Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Täydennyskoulutukset

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja gnomeofdestruction, 06.10.2015.

 1. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  152
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  16
  Aloittelin uutta topicia, kun en suoranaisesti löytänyt vastausta tähän. MPKn koulutustarjontaa hieman katsoneena haluaisin kysellä, mitä. kovemman luokan täydennyskoulutuksia on tarjolla yleisesti ottaen, MPKlla tms? Etenkin sellasia koulutuksia joita katsotaan eduksi mm. kriisinhallinta- tai muihin sotilastehtäviin hakeutuessa.

  Itse olen pohtinut että jonkin sortin jälki/täydennys SKVJ koulutus olisi makea sekä mielenkiintoinen kokemus!
   
 2. Loki

  Loki Alikersantti

  Liittynyt:
  02.08.2015
  Viestejä:
  71
  Tykkäykset:
  118
  Pisteet:
  6
  Kriisinhallintaan jos mielii niin kannattaa katsoa, että on C-kortti. B-kortti on riittävä lähinnä päällystölle. Muita pakollisia/arvostettuja juttuja ovat valtion kielitutkinnot ja vielä parempi on jos sulla on siviiliajokortin lisäksi voimassa puolustusvoimien ajoluvat. Reservin aliupseerin kannattaa olla arvoltaan vähintään kersantti sillä alikessut pääsee korkeintaan vararyhmänjohtajiksi. Varmasti on apua myös siitä, että osaisit jotain paikallista kieltä (kannattaa muistaa, että varsinaisilla tulkeilla on sitten ihan omat vaatimukset). Ja muista toki, että rauhanturvaajalla tulisi olla siviiliammatti ja mieluiten vielä semmoinen, että siitä on hyötyä rauhanturvahommissa.

  Ylipäätänsä kannattaa katsella puolustusvoimien sivuilta mitä vaatimuksia on erilaisiin tehtäviin.

  Lopuksi kannattaa muistaa, että elämä ei ole reilua. Tiedän tapauksia jotka ovat päässeet todella vaativiin ja korkeaa osamista vaativiin kriha hommiin keskinkertaisella sotilaallisella osaamisella ja täysin mitättömällä taustalla ("no laitanpa paperit kun en viitsi työttömänä olla" - seurauksena mielenkiintoisia ja vaativia tehtäviä useamman vuoden ajan eri mantereilla). Toisaalta tiedän hyviä motivoituneita tyyppejä, joilla on huippuarvostelut, korkeaa osaamista ja työkokemusta ja jotka ovat missiolla päätyneet paskahommiin ja esimiesten kusitolpiksi.

  Huomattava osa hakijoista ei pääse koskaan edes kirjoittamaan valmiussopumusta (tms.). Suurin osa rauhanturvaajista palvelee vain kerran.
   
 3. Mainos 4. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  + kaikki muutkin erikoistaidot (lääkintä, pioneeri ym.) ovat ei-ainakaan-haitallisia ominaisuuksia.

  Mutta tuo Lokin viestin viimeinen 2 kappaletta kannattaa pitää mielessä ettei tule liian suuria odotuksia joista voi seurata pettymys.
   
 5. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  152
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  16
  Juu ei kriha kuulu itselläni nyt sellasiin most have kokemuksiin, että jos ei kutsua tule on elämä pilalla. Toki koen että kokemus olisi varmasti ajatusmaailmaa avartava ja rahallisesti kannattava keikka.

  Itse kotiuduin vm kersanttina, toinen äidenkieleni on englanti, isänä on syntyperäinen englelsmanni. Siiviliammattini puolesta toimin tätä nykyään vartijana / järjestyksenvalvoja, tiedä sitten onko näistä erityisesti mitään hyötyä? Tarkoituksena hakeutua Polamkiin tässä muutaman vuoden sisään.

  Noista intin ajoluvista, mitenkä ne oikein toimii? Suoritin intissä silloisin B-ajolupa kurssin, vaatiiko se jotakin uutta kurssia reservissä tms? C-korttia olen miettinytkin, on vaan kohtuullisen kallis,ja hassua käydä se vaan ja ainoastaan krihan takia..

  Olen muutamaan otteseen kysellyt erinäisistä paikoista ja yrittänyt ottaa selvää, mutta olisi kiva tietää käytännössä paljon esim juuri nämä MPKn tms kurssit ja koulutukset painavat, jos kävisi esim. vilkkaasti ea painotteisia kursseja, kun ala itsestään ei ole tähtäimessään.

  Kriha hommien ns pakolliset vaatimukset, yleiset mitkä mainitaan, niin täytän kyllä. Kiinnostaa vaan se että millä ns nostaa itsensä varmemmin koulutukseen otettavien joukkoon. Itse omaan lukiotaustan, eikä ammatillinen koulutus esim kylmälaiteasentajaksi kiinnosta, vaikka se nostaisi tsäänssejä kuulemma hyvin! Kiitoksia vastauksista!
   
 6. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,206
  Tykkäykset:
  4,540
  Pisteet:
  1,286
  No tärkeä homma on ainakin miten on suorittanut varusmiespalveluksen, jos mennyt ketuiksi niin aika varmasti pääsy on vaikeaa ja mahdotonta.Toinen mikä tod.näk vaikuttaa on varusmiespalveluksen esimiehen lausunto.

  Plussaa on tietysti tietyt ammatit mistä löytyy listaa pv:n sivuilta.
  Oma aktiivisuus maanpuolustus hommissa pitemmällä ajalla varmasti lasketaan plussaksi ja tietysti tilanteeseen vaikuttaa joukko tarve yleisellä tasolla.

  Jokaisen taustat tarkistetaan joten mitään kummallisuuksia ei varmastikkaan saa olla poliiseilla tiedossa esim yhteyksiä mp jengeihin ei katsota kovin hyvällä.
   
 7. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  152
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  16
  Sen verran vielä kysäsen tästä, mitä meinaat esimiehen lausunnolla..? Itsellä ei kyllä käsittääkseni erityisesti ollut mitään erikseen lausontoa papereissa, vaikka hyvät paprut mulla oli palveluksesta.
   
 8. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,206
  Tykkäykset:
  4,540
  Pisteet:
  1,286
  PV järjestelmään tehdään se.
  En tiedä kertovatko aluetoimistosta sitä.
   
 9. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  152
  Tykkäykset:
  94
  Pisteet:
  16
  Olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla millanen lausunto on oikein jätetty. kaipa täytyisi aluetoimistolla kysellä ja kaivella jos nappais sieltä`?
   

Jaa tämä sivu