Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Talibanin arvio prinssi Harrystä: "Mielenterveysongelmia"

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 22.01.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Ulkomaat 22.1.2013 klo 17:51
  Talibanin arvio prinssi Harrystä: "Mielenterveysongelmia"

  Prinssi Harryn vertaukset taisteluhelikopterin aseista ja konsolipeleistä ovat kuohuttaneet myös talibaneja.

  Afganistanista sotakomennukselta palanneen prinssi Harryn kommentit sodasta ja sotapeleistä ovat nostattaneet kulmakarvoja eri puolilla maailmaa. Afganistanin Taliban-liikkeen edustajalla on selitys mielipiteisiin: prinssi Harry kärsii mielenterveysongelmista.

  Prinssi Harry kertoi maanantaina julkistetussa haastattelussa, kuinka hän on viiden kuukauden komennuksensa aikana ampunut talibaneja. Hän palveli Helmlandin maakunnassa Apache-taisteluhelikopterin ampujana. Ampuja istuu kopterin pilotin edessä ja on vastuussa Apachen aseista taistelussa, muun muassa Hellfire-ohjusten ampumisesta. Harry kertoi haastattelussa iloinneensa kopterin aseista.

  - Olen niistä iloinen, koska olen yksi niitä ihmisiä, jotka rakastavat pelata PlayStationia ja Xboxia, joten mielestäni peukaloni ovat aika hyödylliset, prinssi Harry sanoi.

  Prinssi Harry sanoi myös, että mikäli jotkut "yrittävät tehdä pahaa meidän tyypeille, otamme heidät pelistä pois".

  Talibanin edustaja piti prinssin lausuntoja melko merkillisinä.

  - 49 valtiota voimakkaine sotavoimineen häviää taistelunsa mujahideenejä vastaan, ja sitten tulee tämä prinssi, joka vertaa tätä sotaa peleihinsä, PlayStationiin tai mihin lie, Talibanin edustaja Zabidullha Mujahid sanoi AFP:n haastattelussa.

  Mujahid kuitenkin sanoi, ettei prinssin sanomisia pidä ottaa kovin vakavasti, koska monet ulkomaiset sotilaat kärsivät heidän mukaansa mielenterveysongelmista sodan vuoksi.

  Prinssi Harryn surmaaminen tai sieppaaminen oli talibanien suunnitelmissa, mutta Mujahidin mukaan se ei onnistunut, koska hänet pidettiin aina sisällä turvassa. Prinssin haastattelut julkistettiin vasta, kun hänoli ensin poistunut Afganistanista.

  Harryn sanomiset ovat nostaneet suuren mediahuomion myös Britanniassa. Esiin on nostettu myös pelko, että ylimielisiksi tulkittavat lausunnot saattavat entisestään lietsoa prinssiin kohdistuvaa turvallisuusriskiä.

  Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Afganistanissa luonnehditaan prinssi Harrya. Sotapäällikkö Gulbaddin Hikmatyar kuvasi aiemmin tässä kuussa julkaistussa haastattelussa prinssiä "shakaaliksi, joka tulee humalassa Afganistaniin tappamaan viattomia".

  Lähteet:
  AFP, AP
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,562
  Pisteet:
  1,286
  Jotenkin ihmetyttää, että miksi tuo on uutinen? Kyllä Talebaanit propagandan levittämisen osaa, joten mitä muuta niiden odotettiin sanovan Harrystä?
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Toisaalta onko irvokkuudella mitään rajaa? Samat jepet arvioivat Prinssin mielenterveyttä, jotka hirttävät koulutyttöjä ja paskat piittaavat omasta väestöstään muutenkaan. Minuakin hieman öklöttää Prinssin tahditon vertaaminen konsolipeleihin, kun sodasta puhutaan, toisaalta aika moni sotilas onkin peukalotaistelija, ei sillä. Mutta edelleen onko irvokkuudella mitään mittaa? Talisten arvio länsimaisesta sotarikollisesta ei oikein ota kipinää mun silmissä.
   
 5. Susitaival

  Susitaival Kersantti

  Liittynyt:
  22.01.2013
  Viestejä:
  212
  Tykkäykset:
  113
  Pisteet:
  16
  Totta tuokin, mutta toisaalta mahdollinen tuleva kuningas voisi osoittaa vähän harkintaa kun puhuu toimittajille. Tavallisen nuoren rintamaupseerin puheiksi tuossa ei varmaan ollut mitään aivan tavatonta mutta monarkiassa on se outous, että yksi onnettomuus isoveljelle nostaa tämän kaverin kruununperijäksi ja siksi Harry voisi vähän miettiä ennenkuin avaa suunsa. Eipä tästä jutusta taida tulla paljoa kunniaa kummallekaan, ei kruunupäälle eikä rättipäille.
   
 6. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  En ymmärrä monarkiaa. "Perinteen" vuoksi jollain tietyllä suvulla on aivan turha etuoikeutettu asema. Vielä vähemmän ymmärrän näitä joiden unelmavaltion muokkaa usko satuolentoon. Turha siinä on muiden mielenvikaisuudesta heidän avautua.
   
 7. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Aluksi luulin että siinä taas vasemmistolaiseen maailmankatsomukseen kallellaan oleva uutistoimisto ja lehti antaa palstatilaa talebanien propagandalle mutta sitten heräsin ja tajusin että kyseessä ei ollut edes monarkistin mollaaminen vaan typerä pikku-uutinen jota klikkaamalla tehtiin mainosrahaa ja tuhlattiin kaikkien aikaa.
   
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,562
  Pisteet:
  1,286
  Nykypäivänä voisi kuvitella asiaa näin: Monarkiassa valtiota johtaa henkilö, jota on valmisteltu tehtävään syntymästä lähtien. Tällöin saadaan maksimoitua henkilön sopivuus tehtävään ainakin koulutuksen ja kasvatuksen osalta. Ja koskapa ehdokkaita on kuitenkin muutama, niin nykypäivänä voisi olettaa, että joku näistä on sopiva muutenkin.

  Toinen vaihtoehto on sitten se, että tehtävään valitaan demokraattisesti joku, joka sattuu saamaan eniten ääniä. Ja voidaan olla melko varmoja, että tämä henkilö on ammatiltaan poliitikko ja omaa ainakin keskimääräistä korkeamman kunnianhimon.

  Joku teoretisoi, että paras mahdollinen valtiomuoto olisi "hyväntahtoinen diktatuuri", seuraavana "hyväntahtoinen monarkia" ja vasta sen jälkeen demokratia (oletettavasti tämä sisältää myös tasavallan). Näitä seuraa sitten "pahansuovat" monarkiat ja diktatuurit käänteisessä järjestyksessä. Tiedä sitä sitten.

  Teokratian toimivuuteen en oikein usko. Ja ne tuppaavat menemään diktatuurien osastoon muutenkin.
   

Jaa tämä sivu