Tehdastekoiset Röllipuvut

MeriTJ

Ylipäällikkö
Markkinat tarjoaa kaiken maailman röllipukuja, 3D camo, tms nimillä. Osa näyttää todella hyvältä silmillä, osa jopa lämpökameralla tai valonvahvistimella katsottuna. En nyt oleta että täältä tippuu valmista testidataa 12 eri pukua, IR-spektrit katsottuna ja visuaaliset arvioituna. Vaan lähinnä onko jotain mitä kannattaa näistä kansan Rölleistä katsoa ja onko joku parempi kuin toinen tms. Keskustelua siis toiveissa.
 
Tässä varmaan kannattaa katsoa mitä Häyhä, Fin sniper tai eri maiden armeijat yms käyttää. Tai turvautua https://www.takilta.fi/ antimiin.
Itsellä ei ole kokemuksia kuin yhdestä puvusta, mikä oli Utissa käytössä. Ei sillä mielellään hakkuu aukealla ryöminyt :)
Mutta ei ollut sietämättönän kuuma, imenyt vettä itseensä yms. Merkkiä en muista.
 
Minulla oli pari pukua eräässä harjoituksessa testattavana mutta kuinka ollakaan niin niiden alkuperätietoja ei kyseinen pv-instituutio hirveämmin meille mainostanut. Toinen aika helvetin hyvä oli tosi lähellä ulkoisesti ainakin Mil-tec rölliä mutta en tiedä oliko kyseessä kiinan halpis vai joku sveitsiläisnunnien nänneillään neuloma orkkistuote. Ei loistanut törkeesti edes kauempaa jäähdytetyssä lämpökamerassa joka aika hyvä merkki.
 
Yleensä noissa puvuissa on, ketkä käyttää tai kouluttaa niitä on ihan ulkona mikä niiden kaupallinen lähde on. Eli he ei tarkoituksella salaa sitä, vaan eivät vain tiedä. Koska yleensä jollekin varusteelle annetään PV Miekkajakeppi2017 nimike ja jossain syvällä hankintaketjussa tiedetään sit se oikea kaupallinen nimike.
 
https://www.varusteleka.fi/fi/product/mil-tec-ghillie-naamiopuku-metsa/4255

Tuossa toinen kotimaassa silmään sattunut rölli. Oikeastaan Bilteman ja Miltecin röllipukujen lisäksi en ole kaupassa valmiita pukuja nähnyt. Onko joku bongannut muita?

Eräkaupoissa noita näkee. Valmistajista ja laadusta en tiedä mitään.
Esimerkkejä:
http://www.eramaailma.fi/Naamiointivaelineet/Naamiopuvut#axzz4Xi9yFj3A
https://www.xxl.fi/deerhunter-sneaky-3d-naamioasu-takki-ja-housut/p/1095750_1_style
 
http://www.biltema.fi/fi/Koti/Tyhjennysmyynti/Vapaa-aika---Veneily/3D-maastopuku-2000039366/
Bilteman myymälöissä poistomyynnissä röllipuvut 5€.
Tosin mitään "mil spekkiä" nuo tuskin ovat.

Joo, ja sitten varoitus tuon tyylisistä puvuista, että nuo on tarkoitettu metsästykseen, jossa ei yleensä hirveästi ryömitä. Eli materiaali voi sitten tarttua aika pahastikin kiinni. Tämä voi olla totta kaikissa röllipuvuissa, mutta tuossa nimenomaisessa puvussa ne repaleet ovat juurikin siten, että ne ovat kuin lippusiima siinä puvun päällä.
 
Back
Top