Tarvitsevatko Perämetsien Sissit uusia harrasteita?

KorpiSISSI

Kenraali
Artikkeli Pohjois-Savon Perä-Metsien Sisseistä

Tunteita herättävä aihe ja rivien väleissä metsästäjiä syyllistävä, jopa osoittelevasti harrastajia halvetava:

" Pohjois-Savon käräjäoikeuden maanantaina Iisalmessa kahdelle sonkajärveläismiehelle antama historiallinen, ensimmäinen tuomio törkeästä metsästysrikoksesta kirvoittaa rikosoikeuden professorin Terttu Utriaisen antamaan harrastusvinkkejä.

Utriaisen mukaan Ylä-Savossa korpikulttuuri näyttää jääneen elämään.

- Aikamiespoikia on jäänyt korpimetsiin pyörimään. Pitäisi jo siirtyä sieltä nykyaikaan.

Utriainen suosittelee uusien harrastusten etsimistä iänikuisen metsästyksen sijaan.

- Suosittelen kalastusta. Sitten näistä miehistä voisi tehdä uhanalaisten eläinten suojelijoita. Ja mikä estää siirtymisen valokuvaamaan luontoa. Luonnossa voi liikkua muutenkin kuin metsästäen.

...
- Eikös siellä ollut sekin tapaus, jossa jopa uhanalaisia, rauhoitettuja eläimiä ammuttiin, pakastettiin ja myytiin ulkomaita myöten.

Utriaisen muistama tapaus on massiivinen Riistaportti-juttu reilu vuosikymmen sitten, jossa liikkui lihaa riistalinnuista hirvien kautta karhuihin. Hyvä ettei kottaraisia ollut kaupan.

Professori kummastelee, että eläinten tappamiskulttuuri on jäänyt elämään Suomessa. Muualla Euroopassa eläimet elävät lähellä ihmistä.

- Euroopassa eläimiä näkee kaupunkien liepeillä, jopa kaupungeissa. Ankkoja, kanoja, lampaita, sikoja. Suomessa ei kohta näy eläimiä edes maaseudulla, harvoin näkee lehmiäkin.
"

Lait, asetukset ja metsästystä ohjaava säännöstö on tehty kaikkien noudatettavaksi. Rike ja rikos on tuomittavaa, mutta tarvitseeko kaikkia harrastajia mustamaalata ja sanella jopa oikeusoppineiden taholta, mitä "perämetsien poikamiehet" voivat harrastaa ja mitä ei?

Mitäpä mieltä; Onko siirryttävä kalastukseen ja luontokuvailuun, jollei "kottaraiset käy kaupaksi"?

Mielestäni nämät perinteitä ylläpitävät perämetsien pojat tekevät kulttuurihistoriallisesti arvokasta tointaan harrastaessaan eränkäyntiä, kunhan noudattavat lainsäädätöä ja paikallista metsästysohjeistoa. Ansaitsevat tulla suojelun kohteeksi, kuten saamelaiset Lapissa :D
 
Täällä päin sitä isoa juttua aikanaan puitiin. Tunnen asianosaiset mainiosti, kuten pienissä pitäjissä ikäpolvensa tunnetaan. Yksikään tekijöistä ei ole minkään valtakunnan peräkamarin poika. Samoin tuorein case, ihan täysvaltaisia ja - päisiä työssä käyviä asuntovelallisia, ei mitään yhteiskunnan vähäosaista väkeä edes. Paitsi ehkä silloin, kun asioita katsotaan kehä-kolmosen sisäpuolelta käsin, korkealta proffantuolilta pälyillen.
 
baikal kirjoitti:
Täällä päin sitä isoa juttua aikanaan puitiin. Tunnen asianosaiset mainiosti, kuten pienissä pitäjissä ikäpolvensa tunnetaan. Yksikään tekijöistä ei ole minkään valtakunnan peräkamarin poika. Samoin tuorein case, ihan täysvaltaisia ja - päisiä työssä käyviä asuntovelallisia, ei mitään yhteiskunnan vähäosaista väkeä edes. Paitsi ehkä silloin, kun asioita katsotaan kehä-kolmosen sisäpuolelta käsin, korkealta proffantuolilta pälyillen.

Näinpä. Professorin väittämä ettei näy (koti)eläimiä maaseudulla johtuu aivan muista tekijöistä kuin metsästyksestä. Voisi jopa tulkita että syrjäseutujen asukkaat ovat "vapaata riistaa" rysselin ja senaatin päätösten/asetusten ynnä muiden tirektiivien lopputulemana.

Jooo-- kaikki elukat tapetaan kehä I:lle saakka, mikäli metsästyksen harjoittajat saavat vapaasti mellastaa ja surmata verenhimossaan kaiken vähänkin liikkuvan :a-rolleyes: Mutta kuka suojelee kasveja, ettei kaiken maailman veget nyhdä viimeistäkin ruohon kortta ja koivun lehteä lehtivihreän himoissaan ??? :camo:

Jostain kumman syystä tuo kyseinen professori halusi tuoda esille "peräkammarin vanhat pojat" ja heidän pinttyneet eränkäyntitapansa. Liekkö hällä jotain perverssiä mielenkiintoa naimattomien poikamiesten suhteen, kun halusi opastaa jopa "uusissa" harrasteissa? ..noh.. en mene henkilökohtaisuuksiin.
 
Kylläpä on professori Terttu Utriaista lapsettanut tällä kertaa. Luulisi sentään tehtaankadulla olevan tiedossa että Suomi johtuen ihan sijainnistaan ja luonnostaan on riistatiheyksiltään aika harvaa seutua eikä niitä ankkoja, kanoja, lampaita ja sikoja peräkammarinpojat metsästä sieltä kaupungista pois... :D Varmaan ne peräkammarinpojat ne lehmätkin sieltä maaseudulta ampuu kun professori Terttu Utriainen ei niitä näe enää siellä... :D
 
Mitä nämä olivat tehneet ts. mitä törkeä metsästysrikos tarkoittaa? Olivatko kylällä retostelleet tempullaan kun jäivät kiinni?
 
Tetra kirjoitti:
Mitä nämä olivat tehneet ts. mitä törkeä metsästysrikos tarkoittaa? Olivatko kylällä retostelleet tempullaan kun jäivät kiinni?

Jos luvattoman jahdin kohteena on ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi, muuttuu metsästysrikos automaattisesti törkeäksi. Rangaistusasteikolla yhtä vakava teko kuin lapsen tappaminen.

Törkeä metsästysrikos ja lapsensurma, molemmissa rangaistus vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta. Onko tämä linjassaan. Mahtuuko oikeustajuun?:confused:
Ei ainakaan täällä peräkammarin perukoilla.
 
Metsästäjät ja metsästys on haluttu nostaa tikun nokkaan Suomessa. En jumankekka ymmärrä miksi? Ei metsästystoiminta sentään niin laitonta menoa ole, että siihen olisi perustetta. Maasta löyty isi sen 49 tähdellisempää asiaa riepoteltavaksi. Poliitikot voisivat vaikka ryhtyä aidosti pureutumaan suomalaiseen syrjäytymiseen, alkavaan ghettokehitykseen kaupuntien sisässä, teollisuuden ulosvirtailuun, terveydenhoitoremontin aitoon järjestämiseen ja liikenneinfran korjaamiseen...van ei, mitä sitä tyhjää. Äimistellään lillukanvarsiryteiköissä, se on helpompaa ja siitä saa kerättyä irtopojot kivasti.

Metsästäjien etujärjestöt ovat saaneet kuoleman suudelman, eikä niistä ole näköjään Asian puolustajiksi, noin niinkuin asiallisesti ottaen. Saatanan surullista ja turhauttavaa. Mistä lopultakin sitten on kyse, mulla on siitä paha haju nokassani, mutta ei siitä enempää.
 
Back
Top