuri mielenkiintoista, että Tarja Halonen & co ryömivät esille koloistaan kun "suuri ja paha" Israel teki viattomille palestiinalaisille jotain - tuomio tuli niin pian kuin mahdollista. Nyt kun "suuri ja paha" Venäjä pommittaa valkoisella fosforilla kaupunkialueita ja sairaaloita niin tämä eräs Suomen lähihistorian vastenmielisimpiä poliitikkoja presidentti Tarja Halonen pysyy siellä kolossaan ja on aivan hiljaa. Tällaisten ihmisten mielissä vallitseva "kaksoisstandardi" on se mikä eniten koko asiassa visvotuttaa minua.

En tiedä mitä mieltä olet henkilökohtaisesti valkoisen fosforin käytön suhteen - hyväksytkö sen käytön vaiko et. Hyväksyminen ja ymmärtäminen on aivan eri asioita tässäkin tapauksessa. Minä en hyväksy valkoisen fosforin käyttöä siviilikohteita vastaan (eikä mielestäni siviilikohde muutu sotilaskohteeksi, jos siellä vilahtaa "partakaapuinen" mies AK-47:n kanssa), sen sijaan ymmärrän sen, että sodassa toimitaan toisinaan vastoin sääntöjä ja että sääntöjä rikotaan tai rajoja siirrellään. Perusta on kuitenkin se, että tietyt kohteet tulisi pitää sotatoimien ulkopuolella ja esim. sairaalat ja koulut ovat tällaisia kohteita - jollei niitä todella selkeästi käytetä sotatoimiin.

Toisaalta sääntöjen rikkomisen tulisi johtaa eräissä tapauksissa myös laajempaan tarkasteluun ja mahdolliseen tuomion jakamiseen kv. oikeudessa - edellinen ajatus koskee sitten kaikkia, myös suomalaisia, mutta jälleen ymmärrän sen, että eräistä maista ei ole mahdollista saada väkeä kv. oikeuteen tuomittavaksi. Osa suorastaan haistattaa sellaiselle oikeudelle pitkät. Mutta se ei vähennä tekojen tuomittavuutta, ja tässä kohdin henkilöt joilla on kaksoisstandardi visvottavat minua todella paljon. Tai henkilöt, jotka vetoavat ensinnä "mutt kun Israel tai Yhdysvallat...".

vlad
 

SJ

Supreme Leader
Kyllähän Israel on käyttänyt valkoista fosforia Gazassa, ja jenkit myös käyttivät esimerkiksi Fallujahissa. Tietysti se on totta että Israelin tekosista on noussut paljon isompi melu.

Valkoisen fosforin käyttö on kielletty "siviilialueita vastaan" mutta asevoimilla on tapana tulkita tätä niin että jos jollain alueella soditaan niin se ei ole enää 'siviilialue'. Sama pätee rypäleammuksiin, mattopommituksiin yms...

Ja sekin YK:n asettama tutkimusryhmä joka tutki Israelin toimia totesi, pitkän mutkuttamisen jälkeen, että ryhmän sotilasasiantuntija oli oikeassa sanoessaan, että Israelilaiset upseerit olisivat olleet edesvastuuttomia jos eivät olisi käyttäneet savutusta PST-ohjusryhmien sokaisemiseen.
 

Guderian

Kapteeni
U.S., Russia In Dispute Over Strikes On Syrian Al-Qaeda BranchJune 04, 2016


RFE/RL


A behind-the-scenes dispute between the United States and Russia broke into the open on June 3, with Moscow claiming Washington asked it not to target Al-Qaeda's branch in Syria with air strikes.

"They are telling us not to hit it [Nusra Front], because there is 'normal' opposition next...to it," Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said in televised remarks after speaking with U.S. Secretary of State John Kerry by phone.

He said that the U.S. demand runs counter to an earlier agreement that the United States and its allies would press opposition groups which have associated with Nusra in the past to distance themselves from the group and not physically locate near Nusra positions, so the blacklisted group can continue to be targeted with air strikes.

"The opposition must leave terrorists' positions, we long have agreed on that," Lavrov said. "Terrorism is a common threat, and most of our Western partners admit in conversations that there should be no excuses to delay the defeat of Islamic State and Jabhat Al-Nusra, which is trying to merge with other groups."

Nusra and the Islamic State group (IS) were both blacklisted by the United Nations as terrorist organizations, and were specifically excluded from the Syrian cease-fire and peace process, allowing both the United States and Russia to continue hitting them with air strikes.

When confronted with Lavrov's accusation, the U.S. State Department insisted that it only asked Russia to carefully select its targets to avoid hitting civilians and opposition groups that have joined the peace process.

U.S. State Department spokesman Mark Toner said that Kerry in an hour-long conversation with Lavrov on June 3 emphasized the need for Russia to carefully distinguish between the IS, Nusra, and less radical opposition groups.

http://www.rferl.mobi/a/us-russia-dispute-air-strikes-syrian-al-qaeda-branch-nusra-front/27778872.html
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Syyriassa olisi mahdollisuus maailmanrauhan osittaiseen paranemiseen jos ja kun Venäjä että USA löisivät kättä päälle hoitaen homman yhdessä. Vaatii varmaan Trumpin.
 

SJ

Supreme Leader
Vaihteeksi näkyy noita cook-off:eja. Välillä oli pitkä aika kun niitä ei videoilla näkynyt.

Sitä vaan mietin, että oliko tuo tankki valunut jotenkin asemastaan tuonne rakennuksen taakse, vai oliko ajaja jäänyt vaunuun ajamaan sen suojaan, vaikka ainakin yksi ammus oli jo kärähtänyt?
 

jokuvaan

Ylipäällikkö

Rupeisko Aleppon eteläpuolella olemaan ns. hätä kädessä. Kun ulkomailta tuotuihin Shia-militantteihin on kerran iskenyt pakokauhu, on vaikea enää stabiloida rintamaa näillä miehillä.
 
Viimeksi muokattu:

aj77

Respected Leader
Kyllä alan ja helkkarin moni amerikkalainenkin.
Trumppi hoitaa. Se sanoo kuulemma Putinille älä provosoi. Lyödään kättä, mutta älä provosoi. Toki kokenut toimittaja muisti sanoa lopuksi että tiedäthän että Putte katsoo tuon sinun pluffisl. Sitten täytyy olla jotain laittaa pöytään. Ehkäpä vaikka Suomi. Tai Syyria.
 

jokuvaan

Ylipäällikkö

Alkaa ilmeisesti Assadin V-käyrä nousta tuokin kapinapesäkkeen suhteen, kaikki valtausyritykset epäonnistuneet tähän mennessä.
 
Top