Taistelu rakennetulla alueella (ent. Asutuskeskustaisteluketju)

ctg

Supreme Leader

TA venaa laukaustaan pitkän aikaa ja aukion ylittäjä ei tiedustele taikka käytä savua. Onneksi ollaan tultu eteenpäin tästä kuvauksesta.

Mitä jos TAn tapauksessa bemari olisi vetänyt liinat kiinni ja päästänyt ryhmän ulos? Kauempana TA olisi voinut vaikuttaa, lähempänä se olisi joutunut vetäytymään.

Aukion ylittäjän tapauksessa se rakennus on siinä vieressä, joten käytä sitä hyväksi ja varmista että ylitys on turvallinen. Se hidastaa liikennettä mutta parempi olla tietoinen mitä siellä on kuin yrittää ramboilua. Ryhmän dronekuski olisi voinut tehdä saman asian ilman vaarannusta.
 
Viimeksi muokattu:

Kustaanmiekka

Kenraali
Jutussa paljon kuvia ja myös video

Puolustusvoimilla on meneillään pääkaupunkiseudulle sijoittuva monipäiväinen harjoitus.

Kalasatamassa sijaitseva kauppakeskus Redi täyttyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä maastopuvuista ja rynnäkkökivääreistä.
Puolustusvoimilla on meneillään Helsingin seudulle sijoittuva monipäiväinen harjoitus, jolla pyritään kehittämään joukkojen perustaistelumenetelmiä.
Harjoitus on osa varusmiesten koulutussuunnitelmaa.

 

ctg

Supreme Leader
Video on rajoitettu. Paikalla olijat tietävät parhaiten miten se menee. Mua häiritsi kiinniotto tilanteessa vangitun sumuttaminen silmille, kun se ei ollut näkyvästi aseistettu ja selkeästi antautumassa. Mitä sillä sumuttamisella saatiin aikaiseksi?

Kuvista, tämä
bb21a2e980dca3d2c2efab3d8f6e70e6.jpg

Kolmas tulossa ylös sisäpuolta huomiomatta sitä että mitä on yläpuolella. Hän on mahdollisesti uhri jos joku viskaa r-aineita porraskuiluun, taikka tulee nurkan takaa päästämään sarjan.
7fe79c5112c1d2b9da14d90baf31832b.jpg

Tässä sen sijaan on hyvää toimintaa kun he tajuavat että kohde ei ole mahdollisesti venaamassa portaiden yläpäässä vaan selustassa.
 

Herman30

Supreme Leader
BAN
Mua häiritsi kiinniotto tilanteessa vangitun sumuttaminen silmille, kun se ei ollut näkyvästi aseistettu ja selkeästi antautumassa. Mitä sillä sumuttamisella saatiin aikaiseksi?
Monta kertaa käskettiin kädet esille eikä kohde totellut niin kaasu naamalle. Ihan oikein. Sillä olisi voinut olla käsikranaatti tai ase kädessä selän takana.
 

Justin Case

Eversti
BAN
Mikä siinä kaasussa nyt on niin paha? Minä koitan viimeiseen asti aina, en jätä yrittämättä, olen laittanut nippuun ihmisiä jotka ajattelee ja toimii samalla lailla kun minä, se on parempi varmistaa kuin jäädä odottamaan sormi pyllyssä, kaasu on kaasu, se ei tapa, se antaa muutaman sekunnin enemmän aikaa itselle, hyvin toimittu!!!!
 

ctg

Supreme Leader
VQP2XD3AHRAJ3APII6WYQ7YKLA.jpg


LZ646F4V4RBLVD4ZQL3FFCE2DQ.jpg


MXIFDWYWRRDINNYNW3TODJBWWI.JPG


An infantry unit out the California Army National Guard will take on the Army’s challenge of fighting in urban terrain, partnering with the Army’s premier training location to put its knowledge to the test.

Maj. Gen. Laura Yeager spoke Tuesday at the Maneuver Warfighter Conference at Fort Benning, Georgia, about the 40th Infantry Division’s work on the urban puzzle.

The unit held an “Urban Planner’s Conference” in late 2021 — the first of its kind in recent years to focus exclusively on urban combat and disaster relief scenarios. The unit will plan another such conference in July in Los Angeles, California, with a trip to the National Training Center at Fort Irwin, California, she said.
Yeager’s unit saw gaps in their own urban understanding in a simulated training exercise more than a year ago. The exercise had the unit take a port inside a virtual city. They were able to seize and open that port and maintain security with one military police company and one scout platoon.

“That doesn’t seem realistic at all to us,” she said.
“Put a brigade in a city the size of LA…it’s like a drop in the bucket,” Yeager said.

En yhtään epäile etteikö pieni ryhmä voi ottaa haltuunsa isoa aluetta. Kuten hän sanoo, prikaatti kaupungissa voi kadota kuin pieru saharaan. Ikinä ei ole sellaista tilannetta että kaikki pystyisi valvomaan ja hoitamaan. Ei vain ole ukkoja tarpeeksi. Sama koskee viholliseen.

30+ ukkoa pystyy esim pitämään hallussa ison kompleksin, mutta ei niistä ole joka paikkaan ja jos hyökkääjä on ovela se voi käyttää tuota heikkoutta hyväkseen. Kymmenkertaistamalla joukon esim 300 ukkoon vahvistaa puolustusta, mutta samalla se on jostain muualta pois.

Sotahistoria tietää kuitenkin tilanteita missä pieni määrä ukkoja on sitonut ja jopa torjunut ison määrän ukkoja. Myös tapauksia, usein erikoisjoukkoja, jotka on vyöryttänyt ison määrän vihollisia, isossa kompleksissa. Joten mikään ei ole sataprosenttinen ja asiat voivat kääntyä päälaelleen.
 

ctg

Supreme Leader

Erään tankin kuolema. Yritti suojata selustan ja kyljet rakennuksilla, mutta missään ei ollut sopivaa kulmaa ja lamauttava isku tuli kyljestä joka oli auki rakennetulle alueelle. Yritti selkeesti taistella, mutta joutui jumiin. Huomioikaa että puustoa ja rakennuksia on joka puolella ja tielle se ei näkynyt, taikka nähnyt kunnolla.
 

ctg

Supreme Leader
RdG14iZ.jpg


Krenatööri töissään, siksi istuma-asento ja piippy jyrkässä kulmassa sojottamassa ulos ikkunasta. Hänellä on kaveri mukana ja manbagillisen verran kranaatteja. Ei tietoa kuinka tarkka tuli on, mutta laukaukset on heillä harvoissa. Ikkunalle hiipien ja ryömimällä pois.

VtFrJuc.jpg


Ukrainalainen versio "sniper holesta." Ei ole ainoa laatuaan, mutta ensimmäinen esimerkki. Voi myös käyttää liikuntareittinä.

 
Top