Teknistä apua tekniisiin vempaimiin (kodinkoneet, viihde, autot...)

ak.tied

Respected Leader
En nyt het löytänyt vastaava, mutta koska täälläkin on varmasti jos jonkun alan pelle pelotonta, niin täältä ehkä löytyy apua arkisiin päänvaivoihin isompiinkin ja isompiikin ketutuksiin.

Aloitan. 4v vanha Philips taulu-tv (40PFL5507T) ei käynnisty. Vähällä käytöllä ollut, toimi eilen klo 22:00 kun lopetin leffan kattomisen. Nyt töistä tullessani mykkä. Yöpakkanen vai lehtikeli vian syynä?

Tulee tiimalasi 5-10s ruutuun kun laittaa virrat päälle, sitten sammuu. Yleensä tiimalsin jälkeen kuuluu 'naks' ja homma lähtee käyntiin. Nyt naksua ei tuu, näyttö vain sammuu. Saa toistettua vaikka kymmenen kertaa ottamalla töpselin pois ja takas, ei reagoi kakeen tai tv:n nappien komentoihin.

Kokeillu töpselin pois ja perusjutut. Otin takakannenkin auki jos olisi pölyä, mutta sisukalut on kuin tehtaalta tulleet. Ei käytännössä mitään silmällä havaittavaa pölyä tms. Imuroin silti, mutta tuloksetta.

Vinkkejä ennen valohoitoon viemistä?
 
Tsekkaa onko yksikään kondensaattori pullistunut. Kannen pitäisi olla litteä ja mehujen sisällä. Nämä ovat kärähtäneistä palikoista sieltä helpoimmasta päästä hoksata ja vaihtaa. Huom. varsinkaan isoja konkkia ei kannata tökkiä sormella tai meisselillä alapään pinneistä, varastoivat virtaa ja voivat antaa reippaan sähköiskun vaikka töpseli ei ole seinässä :p

repairing-switching-power-supply-3.jpg
 
Tarkista, että source on tv, eikä esim digiboxsi.
Tarkista, että kaukosäädin on tv asennossa, eli ettei kaukosäätimestä ole painettu esim DVD nappia.
Tarkista, että kaukosäätimen patterit ovat kunnossa.
 
Back
Top