Tabletit

Teräsmies

Respected Leader
BAN
Ajattelin vihdoinkin ostaa tabletin tämän kannettavan seuraksi jotta aamulla ei tarvitse nousta sängystä uutisia lukemaan, mutta ongelmana että markkinoilla on sen verran tabletteja ettei tiedä minkä ostaa. Nexus 7 (2013) olen katsellut tässä kun sen verran on hinta laskenut, en kuitenkaan halua maksaa melkein 270€ jos halvemmalla saa vastaavan ostettua ja näytön koko epäilyttää pidemmällä tähtäimellä... onko 7 tuumaa riittävä kun uutisia lukee? Vai pitäisikö ostaa 10 tuuman ihan varoiksi?

- Hintaa saisi olla enintään 300-350€

- Youtube yms videoiden tulisi pyöriä ongelmitta.

- Akku voisi kestää sen verran ettei tarvitse laittaa laturiin muutaman tunnin jälkeen vaikka videoita katselisi.
 
Kahdeksan tuumaa on mielestäni pienin järkevä koko. Jos et hirveästi meinaa kanniskella konetta pitkin kyliä, niin kannattaa ottaa samoin tein kymppituumainen. Isompi parempi,mkunhan pysytään kohtuudessa.
 
Minulla on ollut nyt reilun vuoden päivät Samsung Galaxy Tab 2 7" näytöllä. Vaakatasossa on mielestäni ihan kelvollinen verkkouutisten lukemiseen, mutta mitään lehtien digiversioita en kyllä tuolla ryhtyisi lukemaan. Youtube toimii kelvollisesti myös action-rikkaissa videoissa, joskin videon alkua joutuu usein odottelemaan muutaman sekunnin.

Jos olet tuon 300 euroakin sijoittamassa, niin käy ihmeessä käpälöimässä kaikki vaihtoehdot kaupoissa, ettei rupea myöhemmin kaduttamaan. Näytön fyysiseen kokoon en ota kantaa, mutta mitä resoluutioon tulee niin Full HD riittänee. Youtube-videot rajoittuvat kuitenkin lähes tulkoon aina siihen, joten ei siitä isompiresoluutioisesta ole kamalasti iloa.
 
Tabletin hankkiminen on järkevää ja perusteltua, jos käytössä on sovellus tai sovelluksia, jotka on tehty tabletille ja sitä/niitä myös itse tarvitsee/käyttää.
Kaikissa muissa peruskäyttöskenaarioissa (mini)läppäri on järkevämpi hankinta. Olen testaillut työympyröissä iPad2:sta n. 1.5 vuotta ja päätynyt em. tulokseen.
 
Ostin itselleni tabletin. Siinä on lisäksi irroitettava näppäimistö. Alun kikkailun jälkeen en ole varmaan puoleen vuoteen irrottanut näppistä. En tarvii taplettia yhtään mihinkään kun mulla on älykännykkä. Tähän kännykkäänkin haluaisin näppäimistön. Koskerusräpwllys näytöt on ihan syvältä.

Tahdon sanoa sitä, että jos sulla on älykänny niin mitä teet taplerillaa? Kova kirjottaa posketusnäytöllä kun Tää on tämmöstä jos ei yhtään jaksa korjata kerran kirjoittamaansa tekstiä...
 
Joudun nyt kyllä torjumaan tuota läppäriväitettä. Tabletti on loistava vehje napata sohvapöydältä, kun haluaa aamulla tsekata foorumin uusimmat viestit. Ei siinä mitään läppäreitä ruveta kaivelemaan ja herättelemään valmiustilasta.

Älypuhelimella saa sinällään kyllä tehtyä suht paljon siitä mitä tabletilla... mutta riippuu paljon näytöstä. Nimim. 3.5" 320x480 pikseliä.
 
Suosittelen Teräsmiestä tutustumaan DX:COMmin tarjontaan:

http://www.dx.com/c/laptops-tablets-1499/tablets-1409

Painiskelin vastaavan tablettiongelman kanssa viime vuonna. Päädyin lopulta hankkimaan 2 kpl tabletteja. Toisen kotimaasta ja toisen edellisen linkin kaupasta. Kotimaasta hankittu on näppäimistötelakalla ns kahden käden tabletti, tämä toinen DX commista ns yhden käden tabletti. Linkkiä selaamalla löysin sopivan, 7,85" tabletin, kohtuuhintaan. Mukana "bonuksena" tuli vielä 3g puhelinominaisuus ja GPS. Kelvollisen saa jo valita hintaluokassa 150 eur.
 
Jos ei läppäri pysy mukana, niin olkoot koko homma. Minusta nuo tabletit vaan ovat nöpelöitä käyttää. Makuasia, mutta en tykkää.
 
Laitoin äsken tilaukseen Googlen Nexus 7 (2013) tabletin ja katsotaan riittääkö se mihinkään, seuraavalla kerralla sitten 10 tuumainen jos tuo osoittautuu liian pieneksi.
 
Muutaman päivän ajan testailin Huawein tablettia. Ilmeisesti joku halpisvalmistaja mutta yllätyin positiviisesti: näyttö reagoi hyvin enkä oikeastaan keksinyt mitään huonoa sanottavaa siitä, kun lähinnä selailin nettiä sillä ja katselin videoita. Kätevä tekstien lukemiseen juuri esim. sängyssä maatessa: kännykkä on hieman liian pieni silloin ja miniläppäri taas muuten turhan kömpelö. En aijo tablettia hankkia kun ei ole paljoa tuollaista käyttöä, mutta ymmärrän hyvin miksi jotkut noita ostaa. Tai no, jos sitä jonkun halvan.. :rolleyes:
 
Applen laitteet iPad ministä alkaen uudempaan ovat ylivertaisia. Hintaa saattaa olla muutama kymppi enemmän, kuin kilpailijoilla, mutta se tulee takaisin moninkertaisena käytettävyydessä, materiaalien laadussa ja akun kestossa. Mieti tarkkaan kuinka paljon levytilaa oikeasti tarvitset ja tarvitsetko cellular-yhteyttä ollenkaan. 16gt tallennustilaiset ns. karvalakkimallit ovat jatkuvasti erilaisissa kampanjatarjouksissa, jolloin hinta ei häpeä kilpailijoilleen ollenkaan. Sen verran vinkkaisin, että jos olet aikeissa korvata tietokoneesi uudella lähiaikoina, Applen Macbook Aireja on markkinoilla kampanjahintaan. Itselläni oli ensin iPad mini ja jatkuvan liikkeeni takia tarvitsin ihan oikeaa tietokonetta, joten rupesin silmäilemään näitä Macbookeja. Yli 10 tunnin akunkesto, pieni koko ja paino, mutta riittävä tehokkuus ratkaisivat asian. Parin-kolmensadan windows-läppäreitä saa ostella joka kolmas vuosi uusia, kun ne lahoavat käsiin. Rahalla saa tässä tapauksessa oikeasti laatua...

Käyttöjärjestelmien järkyttävän hyvä käytettävyys on sitten vielä toinen iso plussa.
 
OT, mutta eikö nuo Macbookit maksa lähemmäs tuhat euroa? Jos näin, niin kannattaa verrata niitä vastaavan hintaisiin muihin läppäreihin, eikä 300 euron läppäreihin. Ainakin komponenttien suorituskyvyssä nuo Macbookit häviävät saman hintaisille kilpailijoille, mutta jos se ei ole tärkeää niin sillähän ei ole merkitystä sitten.
 
niin, jos hinta-laatu suhdetta lasketaan, niin kyllä Applen vehkeet keskivertokäyttäjälle ovat siellä yläosassa, niin hyviä kuin ne tiettyihin tarkoituksiin ovatkin.
Ja tuosta tablettien helppokäyttöisyydestä: kaikki menee hienosti kunnes sinun itsesi pitää kirjoittaa jotain tms...
 
Tabletti on syvältä. Miniläppärikin on parempi. Juu, voit sä tsekata tabletilla mitä tulee telkusta (sen sä voit tsekata telkustakin) tai mitä foorumille on kirjoitettu, mutta mitenkäs kirjoitat vastauksen? Et mitenkää järkevästi. Sitten vituttaa kun olisi naseva kommentti tulossa mutta ei sitä tahmasormin tabletille viitsi näpyttää. Jos älypuhelin on jo, en tajua miksi hankkia tabletti. Mieluummin kevyt läppäri, sillä voi kirjoittaakin kunnolla eikä painoa pahemmin ole.
 
OT, mutta eikö nuo Macbookit maksa lähemmäs tuhat euroa? Jos näin, niin kannattaa verrata niitä vastaavan hintaisiin muihin läppäreihin, eikä 300 euron läppäreihin. Ainakin komponenttien suorituskyvyssä nuo Macbookit häviävät saman hintaisille kilpailijoille, mutta jos se ei ole tärkeää niin sillähän ei ole merkitystä sitten.

Macbookien suurin vahvuus on se, että rauta on suunniteltu juuri nimenomaan tätä käyttöjärjestelmää, virranhallintaa yms. varten, joten komponenttien yksittäisiä suorituskykyjä tärkeämpää on kokonaisuuden toimivuus yhdessä. En pelaa uusimpia 3D-räiskintöjä, joten keihäänkärjen suorituskykyä en tarvitse. Sen sijaan akun kesto, laitteen fyysinen laatu ja erilaiset hyödylliset ominaisuudet painottuvat minun käytössäni.
Periaatteessa minun olisi pitänyt jättää nimenomaan Apple mainitsematta, ja keskittyä sanomaan, että ostamalla kahden-kolmen halvan laitteen sijasta yhden laadukkaan, hyödyt muutakin kuin kaksi tekemättä jäänyttä kauppareissua, koska kylkiäisenä tulee laadukkaampi käyttökokemus, enemmän featureita, laadukkaammat materiaalit jne.

Niistä speksien mukaan paremmista komponenteista ei ole kauhesti hyötyä, jos softa ei osaa mitata kaikkia tehoja irti, käyttää niitä optimaalisesti tai akku ei kestä kahta-kolmea tuntia kauempaa. Sitä en kiellä, etteikö samalla rahalla voisi jopa löytyä kokonaisuutenakin parempia laitteita, mutta kyseisen valmistajan tuotteet ovat vakuuttaneet minut helppokäyttöisyydellään, varmatoimisuudellaan, laatukokemuksellaan ja oheispalveluiden hyvällä suunnittelulla (iCloud yms). Älä ota väärin, en ole mikään APPLEuskovainen, vaan käyttäjä, jolla ei yksinkertaisesti ole enää aikaa säätää laitteiden kanssa, tiettyjen omaan käyttöön adaptointien lisäksi.

Varoituksen sanana kyseisen firman tuotteissa on yksi iso ongelma: ns. karvalakkimallista ylöspäin mentäessä ei saatu hyöty ole yleensä millään muotoa kasvaneen hintalapun arvoinen, ts. 128 vs 256 gt levytilan 100-200€ ero hintalapussa on jotain aivan naurettavaa. Onneksi näillä ns. introductory-levelin tuotteilla pärjää aivan mainiosti. En ole maksanut yhdestäkään Applen tuotteesta ns. markkinahintaa, vaan hyödyntänyt tarjouksia.

Olen aikalailla samoilla linjoilla Hessukessun kanssa. Kun hommasin kevyen (muttei nyt varsinaisesti mini...)läppärin, jäi tablettini käytännössä vaille käyttöä, kun mukana kulkee kumminkin älypuhelin, jossa on samat asiat pienemmällä näytöllä.
Onneksi tyttöystäväni saa siitä edelleen mitattua hyötyä irti pyörittämällä jotain kuplanpuhkaisupelikartellia kahdella laitteella...
 
Juu, särähti vain korvaan tuo vertaus 300 euron läppäreihin siinä mielessä, että luulin ettet ole tietoinen muista vaihtoehdoista. Toki oikeassa olet, että joillekkin Apple on hyvä valinta, ei siinä mitään. Itselläni on juuri tuollainen n. 1000 euron windows-läppäri (mikäänhän toki ei estäisi esim. linuxin laittoa siihen jos niin haluaisin, mutta eipä ole tarvetta) joka on palvellut minua mainiosti varsinkin kun arvostan suorituskykyä eikä akunkesto ole niin olennaista (reissatessakin on minulla yleensä verkkovirtaa saatavilla).
 
Sen erran vielä pabbo lisätä, että tuo mun täppäri näppärillä on pienikokoinen. Ja Se käynnistyy sdkunndissa. Tehot siinä riittää kaikkeen työhommaan ja jopa vähän pelaamiseenkin. Juuri pienen koon ja nopean köynnistyvyyden vuoksi as on nopea ottaa käyttöön missä vaan. Nämä koskdtusnäytlt on oikeesti todella syvältä. Olen aina muistanut puhelknkaupassa valittaa asiasta toivoen , eggä jospa joskus menisi viestiä kauppiaalta .yös valmisyajaien suuntaan.
 
Back
Top