Tšadin joukot pelastivat 85 Boko Haramin panttivankia

Ukkonen

Kapteeni
Tšadin joukot pelastivat 85 Boko Haramin panttivankia
Vangit oli siepattu viime viikonloppuna Nigerian koillisosassa sijaitsevasta kalastajakylästä. Heidät oli kuljetettu Tšadiin, missä epäilyttävä bussisaattue pysäytettiin.
17.08.2014
Tšadin joukot ovat pelastaneet noin 85 islamistijärjestö Boko Haramin sieppaamaa panttivankia, turvallisuus- ja ihmisoikeuslähteet kertoivat uutistoimisto AFP:lle lauantaina.
– Saimme tšadilaisilta kollegoiltamme tiedon bussisaattueen pysäyttämisestä. Se kuljetti 85:tä nigerialaista, jotka Boko Haramin uskotaan siepanneen Bagasta, nigerialainen turvallisuusviranomainen sanoi AFP:lle.
Nigerialaisviranomaisen mukaan kuuden Boko Haramin asemiehen johtama retkikunta pysäytettiin Tšadin puolella rajaa rutiinitarkastukseen, ja kuljetettavien ihmisten suuri määrä herätti epäilykset.
Vangit oli tiettävästi siepattu viime sunnuntaina iskussa kalastajakylään, joka sijaitsee Nigerian koillisosassa. Asukkaiden mukaan hyökkäyksessä kuoli 28 ihmistä ja lukuisia koteja poltettiin.
Nigerialainen ihmisoikeusviranomainen kertoi AFP:lle, että 65 miestä ja 22 naista saatiin pelastettua, mutta islamistien uskotaan edelleen pitävän hallussaan yli 30:tä panttivankia.
Boko Haram yrittää luoda islamistisen valtion Nigerian pohjoisosiin, ja järjestön asemiehet ovat toistuvasti siepanneet ihmisiä sotilaiksi, vaimoiksi ja orjiksi. Huhtikuussa Boko Haram sieppasi yli 200 sisäoppilaitosta käynyttä tyttöä Chibokin kaupungista Bornon osavaltiossa. Siepatut tytöt ovat yhä kateissa.
Lähteet:
AFP
 
Back
Top