Tagged! Haastettu! Henkilökohtaisia varusteita!

noska

Ylipäällikkö
Ja täräytetääs kolmaskin haasteketju kehiin. Idean selityksen voi lukea tuon ketjun avausviestistä.

Mitkä ovat kolme tärkeintä varustetta/välinettä/muuta vastaavaa, joita pv ei sinulle mahdollisesti tai todennäköisesti tule tehtävääsi jakamaan joten viet ne mukanasi lujalla uskolla ettei perkin porhot niitä varasta. Kerro mielellään myös tarkemmin valitsemasi malli ja saa kertoa myös perusteita. Esim tyyliin kalsarit m/BjörnBorg, koska ovat valmiiksi ruskeat ja jalkarätit m/ Calvin Klein, koska ne suojaa kivasti liikavarpaita.

Ja haaste lähtee KorpiSISSIlle, commandolle ja pstsialle.
 
1. Kunnolliset alusvaatteet eli sukkia, alushousuja (pitkiä ja lyhyitä) ja aluspaitoja. Kyseiset vaatteet ovat joko teknisiä, merinovillaa tai tavallista villaa.

2. Laseretäisyysmittari. Merkki Bushnell, max. mittausetäisyys suurin piirtein 1100 metriä ja 6x suurennus. Sinkojen tulen osuvuus paranee huikeasti, kun etäisyydet ovat tunnettuja eivätkä arvioituja. Mittaukseen kuluu aikaa alle 5 sekuntia, jos LEM roikkuu kaulasta takin alla tai on muuten käsien ulottuvissa. Tilaa tuo tarvitsee kutakuinkin samanverran kuin 6x30 intin kiikari.

3. Kunnolliset kantolaitteet, joilla korvaan jakokalustona olevan taisteluvyön M/85, pallorepun M/85 ja päivärepun virkaa toimittavan varustepussin. Varustepussi ei päiväreppuna ole sen parempi, kuin vahvistettu jätesäkki hihnoilla ja M/85 reppu taas ei toimi kuin M/85 taisteluvyö+takalaukut kanssa ja takalaukkuja ei nykyisessä tehtävässäni käytetä, koska vaunut. Taisteluvyössä taas on liian korkea kuivapaino ja liian vähän taskuja ja olemassa olevatkin ovat väärin suunniteltuja ja vaikeita käyttää.

En tiedä menikö ihan tärkeysjärjestyksessä, mutta nuo ovat ainakin tärkeimmästä päästä. Kohdat 2&3 johtuvat pitkälti tehtävästä, mutta ykkönen on tärkeä tehtävästä riippumatta.

Edit.

Haastan setämiehen, cranen ja skärdiksen.
 
1. Omia alusvermeitä, sukkia, paitoja jne. Sotavaltion kamoilla voi nuohota vaikka kamiinan putkea.

2. Metsäkamat eli pari puukkoa, kuksa ja tulentekovälineitä. Gummisaappaat ja vaelluskengät voisi olla myös kova veto.

3. Hmm.. Enpä tiiä, kun en huru-ukkona kuitenkaan rintamalle joutune. Varsinaiset taisteluvälineet täytyy ottaa vastaan annettuina eli luultavasti kiinalainen RK, kuuskekkoset ja kokardi.

Ja bonuksena muistiinpanovälineet, josko vaikka uutta Tuntematonta sotilasta ryhtyisi puhdetöinäni kirjoittamaan.

^ Ehkäpä näkemykseni nykyajan taistelukentästä on peruja jatkosodasta, mutta olenhan minä saanut sotilaskoulutuksenikin 60-luvun kalustoa käyttäen..
 
Ah! Varustepornoa!

1. Kengät. Tarkemmin sanoen Goretex maiharit olisivat ensimmäinen mukaan lähtevä asia. Haglöfsin Solid High malliset vaelluskenkämäiset maiharit ovat olleet tällä hetkellä puolitoista vuotta erilaisessa käytössä, niin lyhyillä retkillä kuin pitkillä rinkkavaelluksillakin. Varsi on hivenen normaalia maiharia pitempi ja kenkä on muokkautunut jalkaan istuvaksi. Kumisaappaita inhoan vaikka niiden tarpeellisuuden ymmärränkin. Talvikumisaapas on kohlo jota käytän vasta kun pakkanen on niin kova että tarvittava eristys ei mahdu maihariin, taistelutehtävät hoidan mieluiten goremaiharit jalassa.

2. Goretakki. 2-kerros goretex takki on kestänyt tyydyttävästi. Jos ei syöksytä eteenpäin pitäisin takkia luultavasti koko ajan. Kaikessa toiminnassa joka sisältää seisoskelua, tusausta, odottelua, vääntämistä, kääntämistä ja sotilaallista jäpitystä. Yleensä noihin toimiin liittyy oleellisesti suomalainen luonto eli räntä alaviistosta, tihkusade sivusta, tuuli joka suunnasta, tuisku taivaalta, ilmankosteus ja pimeys. Kuoritakki on paras vaihtoehto juuri tuollaiseen tekemiseen. Plussana takin voi heittää vaikka kaikkien varusteiden päälle ja ottaa pois kun sitä ei tarvitse. Tällä hetkellä Haglöfsin Heli 2 takki jota ei ilmeisesti enää valmisteta. Takin on joutunut kyllästämään muutamaan kertaan mutta kalvo ja saumat eivät ole kärsineet lukuunottamatta toista hihaa. Näyttäisi siltä että kohta kuitenkin siirryn seuraavaa merkkiä kokeilemaan. Arcteryxistä olen lukenut muutamia positiivisia arvioita.

3. Kantojärjestelmä chestrig+päiväreppu+partioreppu. Chestrig lähinnä oletetun m/85 tetsarin tilalle. Kyllä sillä vanhallakin tetsarilla just ja just toimeen tulisi mutta ei se vastaa enää tehtävän vaatimuksia. Päiväreppu korvaamaan takalaukkuja ja kuljettamaan talvella tarvittavaa lisävarustetta. Camelbakin siviilimallinen Mule on hyvän kokoinen, mutta metsäkäyttöä en tuolle ole antanut. Kunhan juoksuttanut sitä ympäriinsä. Partioreppu 40l+makuupussintila korvaa m/pallo85 repun.

2/3 valinnoistani on sellaisia joita ei talon puolesta tule, mutta jotka koen olevan omaan toimintakuntooni parantavasti vaikuttavia. Viimeinen parantaa olennaisesti suoritusta armottomassa ketutuksessa ja surkeuden huipentumassa. Voisin tänne laittaa vaikka kokonaisen varustelistan, mutta lisätään vain muutama: Leatherman, otsalamppu ja makuupussi olisivat kolme seuravaa jne..

Haastetaas mukaan lisää väkeä: RPG83, ctg ja koponen2
 
1. Monitoimityökalu (leatherman/wictorinox)
2. Tehokas otsalamppu.
3.Omat alusvaatekerrat.

Joo...toimin teknisessä aselajissa :a-rolleyes:

Paiskataas haaste Vehamalalle SJ ja Joko
 
Vaikea on:

1. Omaa suffelia, koska
a) firman suffeli ei maistu hyvältä
b) eikä sitä saa tarpeeksi

2. Omat lasit ja varalasit, koska valtion kakkulat ovat syvältä

3. Kindlen fire, ladattuna kirjallisuudella, musiikilla ja sopivilla peleillä
 
Muistakaa haastaa kolme muuta sankaria tehtävää suorittamaan kun olette sen itse suorittaneet.
 
crane kirjoitti:
1. Monitoimityökalu (leatherman/wictorinox)
2. Tehokas otsalamppu.
3.Omat alusvaatekerrat.

Joo...toimin teknisessä aselajissa :a-rolleyes:

Ai, nuo otetaan sulta perkissä pois. :angel:
 
Listasin tähän nyt sitten kolme yksittäistä asiaa. En alkanut luottelemaan sen kummemmin kalsareita tms. sellaista. Maastopuvut, pakkastakit, kumpparit ym. on jo valtiolta kuitilla.

1) kunnolliset kengät. Oma valintani on jokin saksalainen goretex-kenkä, joita on kertynyt useita. Talvella voisi lähteä mukaan Meindl Army Pro ja muulloin Haix BGS. Elättelen toivetta hankkia uudet vuoristokengät (lyhytvartiset maiharit) Haixien tilalle johtuen ihan vaan että pohja alkaa olla puhki marssittu. Perusteet ovat lähinnä se, että ne ovat ihan hyviä jalkineita, parempia ei valtio jaa ja ne pakolla jaetut (M/91) on tuolla M/85-pallorepun perukoille tungettuna epäsopivina.

2) Sorminäppäryyden mahdollistavat hansikkaat. Itseasiassa maailman parhaita hansikkaita en ole koskaan löytänyt. Eli mitkä taisteluhansikkaat sattuu olemaan vain silloin elossa eli otetaan vaikka tuosta hattuhyllyltä nuo Hatchin operator cqb tai mikä lie malliset hansikkaat. Paksumpaa hansikasta onkin sitten valtion toimesta tuolla repussa jo eli no can doot.

3) valaisin varaparistoilla. Tällä hetkellä taktinen, en muista merkkiä. Kuitenkin laatukamaa, jousitettu molemmista päistä paristokoteloa ja xenon-polttimo on rekyyliä kestävä ja painonappi on on/off/momentary-toiminen perseessä sekä varustettu tietenkin ilkeillä piikeillä. :)

Mutta siis merkit ja mallit elävät, aina tulee toisinaan ostettua uutta ja myytyä vanhaa pois. Mieleni tekisi mieli sanoa vielä että Leatherman. Koska luottoni on mennyt siihen etteikö valtio Perkissä varastaisi tavaraani pidättäytyisin tuomasta mitään aseita tai takavarikoitavaa ml. jopa Leathermanin koska eihän puukkoa saa alokaskaan tuoda varuskuntaan tai kantaa kadulla. Sen sijaan aion omilla aseillani ja muilla vaarallisilla esineillä harrastaa vain omien taitojen kehittämistä. Muutenkin olen sitä mieltä että enemmän toimintakykyäni jopa tulitaistelussa parantavat omien aseiden sijaan panostaminen kenkiin ja hansikkaisiin sekä pimeätoimintakykyyn (käytännössä taskulamppu kunnes voitan lotossa jos lottoisin).

Haastan: vm78, Tvälups ja BarrelNut.
 
1. Kengät
2. Alusvaatteet
3. Valaisin tai pimeänäkölaite

Haastan: juhapar, baikal ja noska
 
Hmm... Sijoitukseni kun on sotilaspoika, ei tosin ihan nuorimpia ikäluokkia eikä sitä vanhintakaan. Oletetaan, että pistetään johonkin 3. luokan vartio-/etsintä-/desantinmetsästystehtävään. Periaatteessa voisi olla jopa realistista, meinaan jonkun pudonneen pilotin etsintä. Periaatteessa sijoitus voisi olla myös disinformaatiopataljoonassa (Viestikoelaitoksen alaisuudessa).


Jos kaikkea maailmassa olemassa olevaa saa ottaa, niin:

1. Kunnolliset maiharit. Voi olla tylsää seistä niissä kumisaappaissa marketin kulmalla väijyssä heinäkuussa. Ja myös silloin ne on kivat kun ruokalistalla on desanttia.

2. Glock 19 tai muu "kompakti täysikokoinen" 9mm pistooli piilokotelolla. Patruunana Speer Gold Dot 124gr +p tai panssarinlävistävä. Valtio voi olla vähän nihkeä jakamaan torrakkoa 16-vuotiaalle, perusteina "Jokela&Kauhajoki ja onhan sillä teitä johtamaan laitetulla Baikalilla Norinco." Lohduttaa paljon, kun itsestä tulee numero tilastoihin.

3. Tumma Gore-Tex takki irroitettavalla untuvavuorella. On ehdoton peli, melkein säällä kuin säällä.


Ja jos pitää rajoittaa niihin omistamiinsa, niin:

1. Fenixin 2 AA-paristolla toimiva taskulamppu. Valokuri on luultavasti vähän eriluokkaa kaukana selustassa, joissain tilanteissa valo voi olla jopa suotavaa.

2. Tumma Gore-Tex takki irroitettavalla untuvavuorella. On ehdoton peli, melkein säällä kuin säällä.

3. Bullet Meal ateriapatukoita. Ettei pääse "reserviläisyyden symboli" katoamaan.
 
Vaikka kaikkea maailmassa olevaa muka saisi ottaa ja miksei saisi niin millään sellaisella ei tee juuri mitään jota ei ole opetellut käyttämään. Se on oikeasti helvetin typerän kuuloista kun joku jolla ei ole pistoolia tai edes käyttötaustaa kertoo sellaisen tarkan mallin, jonka ottaisi, jopa patruunavalintansa... :doh:
 
1. Maiharit (Haix) sukkineen
2. Alusvaatetusta (teknistä sellaista)
3. Työkaluja kovan tehtävän mukaan

Haastetaan uusimmat jäsenet: Vääpeli, Kuusiluoma ja Kaukovittuilija.
 
RPG83 kirjoitti:
2. Glock 19 tai muu "kompakti täysikokoinen" 9mm pistooli piilokotelolla. Patruunana Speer Gold Dot 124gr +p tai panssarinlävistävä. Valtio voi olla vähän nihkeä jakamaan torrakkoa 16-vuotiaalle, perusteina "Jokela&Kauhajoki ja onhan sillä teitä johtamaan laitetulla Baikalilla Norinco." Lohduttaa paljon, kun itsestä tulee numero tilastoihin.

Speer Gold Dot on ihan hyvä patruuna poliisille etc., mutta minä haluaisin pistoolinpatruunalta enemmän läpäisykykyä kuin tuo tarjoaa. Gold Dot patruuna on ERVA-patruuna, joten sille pitää erikseen hakea luvat. En myöskään haluaisi joutua tilanteeseen, jossa joku (korkea esimies tai vihollinen) tarkastaa patruunat ja huomaa, että käytössä on KV-sopimusten vastaisia ammuksia. Voisi tulla satikutia.

Joku normaalia korkeammalla lähtönopeudella olevaa FMJ olisi mielestäni parempi vaihtoehto, joko itseladattuna tai VPT:n poistoja. Tavallinen patruuna, kuten esim. Magtech tai S&B kelpaisi myös ihan hyvin. Ainoat perusteet 9x19 kaliiperille ovat se, että omakustanteinen harjoittelu rauhan aikana on edullisinta tuolla ja se, että PV:ltä löytyy samaa kuulaa.

G19 on lisäksi tasku-ase, joten sille luvan saaminen voi olla vähän vaikeampaa. Lisäksi se on ainakin minun käteeni liian pieni. G17 kanssa voin elää, mutta sen kahva saisi olla vähän pidempi.

commando kirjoitti:
Koska luottoni on mennyt siihen etteikö valtio Perkissä varastaisi tavaraani pidättäytyisin tuomasta mitään aseita tai takavarikoitavaa

Minä luotan siihen, että saan pitää LEM:n, koska sen mittausetäisyys ei kuitenkaan riittäisi tulenjohdolle ja tarkka-ampujiahan meikäläinen järjestelmä ei varusta tuollaisilla.
 
baikal kirjoitti:
crane kirjoitti:
1. Monitoimityökalu (leatherman/wictorinox)
2. Tehokas otsalamppu.
3.Omat alusvaatekerrat.

Joo...toimin teknisessä aselajissa :a-rolleyes:

Ai, nuo otetaan sulta perkissä pois. :angel:

Toivottavasti ei, noista meinaan on hyötyä minun tilanteessa.
Pistoolista,repuista ym ei niinkään...ellei ole jo tilanne,jossa saa lähteä jalkasin karkuun. Siinävaiheessa on muualla iskeny paska jo vahvasti tuulettimeen.
 
pstsika kirjoitti:
RPG83 kirjoitti:
2. Glock 19 tai muu "kompakti täysikokoinen" 9mm pistooli piilokotelolla. Patruunana Speer Gold Dot 124gr +p tai panssarinlävistävä. Valtio voi olla vähän nihkeä jakamaan torrakkoa 16-vuotiaalle, perusteina "Jokela&Kauhajoki ja onhan sillä teitä johtamaan laitetulla Baikalilla Norinco." Lohduttaa paljon, kun itsestä tulee numero tilastoihin.

Speer Gold Dot on ihan hyvä patruuna poliisille etc., mutta minä haluaisin pistoolinpatruunalta enemmän läpäisykykyä kuin tuo tarjoaa. Gold Dot patruuna on ERVA-patruuna, joten sille pitää erikseen hakea luvat. En myöskään haluaisi joutua tilanteeseen, jossa joku (korkea esimies tai vihollinen) tarkastaa patruunat ja huomaa, että käytössä on KV-sopimusten vastaisia ammuksia. Voisi tulla satikutia.

Joku normaalia korkeammalla lähtönopeudella olevaa FMJ olisi mielestäni parempi vaihtoehto, joko itseladattuna tai VPT:n poistoja. Tavallinen patruuna, kuten esim. Magtech tai S&B kelpaisi myös ihan hyvin. Ainoat perusteet 9x19 kaliiperille ovat se, että omakustanteinen harjoittelu rauhan aikana on edullisinta tuolla ja se, että PV:ltä löytyy samaa kuulaa.

G19 on lisäksi tasku-ase, joten sille luvan saaminen voi olla vähän vaikeampaa. Lisäksi se on ainakin minun käteeni liian pieni. G17 kanssa voin elää, mutta sen kahva saisi olla vähän pidempi.

commando kirjoitti:
Koska luottoni on mennyt siihen etteikö valtio Perkissä varastaisi tavaraani pidättäytyisin tuomasta mitään aseita tai takavarikoitavaa

Minä luotan siihen, että saan pitää LEM:n, koska sen mittausetäisyys ei kuitenkaan riittäisi tulenjohdolle ja tarkka-ampujiahan meikäläinen järjestelmä ei varusta tuollaisilla.

En tiedä, olisiko suurin huolenaiheeni sotatilanteessa se reikäpääpatruuna. Venäläinen rivimies tuskin on kuullut ko. artiklasta, ja luulen, että omilla herroilla on suurempiakin murheita kuin tarkastaa ampumatarpeiden laillisuus. Ja jos se rivimies nyt asian huomaakin ja tietää, niin se voi olla parempi vaihtoehto kuin että jää huomaamatta...


9x19mm vs. .40 s&w vs. 45 - ikuinen väittely. Teoreetikkona en pitäisi ysiä huonoimpana patruunana edellä mainituista. Rekyyli on pienempi, tekee melkein yhtä paljon vahinkoa kuin .40 s&w (patruunasta ja etenkin luodista riippuen tietenkin) ja lippaaseen mahtuu enemmän patruunoita. Tilanteessa, jossa lyijyä syljetään niin paljon kuin ehditään ja toivotaan osuttavan, olisi ysi oma valintani.

Itsellä on sellainen mielikuva FMJ-luodista, että täysin viraton otus. Ei läpäise liivejä, ei tee edes isoa reikää kohteeseen. Panssarinläpäisevällä mentäneen läpi useimmista liiveistä.

Osaatko muuten sanoa ysin patruunoiden luotettavuudesta? Esim. S&B:n bulkki vs. Magtech? Joskus joku valitteli Rekyylin(?) foorumeilla syttymättömistä, mutta ei kai niitäkään hirveesti ollut (luokkaa yksi sadasta - liikaa jos/kun oma terveys riippuu siitä).Vaikka kaikkea maailmassa olevaa muka saisi ottaa ja miksei saisi niin millään sellaisella ei tee juuri mitään jota ei ole opetellut käyttämään. Se on oikeasti helvetin typerän kuuloista kun joku jolla ei ole pistoolia tai edes käyttötaustaa kertoo sellaisen tarkan mallin, jonka ottaisi, jopa patruunavalintansa... Doh

Kai sitä vähän saa vaikuttaa teorian pohjaltakin, ottaako jonkun snubnose revolverin vai 9mm muovirunkopistoolin? Ja se Glock oli nyt vaan esimerkkinä, "kompakteimpia täysikokoisia", paitsi ehkä Caracal ja joku muu menevät edelle.

Ja patruunavalinta on vielä helponpi tehdä teorian pohjalta. Vai ampuuko keskiverto a-aseen kantaja koeammunnat aseella + 10 eri patruunalla ja valitsee ominaisuuksiltaan parhaan? Uskaltaisin väittää, että yleensä otetaan joku tunnettu, yleisesti käytössä oleva laadukkaaksi tiedetty patruuna.


Pistoolit ylipäätään voisi niitä jo omistamattomat (mukaanlukien minä) unohtaa. Eipä niitä kuitenkaan hankita, kun se vie vuosia aikaa. Okei, okei, vain kaksi vuotta. Plus rahaa. Plus ampumista "jollain v**un zetorilla".
 
Ainoat perusteet 9x19 kaliiperille ovat se, että omakustanteinen harjoittelu rauhan aikana on edullisinta tuolla ja se, että PV:ltä löytyy samaa kuulaa.
.9x19mm vs. .40 s&w vs. 45 - ikuinen väittely. Teoreetikkona en pitäisi ysiä huonoimpana patruunana edellä mainituista. Rekyyli on pienempi, tekee melkein yhtä paljon vahinkoa kuin .40 s&w (patruunasta ja etenkin luodista riippuen tietenkin) ja lippaaseen mahtuu enemmän patruunoita. Tilanteessa, jossa lyijyä syljetään niin paljon kuin ehditään ja toivotaan osuttavan, olisi ysi oma valintani.

It's all about shot placement ja se onnistuu 9x19 kaliiberisella paljon paremmin ammuttaessa useita laukauksia kuin suurempi kaliiberisilla käsiaseilla. Sillä millä aikoo tehdä tuhoa pitää myös olla mahdollisuus harjoitella. Se esinekin taidon lisäksi pitää myös löytyä.

Kai sitä vähän saa vaikuttaa teorian pohjaltakin, ottaako jonkun snubnose revolverin vai 9mm muovirunkopistoolin? Ja se Glock oli nyt vaan esimerkkinä, "kompakteimpia täysikokoisia", paitsi ehkä Caracal ja joku muu menevät edelle.

Se ei vaan opeta tosiaankaan käyttämään asetta. Mistä tiedän? Kyllä minäkin joskus luulin jo pistoolin omistamisen tekevän ampujan. Myöhemmin vasta huomasinkaan miten väärässä olinkaan.

Pistoolit ylipäätään voisi niitä jo omistamattomat (mukaanlukien minä) unohtaa. Eipä niitä kuitenkaan hankita, kun se vie vuosia aikaa. Okei, okei, vain kaksi vuotta. Plus rahaa. Plus ampumista "jollain v**un zetorilla".

Tämähän on omasta viitsimisestä kiinni lopulta. Yhtä hyvin siinä päähänlyömisen taidon kohtuullisella tasolle oppimiseen menee vuosia eikä parissakaan vuodessa opi ampumaan tai pahoinpitelemään aseetta mestarillisesti vielä. Sama asia kuntoilun kanssa. Jos haluaa olla aktiivinen reserviläinen pitää olla aktiivinen. Kokoukset ja viirien jakelut erikseen niin myös netistä pyssyistä lukeminen ja teoreettisten haaveilujen virittely. Se mikä ratkaisee on se onko sinulla se ja oletko harjoitellut. Rohkeasti vain mukaan heti kun se on edes teoreettisesti mahdollista! Mitä tulee puhkiammuttuihin CZ75:iin joita löytyy reserviläisyhdistyksistä johon viittaat niin hyvä pistooliampuja on hyvä pistooliampuja millä tahansa pistoolilla. Ei se perusosaaminen miksikään muutu vaihtamalla ase. Se että aloittaminen on tehty vaikeammaksi on tekosyy. Ei pidä antaa totalitäärisen järjestelmän kannattajille periksi, sillä silloin he ovat voittaneet!
 
RPG83 kirjoitti:
En tiedä, olisiko suurin huolenaiheeni sotatilanteessa se reikäpääpatruuna. Venäläinen rivimies tuskin on kuullut ko. artiklasta, ja luulen, että omilla herroilla on suurempiakin murheita kuin tarkastaa ampumatarpeiden laillisuus. Ja jos se rivimies nyt asian huomaakin ja tietää, niin se voi olla parempi vaihtoehto kuin että jää huomaamatta...

Todennäköisesti on kuullut. Eivät ne mitään täysiä idiootteja ole. Ja sikäläinen sp ja upseerit ovat ainakin kuulleet.

9x19mm vs. .40 s&w vs. 45 - ikuinen väittely. Teoreetikkona en pitäisi ysiä huonoimpana patruunana edellä mainituista. Rekyyli on pienempi, tekee melkein yhtä paljon vahinkoa kuin .40 s&w (patruunasta ja etenkin luodista riippuen tietenkin) ja lippaaseen mahtuu enemmän patruunoita. Tilanteessa, jossa lyijyä syljetään niin paljon kuin ehditään ja toivotaan osuttavan, olisi ysi oma valintani.

Käytännössä 9x19 ja .40 S&W:n rekyylissä ei ole juuri mitään eroa eikä .45 ACP myöskään potkaise juuri lainkaan. Jos normaalia palveluspatruunaa ammuttaessa pitää oikeasti miettiä rekyylin aiheuttamia haittoja, niin vika on ampujassa eikä aseessa/patruunassa. Mikään noista ei varsinaisesti "potki" eikä rekyyli ole niin voimakas, etteikö nopea ja tarkka ampuminen onnistuisi.

9x19 Glock 17 lipaskapasiteetti on 17 patruunaa.
.40 S&W Glock 22 lipaskapasiteetti on 15 patruunaa.
.45 ACP Glock 21 lipaskapasiteetti on 13 patruunaa.

Siis standardilippailla. Verrokkina FN HP-DA:n lipas vetää 14 patruunaa ysejä.
9x19 on hyvä patruuna hintansa/saatavuutensa takia, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö maailmassa olisi muitakin hyviä palveluskäyttöön sopivia kaliipereja.

Itsellä on sellainen mielikuva FMJ-luodista, että täysin viraton otus. Ei läpäise liivejä, ei tee edes isoa reikää kohteeseen. Panssarinläpäisevällä mentäneen läpi useimmista liiveistä.

Aika kyinen kaski, jos meinaat Suomesta saada yksityishenkilönä panssarinläpäisyyn tarkoitettuja pistoolin patruunoita.

Läpäisy riippuu käytettävästi patruunasta ja liivien suojaustasosta. IIIA tason liiveistä ei mene edes .357 Mag FMJ läpi, joten lähtökohtaisesti kannattaa pyrkiä ampumaan paikkoihin, joita liivit eivät suojaa eli ensisijassa päähän.

Osaatko muuten sanoa ysin patruunoiden luotettavuudesta? Esim. S&B:n bulkki vs. Magtech? Joskus joku valitteli Rekyylin(?) foorumeilla syttymättömistä, mutta ei kai niitäkään hirveesti ollut (luokkaa yksi sadasta - liikaa jos/kun oma terveys riippuu siitä).

Yksi sadasta on aivan käsittämättömän suuri luku, jos puhutaan patruunoiden syttymättömyydestä. Yhdellä Glockilla ampuessa olen saanut häiriön aikaan joka laukauksella, mutta aseella oli ammuttu tuhansia laukaukauksia ilman puhdistamista tai huoltoa. Vika ei ollut patruunassa, vaan ase oli niin törkyinen, että hylsy ei poistunut kunnolla. Muuten ei ole kokemuksia 9x19 palveluspistoolien tekemistä patruunasta johtuvista, eikä oikeastaan muistakaan sellaisista häiriöistä, joita ei tarkoituksellisesti pyritä saamaan aikaan esim. klikkipatruunalla, vaikka laukauksia on jonkin verran kertynytkin.

Glock on yleisesti ottaen erittäin toimintavarma ase ja täysin kaikkiruokainen jos se huolletaan kuten kuuluu. Magtech on laadukas patruuna. Ei ole muuta pahaa sanottavaa kuin se, että se ei ole kaikkein halvin. S&B:n bulkki on ihan hyvää tavaraa myös. Ei ole siitäkään huonoa sanottavaa, mutta bulkkipakatut patruunat soveltuvat lähinnä ratakäyttöön.ampumista "jollain v**un zetorilla".

CZ-75 variaatioineen on erittäin hyvä pistooli myös eikä sille ole syytä naureskella, vaikka joidenkin mielestä teräsrunkoiset pistoolit ovat vanhentuneita. Se on nimittäin väärä käsitys.
 
pstsika kirjoitti:

ampumista "jollain v**un zetorilla".

CZ-75 variaatioineen on erittäin hyvä pistooli myös eikä sille ole syytä naureskella, vaikka joidenkin mielestä teräsrunkoiset pistoolit ovat vanhentuneita. Se on nimittäin väärä käsitys.

Sori, ei ollut tarkoitus hyökätä tsekkejä vastaan. Viittasin yleiseen valitteluun siitä, että joutuu ampumaan käteen sopimattomalla huonon liipaisun omaavalla louskulla, johon seuralla oli varaa. Ei siinä mitään, en oleta jonkun muun kustantavan kunnollisia vehkeitä käyttööni, mutta uskon sen harmittavan, ettei voi itse valita kalustoaan. Tai ehkä seuran kanssa saisi diilin, että ostaa seuralle aseen ja käyttää sitä ratavuoroilla valvotusti pientä korvausta vastaan. Jotenkin vain epäilen, että ko. aseesta tulisi hyvin äkkiä "kiertävä huora".


Edit: Muistaakseni ATC tarjosi tuota "osta ase meidän nimiin ja käytä valvotusti meidän radalla".

Edit: Löysin sen,
Säilytettävät harrastusvälineet voivat olla joko asiakkaan oman hallussapitoluvan alaisia tai ARMORIA-leasing sopimuksen alaisia, jolloin haltija ei tarvitse aseelle omaa hallussapitolupaa. Hyväksytyissä korkean turvaluokituksen omaavissa kalliosuojatiloissa on vartiointi, sekä hälytyskeskus- ja kameravalvonta. Tiloissamme voidaan säilyttää kaikkia asetyyppejä, myös ERVA-aseita. Entiset puolustusvoimien kalliosuojatilat sopivat erinomaisesti aseiden säilytykseen ja varastointiin.

http://atc.armoria.fi/fi/faq/voiko_atclla_sailyttaa_omia_aseita
 
Turhaa aseneppailua asiaketjussa.

Tuoreisiin kokemuksiin vedoten, omat kengät, kuoriasun aluskerrokset, tehokas valaisin. Nyt on Lowe jotain mustaksi maalattuna, Haglöfsiä alle ja väliin, Pelican M6.
 
Back
Top