Terrorismi

turska

Kenraali
Jatketaas punahilkkatarinoita tähän ketjuun johon ne mahdollisesti sopii paremmin...

AP: Isis kouluttaa 400 taistelijaa toteuttamaan verilöylyjen aaltoa Euroopassa
sivulaskuri

Julkaistu: 23.3. 23:46

Isisin tavoitteena on uutistoimiston mukaan koota ja järjestellä Brysselin ja Pariisin iskujen toteuttaneiden terroristisolujen kaltaisia soluja Eurooppaan.

Äärijärjestö kouluttaa 400 taistelijaa toteuttamaan Brysselin ja Pariisin iskujen kaltaisia verilöylyjä. Useiden turvallisuusviranomaisten mukaan nyt on saatu näyttöä siitä, että koulutusta tapahtuu Syyriassa, Libyassa ja muualla Pohjois-Afrikassa. Uutistoimiston mukaan on kuitenkin mahdollista, että Isis kouluttaa taistelijoita Euroopan iskuihin esimerkiksi entisen itäblokin maissa.

Salah Abdeslamin perjantaista pidätystä pidettiin suurimpana käänteenä Pariisin iskujen tutkinnassa, mutta vain muutama päivä myöhemmin hyökättiin Belgian pääkaupunkiin. Brysselin lentokentän ja metroaseman iskuissa menehtyi 31 ja loukkaantui arviolta 270 henkeä. Myös kolme itsemurhapommittajaa kuoli.

Jatkaako epäilty Abdeslamin viitoittamalla tiellä?
Kuten myös Pariisissa, Belgian viranomaiset etsivät ainakin yhtä karkulaista, jota epäillään tiistain iskuista. Tällä kertaa mies on nähty lentokentän turvakamerakuvissa kahden itsemurhaiskun tehneen kanssa. Nyt pelätäänkin, että mies pitää Abdeslamin viitoittamaa tietä rohkaisevana.
Abdeslam pakeni Pariisista marraskuisten iskujen jälkeen ja alkoi rakentaa uutta verkostoa lapsuuden naapurustossaan Brysselin Molenbeekissa, joka on Belgian ulkoministerin mukaan tiedetty jihadistien turvasatamaksi.

– He näyttivät, ettei Abdeslamin pidätys muuttanut mitään, sanoi ranskalainen senaattori Nathalie Goulethttp://www.iltasanomat.fi/haku/?search-term=Nathalie%20Goulet, joka toimii jihadistiverkostojen seurannan johdossa.

Koulutuksessa 400–600 taistelijaa?
Goulet on yksi viranomaisista, jotka arvioivat, että Isis kouluttaa vastaaviin iskuihin 400–600 taistelijaa. Lisäksi noin 5 000 eurooppalaista on lähtenyt Syyriaan.

– Todellisuus on, että jos tietäisimme, kuinka paljon heitä kaikkiaan on, näin ei tapahtuisi, hän sanoi AP:lle.

Kaksi tiistain iskujen itsemurhapommittajaa, veljeksiä ja Khalid El Bakraouita ei tiedetty ääriryhmäläisiksi, kunnes yksi heidän vuokraamistaan asunnoista yhdistettiin Abdeslamiin viime viikolla, kertoo Belgian yleisradio RTFB.Myös algerialaismiehellä, joka menehtyi ratsiassa Brysselissä 15. maaliskuuta oli rekisterissään Ruotsissa vain näpistys, mutta hän oli rekisteröitynyt Isisin itsemurhapommittajaksi 2014 ja palannut Eurooppaan toimiakseen Pariisin iskuissa.

Nämä seikat ovat muuttuneet vuoden 2014 jälkeen
Europolin tammikuisessa raportissa todettiinkin, että tiedusteluviranomaiset uskovat Isisin järjestäneen ulkoista toimintaa, joiden soluissa koulutetaan erikoisjoukkoja suuria, Eurooppaan kohdistuvia hyökkäyksiä varten.

– Erona vuoteen 2014 on, että tuolloin jotkut taistelijat olivat saaneet vain parin viikon koulutuksen. Nyt strategia on muuttunut, kun on perustettu erikoisyksiköitä ja koulutus on pidempi. Lisäksi tavoitteena ei enää näyttäisi olevan tappaa niin monta ihmistä kuin mahdollista, vaan tehdä niin monta terroritekoa kuin mahdollista.
Näin on AP:n mukaan arvioinut eräs nimettömänä pysyttelevä Euroopan turvallisuusviranomainen, joka tietää myös entisten Eurooppaan palanneiden Isis-taistelijoiden kuulustelujen sisällöistä.

Abdeslamin pidätys laittoi vauhtia toteutukseen
Asiantuntijat eivät ole vakuuttuneita siitä, että Brysselin iskut olisi suunniteltu vasta Abdeslamin pidätyksen jälkeen.

– Tiistain iskua ei oltu koottu vastauksena Abdeslamin pidätykselle. Ajoituksesta voi kuitenkin päätellä, että suunnittelussa ja toteutuksessa on pidetty kiirettä viime päivien tapahtumien jälkeen, arvioi esimerkiksi ruotsalainen turvallisuusanalyytikko Magnus Ranstorp

Kysymys alkaakin nyt olla paremminkin se, kuinka paljon enemmän taistelijoita on koulutettu ja ovatko he valmiita useampiin hyökkäyksiin.

Katariina Karjalainen
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001144675.html
 
Isis-terroristit piileskelevät Euroopassa – itsemurhapommittajat seuraavaksi laivoihin ja toreille?
Uutisanalyysi: Saartorengas Isisin ympärillä kiristyy, mutta aukoista karkaa uusi kaaos.
Hannu Pesonen

Ensin hyvät uutiset: terroristijärjestö Isis on nyt ydinalueillaan Lähi-idässä suuremmissa vaikeuksissa kuin koskaan sen jälkeen, kun se perusti omatekoisen islamilaisen kalifaattinsa Syyriasta ja Irakista nopeasti valtaamilleen seuduille kesällä 2014.

Pakolla pidetty kansa karkaa käsistä, ulkovaltojen pommitukset murentavat säpäleiksi tuloja tuottavia rakenteita ja taisteluita on viime aikoina hävitty enemmän kuin voitettu.

Kalifaatti on menettänyt viime vuonna ja tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 22 prosenttia maa-alastaan. Talvi Lähi-idässä on ohi ja Irakin ja Syyrian armeijat valmistautuvatulkoisten tukijoidensa sekä paikallisten liittolaisten turvin valtaamaan Isisiltä lisää alueita.

Sitten huonot uutiset.

Juuri Isisin heikentyminen kotialueillaan merkitsee, että Brysselin lentokenttä- ja metroiskujen kaltaisten suurimittaisten ja näyttävien veritekojen uhka ja todennäköisyys kasvavat kaikkialla Euroopassa.

Mustaa lippua on heilutettava näkyvästi, jotta järjestön vetovoima ei laske ja mielikuva vaarallisesta ja mahtavasta islamilaisesta kalifaatista pysyy yllä.Isisin keskusjohdon sisällä vallitsee vahvoja mielipide-eroja siitä, pitäisikö järjestön keskittyä suojelemaan ja vahvistamaan kalifaattiaan Lähi-idässä vai laajentaa iskuja länsimaissa, Turkissa ja Venäjällä.

Järjestö näyttää kuitenkin toteuttavan johtajansa ja kalifinsa Abu Bakr al-Baghdadin jo pari vuotta sitten asettamaa tavoitetta, että länsimaita, joita ei kyetä valtamaan sotilaallisesti, on horjutettava ja vallattava sisältä päin.

Tällä hetkellä voitolle on ilmeisesti päässyt kanta, joka muistuttaa ettei eurooppalaisista uskonsotureista ole ollut suurta hyötyä rintamalla: useimpien sotilaskoulutus on ollut olematonta ja taistelumoraali rapissut kovan paikan edessä.

Heidän todelliset voimavaransa piilevät siellä, mistä he ovat kotoisin, varsinkin kun itsemurhapommittajaksi oppiminen ei vaadi suuria.

Isis on jo useiden kuukausien ajan neuvonut uusia länsimaisia uskonsotureita taistelemaan kotimaissaan ja vanhoja taistelijoitaan soluttautumaan niihin takaisin.

Muun muassa Pariisin iskujen tutkinnan ja sen toteuttajan Salah Abdeslaminkuulustelujen yhteydessä saadut tiedot viittaavat siihen, että palaajia koulutetaan ja ohjeistetaan nyt järjestelmällisesti.

EU-maiden poliisiviranomaisten yhteiselintä Europolia johtava Rob Wainwright muistutti jo marraskuussa Pariisin terrori-iskujen aikaan, että ääri-islamistijärjestöjen soluttautuminen Eurooppaan muodostaa mantereen pahimman terroristiuhkan vuosikymmeneen.

Uhkaa korostaa se, että Isis rakentaa iskuryhmänsä nimenomaan toimintaseudullaan syntyneistä ja kasvaneista ihmisistä, jotka tuntevat maansa tavat ja heikkoudet eivätkä erotu puheensa tai muiden tapojensa osalta oleellisesti kotoutuneista maahanmuuttajista tai edes valtaväestöstä.

Terroristeja saattaa olla piilossa satoja.

Abdeslam saatettiin jopa uhrata. Vihjaamalla hänen olinpaikastaan saatiin poliisi ja turvallisuuskoneisto keskittämään voimavaransa hänen piirittämiseensä ja vangitsemiseensa, jolloin huomio ja valvonta olivat tavallista matalammalla tasolla tulevissa iskukohteissa.

Toinen eikä edellistä poissulkeva vaihtoehto on, että jo pitkälle valmisteltuja iskuja nopeutettiin niiden paljastumisen pelossa.

Heti pidätyksen jälkeen Abdeslamin asianajaja Sven Mary kertoi asiakkaansa olevan kuulusteluissa ”yhteistyöhaluinen” ja hänen luovuttamistaan Ranskaan vaativa Pariisin syyttäjäviraston pääsyyttäjäFrançois Molins kertoi useita yksityiskohtia hänen paljastuksistaan – jotka tietenkin saattavat olla myös tietoista harhautusta.Isisin kiihtyvä terroritoiminta luo toisenkin uhkakuvan.

Se enteilee al-Qaidan ja siihen kytköksessä olevien ääri-islamististen aseellisten iskuryhmien aktivoitumista uudelleen länsimaissa.

Isisin valovoiman kasvua kateellisena seuranneen al-Qaidan on pakko aktivoitua tavalla tai toisella, vaikka sen rahkeet ja halu eivät riittäisikään. Muuten sitä uhkaa ääri-islamistien keskinäisessä valtataistelussa painuminen yhä syvemmälle kakkosketjuun: Afrikan ja Aasian peräkolkkien suhteellisen vähän huomiota saavien iskujen isännäksi.

Kuka muistaa al-Qaidan hyökkäystäBamakossa Malissa hotelliin, jossa EU:n sotilaskouluttajat asuvat? Varsinkin kun se epäonnistui. Isku toteutettiin päivää ennen Isisin Brysselin-iskuja

Tai edes ”onnistunutta” hotelli- ja panttivanki-iskua samassa kaupungissa marraskuussa 2015 viikko Isisin Pariisin-iskujen jälkeen?

Al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawahirion jatkuvasti korostanut pitkäjänteisyyden merkitystä taistelussa islamilaisen maailmanvallan luomiseksi. Hän on muistuttanut, että Isis on edennyt liian nopeasti ja ahneesti tavoitteissaan: kalifaatin julistaminen ennen sen aseman vakiinnuttamista oli vakava virhe.

Kalifaatin keskuksia ovat Isisin ensimmäinen tukikohta, pienehkö syyrialaiskaupunki Raqqa sekä Pohjois-Irakin miljoonakaupunki Mosul, jonka järjestö valtasi Irakin päätä pahkaa paenneelta armeijalta kesäkuussa 2014.

Niiden ja niitä ympäröivien alueiden puolustaminen, laajentamisesta puhumattakaan, kuluttaa jatkuvasti enemmän Isisin voimavaroja.Venäjän ja Yhdysvaltain johtaman liittouman pommitukset Raqqaa ja Mosulia kohtaan ovat viime kuukausina olleet raskaampia, useampia ja aiempaa tarkempia.

Ilma-iskujen kohteiden valintaa auttaa entistä enemmän molempien kaupunkien sisältä saatava tiedustelutieto Isisin aroista paikoista.

Paikallinen vastarinta on kasvanut ja muuttunut järjestäytyneemmäksi, sillä suurin osa Isisin valtaamilla alueilla elävistä vanhoillisistakin sunnimuslimeista alkaa olla lopen uupuneita hallintoon, joka kieltää lähes kaikki aiemmat arkitavat ja rankaisee raa’asti kaikkia kieltojensa rikkojia.

Hyökkäys Mosuliin tuskin alkaa ennen kesää, ja Yhdysvaltain sotilastiedustelupalvelun DIA:n johto jopa arvioi viimeksi helmikuun lopulla, ettei Irakin armeija kykene kaupunkia valtaamaan tänä vuonna.

Silti keskeinen tavoite katkaista Isisin huolto- ja kulkuyhteys Raqqan ja Mosulin välillä näyttää onnistuneen sen jälkeen, kun Irakin kurdien peshmerga-taistelijat valtasivat viime marraskuussa Mosulin länsipuolella Sinjarin.

Syyrian kurdien YPG-puolustusjoukot taas ovat häätäneet Isisin alueiltaan Turkin rajaseuduilta. Se hankaloittaa oleellisesti Isisin huolto- ja asekuljetuksia sekä taistelijoiden liikkumista.

Syyriasta ja Irakista Eurooppaan paisunut pakolaisvirta saattaa auttaa Isisiä soluttamaan ääri-islamisteja kohteisiinsa. Sen loppusaldo on kuitenkin järjestölle kielteinen.

Koska suuri osa pakenevista on karannut Isisin hallintoa, järjestölle jää aiempaa vähemmän ryöstettävää, verotettavaa ja komennettavaa orjatyövoimaa. Palkanmaksu hallintoa ja sotakoneistoa pyörittäville viranomaisille nikottelee.

Siksi monet Isisiin al-Qaidan riveistä liittyneet islamistit haistelevatkin paraikaa tarkkaan tuulta. Jos Mosul tai Raqqa romahtavat, he ovat valmiita palaamaan vanhan isäntänsä riveihin.

Taistelussa näistä ja uusista sieluista sekä Isis että al-Qaida tarvitsevat uusia iskuja – siellä missä ne herättävät mahdollisimman suurta huomiota. Euroopassa, muissa länsimaissa, Venäjällä ja Turkissa.Sitä mukaa kuin saartorengas Isisin ympärillä kiristyy, aukoista karkaa maailmalle uusi kaaos.

Isis on jo hyvissä ajoin siirtänyt suuren osan tärkeimmästä toiminnallisesta johdostaan ja osaamisestaan pois pahiten vaaravyöhykkeissä olevilta alueilta.

Keskeisin uusi lymypaikka näyttää olevan Libya, joka on ollut käytännössä sortunut valtio sen jälkeen, kun länsimaiden ilmaiskujen tukemat kapinalliset kaatoivat diktaattoriMuammar Gaddafin hallinnon vuonna 2011.

Siellä on kaksi kilpailevaa hallitusta sekä joukko puoli-itsenäisiä, paikallisten asekaartien valvomia alueita.

Sieltä ja naapurimaista Tunisiasta ja Algeriasta johtaa myös jo kauan käytössä ollut etappitie Välimeren yli Eurooppaan: Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan.

Useat Libyan ääri-islamilaiset asekaartit vannoivat marraskuussa 2014 uskollisuutta Isisille. Monet niiden jäsenistä lähtivät Gaddafin kukistumisen jälkeen sotimaan Syyriaan kaataakseen siellä samalla tavalla Bašar al-Assadinhallinnon ja loivat silloin siteet Isisiin.

Jo kuukautta myöhemmin Isisin värvärit Turkissa pyysivät uusia liittolaisiaan Libyassa lopettamaan taistelijoiden lähettämisen Syyriaan ja keskittymään sen sijaan aluevaltaustensa vankistamiseen Libyassa.

Gaddafin syntymäkaupunki Sirte on sen jälkeen noussut Isisin ääri-islamilaisen hallinnon keskukseksi, jonne on sijoitettu noin 1500 soturia. Sen lisäksi järjestöllä ja sen tukijoilla on taistelijoiden koulutusleirejä ja valtauksia eri puolilla maata. Yhteensä Isis-taistelijoita on nytLibyassa noin 6500

Isis värvää Libyassa riveihinsä samoja taistelijoita kuin Gaddafi aikanaan: palkkasotureita köyhistä Tšadista, Malista ja Sudanista, tuaregisissejä Saharan aavikoilta.Naton merivoimien komentaja vara-amiraali Clive Johnstone varoittihiljattain, että Isis rakentaa paraikaa Libyassa itselleen myös merivoimia.

Niiden tavoite on hyökätä Välimerellä liikkuvia matkustaja- ja rahtialuksia vastaan. Italian rannikkoa tai Kreikan saaristoa sahaa ristiin rastiin ja tiheästi jatkuvasti täysiä vuoroaluksia.

Sitä mukaa kuin lentokenttien tulo- ja lähtöaulojen valvonta Brysselin veritekojen jälkeen kohenee, laivaiskut ovat entistä todennäköisempi uhka ja päänvaiva kaikille Euroopan turvallisuusviranomaisille kaikkialla muuallakin, myös Itämerellä.

Laivamatkustajien matkatavaroita ei läpivalaista, metallinpaljastimia ei ole eikä valtavia joukkoja turvatarkastajiakaan.

Sen jälkeen kun palestiinalaisterroristit kaappasivat italialaisen risteilyaluksen Achille Lauron Egyptin rannikkovesillä vuonna 1985, matkustajalaivat ovat saaneet suurelta osin olla rauhassa terroristeilta.

”Perinteisten” terroristien toiminnan pontimena oli käyttää kaapatun aluksen miehistöä ja matkustajia lunnaina poliittisille vaatimuksilleen kuten aatetoveriensa vapauttamiselle.

Koska muutaman kaappaajan ryhmän on hankala hallita logistiikaltaan ja rakenteiltaan monimutkaisia laivoja pitkien lunnasneuvottelujen ajan, ne on jätetty sen jälkeen pitkälti rauhaan.

Tämän päivän Isis-terroristit näkevät ne eri tavoin. Pakoonpääsy tai sen puuttuminen eivät kiinnosta itsemurhapommittajaa tai joukkomurhaajaa.

Sen sijaan keskellä merta on hyvin aikaa toteuttaa tappoteot ennen kuin helikopterit, syöksyveneet ja partioalukset ehtivät paikalle.

Useimmat ja ehkä tuhoisimmatkin iskut saatetaan lähiaikoina kuitenkin kokea Turkin suurissa kaupunki- ja lomakeskuksissa: Istanbulissa, Ankarassa, Izmirissä ja Antalyassa.

Viimeistään nyt on selvää, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on luonut toimillaan oman, kantaturkkilaisen Isisin aktiivijoukkonsa.

Halutessaan estää Turkin kurdien itsehallintoa ajavan Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n ja sen syyrialaisen aateveljen YPG:n yhteistyön vahvistumisen, Erdoğan on ollut halukas käyttämään Isisiä ja muita Syyrian sisällissodan ääri-islamilaisia asejoukkoja pelinappuloinaan kurdeja vastaan.

Samaan tapaan kuin Pakistanin turvallisuuspalvelu aikanaan loi, ruokki ja suojeli Afganistanin ääri-islamilaisia talebaneja, Turkin turvallisuuspalvelu ja sen tietyt osat ovat suojanneet ja sallineet Isisin toimia.

On turha kuvitella, etteikö toiminnan aikana olisi syntynyt vahvojakin henkilökohtaisia siteitä, keskinäistä yhteisymmärrystä, yhteistyötä ja operatiivisia kuvioita. Kuten Pakistanissakin on nähty, yksi presidentin mahtikäsky suunnanmuutoksesta ei pysty niitä muuttamaan.

Isisin värvärit sekä huolto- ja asekuljetusten järjestelijät ovat toimineetesimerkiksi Gaziantepin kaupungissa lähellä Syyrian rajaa vapaasti usean vuoden ajan.

Frankensteinin hirviö karkasi taas kehittelijänsä käsistä. Sen jälkeen kun Turkin hallitus länsiliittolaistensa ankaran painostuksen tuloksena lopultakin on ryhtynyt joihinkin toimiin sulkeakseen rajansa Isisin tavara- ja henkilöliikenteeltä, se on noussut kantaturkkilaisten Isis-terroristien maalitauluksi.Istanbulin keskustassa 19. maaliskuuta israelilaisturistien keskellä pomminsa räjäyttänyt itsemurhaiskijä Mehmet Ozturk oli kotoisin Gaziantepista.

Turkin hallitus yritti vierittää syyn neljä uhria vaatineesta iskusta tavalliseen tapaan kurdien niskaan, mutta asiantuntijat tyrmäsivät väitteen heti tylysti: koska kurdijärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä Israelin kanssa, ne eivät missään tapauksessa olisi hyökänneet israelilaista turistiryhmää vastaan.

Tähän asti pommi-iskut ovat keskittyneet Turkin itä- ja kaakkoisosien kurdialueille, jossa armeija ja PKK ovat taistelleet vuosikymmenien ajan. PKK on myös rajannut iskunsa pääosin sotilas- ja viranomaiskohteisiin.

Kansa reagoi ensi kerran näkyvästi, kun Istanbulin iskun seurauksena viranomaiset peruuttivat Istanbulin ja koko Turkin kahden huippujoukkueen Galatasarayn ja Fenerbahcen jalkapallo-ottelun seuraaavana päivänä.

Yleisö buuasi rajusti – ja nyt Erdoğanille.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulk...oihin-ja-toreille/?shared=905208-9d13a930-500
 
Ei vaikuta kovin lupaavalle...

Poliisi löysi pommitehtaan Brysselistä


Brysselissä poliisi on löytänyt etsinnöissä 15 kiloa räjähteitä. Räjähteet löytyivät eilen asunnosta Schaerbeekin alueelta.

Lisäksi löytyi muun muassa 150 litraa asetonia, sytyttimiä ja nauloilla täytettyjä säkkejä.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä oli pakko poimia talteen usarista ...tuppaavat "häviämään" jos poikkeaa liikaa poliittisesti korrektista diipadaapasta.......:solthum:


http://elieelkhouri1.puheenvuoro.uu...konto-kaikki-jotka-vaittavat-vastaan-t-p-taan


Islam on rauhan ja oikeuden uskonto, kaikki jotka väittävät vastaan t-p-taan
23.3.2016 22:06 Elie El-Khouri

Islam on rauhan ja oikeuden uskonto, kaikki jotka väittävät vastaan t-p-taan

Olen syvästi järkyttynyt ja suruissani Brysselin islam-iskun johdosta. Otan sydämestäni osaa uhrien omaisten ja läheisten suruun.

ISIS edustaa puhdasta islamia ja täysin islamin oppien mukaan!

Islamilaiset eivät selkeästi tuominnut isisiä ja heidän terroristien tekoja- miksi? Siksi koskaKoraani sanoo: ”Uskovat älkööt ottako uskottomia suojelijoikseen toisten uskovien sijasta. Joka näin tekee, on sanoutunut irti Allahista, paitsi jos pelkäätte heitä. Koraani 3:28”.ISIS ei ole vetänyt tekojensa perusteluja omasta ajatuksesta, vaan he tekevät niitä, koska koraanin käskyt ja sunna/ hadithi sanoo.

Allahin nimissä ovat valmiita terrori-iskuihin

Islamistit unelmoivat maailmanlaajuisesta islamilaisesta suurvallasta (Kalifaatti). He uskovat, että kun länsimaat on tuhottu, he saavuttavat tämän unelman (Andalusia). Heikkenevä Eurooppa houkuttelee islamilaisen vallankumouksen taistelijoita. Islami-terroristien tarkoitus on levittää kauhua Eurooppaan iskemällä metropoleihin ja järjestöihin. Media laskee uhreja ja tapahtumat saavat julkisuutta, mikä aiheuttaa pelkoa ihmisten keskuudessa.

Euroopan poliittisen painoarvon väheneminen ruokkii ääri-islamilaisten maailman valloitusta vahvistamalla ideaa, että islam tulee levittää valloitussota strategialla.

Media nostaa aina Islamin terroristi tekoja mutta ei mistä syystä Islamin terorismi syntyy.

Länsimaiden poliitikot ja mediat julistavat aina jokaisen muslimiterroristin teon jälkeen, ettei sillä ollut mitään tekemistä islamin kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että muslimeilla ei ole pakottavaa tarvetta uudistaa uskontonsa oppeja.

Maltillista islamia ei ole, on olemassa vain yksi islam. Koraani on se linja jotka maltilliset muslimit vetää ja kannattaa. Se on varmaa, että maailma ei pääse eroon terrorismista niin kauan, kun länsimaat hyväksyvät nyky islamin opetuksen.

Islam tarvitsee uskonpuhdistuksen!
 
Ei vaikuta kovin lupaavalle...

Poliisi löysi pommitehtaan Brysselistä


Brysselissä poliisi on löytänyt etsinnöissä 15 kiloa räjähteitä. Räjähteet löytyivät eilen asunnosta Schaerbeekin alueelta.

Lisäksi löytyi muun muassa 150 litraa asetonia, sytyttimiä ja nauloilla täytettyjä säkkejä.

Tässä koko juttu...

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016032321314702_ul.shtml

Maailman johtava räjähde-ekspertti IL:lle: "Jo yksi kilo TATP:tä voi aiheuttaa suunnatonta tuhoa"
Tänään klo 17:51


Pariisin ja Brysselin terrori-iskuissa käytettiin arvaamattomasti käyttäytyvää räjähdysainetta, joka herättää pelkoa myös terroristeissa.


Iskut Brysselin lentokentälle aiheuttivat pahan tuhon. Kenttä pysyy toistaiseksi suljettuna. AP

Professori Ehud Keinan on maailman johtavia asiantuntijoita improvisoiduissa räjähteissä. Keinan on tutkinut TATP:tä 1980-luvulta lähtien.
Pariisin syyttäjä Francois Molin vahvisti viime vuoden marraskuussa, että Pariisin terrori-iskuissa käytetyt räjähdeliivit sisälsivät triasetonitriperoksidia (TATP).

Helposti valmistettavissa olevaa, mutta erittäin räjähdysherkkää yhdistettä kutsutaan arvaamattoman luonteensa takia "Saatanan äidiksi" (eng. Mother of Satan).

Belgian poliisi teki tiistaina kotietsinnän Schaerbeekin alueelle sijaitsevaan asuntoon, jossa Brysselin terrori-iskuista epäiltyjen veljesten Khalid ja Brahim El Bakraouin kerrotaan asuneen. Belgian liittovaltion syyttäjän Frédéric Van Leeuwin mukaan asunnosta löytyi 15 kiloa räjähteitä, tarkemmin sanottuna TATP:tä.

Räjähteiden lisäksi asunnosta löytyi suuria määriä aineita, joita käytetään TATP:n valmistuksessa. Asunnosta löytyi myös nauloja.

Iltalehden haastattelema asiantuntija sanoo, ettei hän ole lainkaan yllättynyt, että terroristit käyttivät sekä Pariisissa että Brysselissä juuri pahamaineista TATP:tä.

- Sitä minäkin käyttäisin, jos olisin terroristi, professoriEhud Keinan Technion-Israel Institute of Technologyn kemian laitokselta sanoo.

Israelilainen Keinan kuuluu maailman johtaviin niin sanottujen improvisoitujen räjähteiden asiantuntijoihin. Keinan on tutkinut TATP:tä 1980-luvun alusta lähtien.

- Jotkut kutsuvat minua "Herra TATP:ksi", Keinan sanoo.Helppo valmistaa


Keinanin mukaan terroristit suosivat yhdistettä yksinkertaisesta syystä: sitä on helppo valmistaa, mutta vaikea havaita.

- TATP:tä on äärimmäisen vaikea havaita, koska siinä ei ole typpeä. Suurin osa lentokentillä käytettävistä laitteista ei reagoi siihen, Keinan sanoo.

Keinanin johtama tutkimusryhmä on kehittänyt tähän tarkoitukseen erillisen tunnistimen, joka on käytännöllinen ja tehokas, mutta ei kuitenkaan riittävän tehokas.

- Tämä on ongelma, joka meidän pitää ratkaista. Emme ole ihan vielä siellä, Keinan myöntää.

TATP:n valmistukseen tarvittavat aineet löytyvät Keinanin mukaan "tavallisesta rautakaupasta".

- Sen käsittely on vaarallista, mutta jos tietää mitä tekee, sitä voi valmistaa turvallisesti. Valmistamiseen ei tarvita rahaa, koulutusta tai kuljetusta, Keinan sanoo.

Keinanin mukaan yhdiste on kuitenkin niin arvaamaton, etteivät edes terroristit käytä sitä, ellei heillä ole siihen jokin erityinen syy.

- He käyttävät sitä vain siinä tapauksessa, että tavallista räjähdysainetta ei ole saatavilla tai heidän pitää salakuljettaa sitä valvotulle alueelle, Keinan sanoo."Suunnatonta tuhoa"


Keinanin mukaan TATP on tuhovoimaltaan verrattavissa muun muassa sotilaskäyttöön valmistetuissa räjähteissä käytettyyn trinitrotolueeniin (TNT).

- Olemme tehneet testejä suurillakin määrillä TATP:tä ja tiedämme, millaista tuhoa se voi aiheuttaa, Keinan sanoo.

- Jo yksi kilogramma tätä ainetta voi aiheuttaa suunnatonta tuhoa.

Saksalainen Richard Wolffenstein keksi asetoniperoksidin vuonna 1895. Ensimmäinen pommi-isku TATP:llä tehtiin vuonna 1980 Palestiinan Hebronissa.

- Yhdiste on ollut tiedossa vuosikymmeniä, mutta venäläiset tajusivat ensimmäisenä, että TATP:stä voi rakentaa pommin, Keinan sanoo.

Euroopassa TATP:tä on käytetty Pariisin ja Brysselin terrori-iskujen lisäksi ainakin Lontoon joukkoliikenteeseen tehdyissä pommi-iskuissa heinäkuussa 2005.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
 
Sopii myös tälle säikeelle herättämään ajatuksia ....http://professorinajatuksia.blogspo...=Feed:+blogspot/Ipsas+(Professorin+ajatuksia)

Brysselin iskut juonsivat oikeuslaitoksen rikollisia suosivasta linjasta

Helsingin Sanomat kertoo Brysselin tapahtumien tekijöistä seuraavaa.

"Ibrahim... ja Khalid el-Bakraoui[lla] on lehtitietojen mukaan Belgian passi... Ibrahim tuomittiin... oikeudessa jo vuonna 2010. Hänen kerrotaan hyökänneen Brysselissä rahanvaihtotoimistoon ja ampuneen sen jälkeen poliisia Kalašnikov-rynnäkkökiväärillä. Khalidin puolestaan kerrotaan syyllistyneen väkivaltaiseen autokaappaukseen vuonna 2011.

Turkin viranomaiset kertoivat keskiviikkona uutistoimisto Reutersille, että Ibrahim el-Bakraoui karkotettiin viime kesäkuussa Turkista Hollantiin... Turkki varoitti sekä Belgiaa että Hollantia miehen taustoista...

24-vuotias Laachraoui... oli Brysselin ensimmäisiä Syyriaan lähteneitä jihadisteja ja hänellä oli jo vuonna 2012 taistelunimi ´Abu Idriss´. Laachraoui etsintäkuulutettiin jo joulukuun alussa."

Edelle kopioimani perusteella yksi Brysselin terroristi-iskun osasyistä oli länsimaisen oikeusjärjestelmän rikollisia ymmärtävä rangaistuslinja, sillä mitä ihmettä rynnäkkökiväärillä poliisia ampunut henkilö tekee vapaana kuuden vuoden kuluttua? Etenkään kun Turkin viranomaiset olivat varoittaneet belgialaisia.

Pohdittavaksi jää myös suhtautuminen terroristijärjestöihin kuuluviin henkilöihin. Miten "yksi ensimmäisistä jihadisteista" on päästetty Syyriasta takaisin Eurooppaan? Ja miten hänen on onnistunut pysytellä vapaana etsintäkuulutuksesta huolimatta?

* * *

Samaan aikaan Suomessa hovioikeus linjasi, ettei terroristijärjestönä jo pitkään tunnettua Al-Shababia tietoisesti tukenutta henkilöä voida tuomita terrorismista, koska hän saattoi olla tietämätön rahojen käyttämisestä terrorismiin. Tuomion peruste ei ole yksiselitteinen, mistä kertoo käräjäoikeuden antama rangaistus samasta teosta.

Tapahtunut vahvistaa sitä käsitystäni, että oikeusjärjestelmässämme ylempiin oikeusasteisiin valikoituu todellisuudesta irrallaan olevia ihmisiä. Olen kirjoittanut asiasta jo aiemmin.

Belgian tapauksen yhteydessä on syytä muistaa myös hovioikeuden päätös vapauttaa yksi Suomen kaikkien aikojen häikäilemättömimmistä rikollisista, eli Abdiqadir Osman Hussein syyskuussa 2016. Näin siitä huolimatta, ettei päätös saanut tukea miestä tunteneilta tai tutkineilta viranomaisilta. Toivottavasti Abdiqadir ei tunne samanlaista viehtymystä terrorismiin kuin edellä mainitut "belgialaiset" uskonveljensä.

* * *

Ei kuitenkaan niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Helsingin Sanomat nimittäin kertoi, että Suomen poliisi on lennättänyt Irakiin jo noin 500 sieltä maahamme parempaa elintasoa etsimään saanutta, mutta saamaansa palvelutasoon tyytymätöntä "hädänalaista". Hintaa operaatiolle on kertynyt vajaa miljoona euroa.

Kyse on ehdottomasti yksi kuluvan vuoden parhaista julkisista investoinneista, koska maahamme jäävien irakilaisen keskimääräiset kustannukset veronmaksajalle heidän elämänsä aikana ovat samaa luokkaa - eli noinmiljardinmiljoonan. Siten yhden tänne jääneen irakilaisen kustannuksella on voitu maksaa 500 muun kuljetus takaisin kotimaahansa. Tuotto on siis noin 500-kertainen.

Toki vielä paremman tuoton saa niille sijoituksille, jotka estävät irakilaisten tulon kokonaan maahamme. Mallia siitä näytti alkuviikosta tasavallan presidentti, joka sopi itärajan tukkimisesta itäisen naapurimme kanssa. Samaan sarjaan pääsisi hallitus, mikäli se eduskunnan tukemana päättäisi vähentää Suomen houkuttelevuutta tulijoille tavalla tai toisella - mieluiten molemmilla.
 
KOTIMAA
Suomalaisimaami Uusimaalle: Brysselin iskut seurausta maahanmuuttopolitiikasta
JUHA-PEKKA TIKKA
42 minuuttia sitten(päivitetty 42 minuuttia sitten)
Porvoon islamilaisen yhteisön imaami sanoo rajojen avaamisen olleen virhe.

 • f9a34560f7260813fce7f4d1ef979d06373b12914dc47c260db934cef7bcc2a3

  Brysselissä surraan terrori-iskujen uhreja.

  (AFP/Lehtikuva/Kenzo Tribouillard)
Uusimaa-lehden haastattelema imaamiJamil Jamal pitää Pariisin ja Belgian tapahtumia suorana seurauksena liian avoimesta eurooppalaisesta maahanmuuttopolitiikasta.

– Rajojen avaaminen oli virhe, Jamal sanoo.

Jamalin ja porvoolaisen muslimiyhteisön sanotaan olevan yhtä surullisia ja voimattomia kuin marraskuussa Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

– Emme voi tehdä mitään. He ovat rikkaita, Jamil Jamal sanoo ISIS:stä.Imaamin mielestä Isis on saanut pontta terroritekojen suunnittelulle liian avoimesta maahanmuuttopolitiikasta. Jamalin mukaan "ihmisiä on tullut liian paljon, emmekä tiedä, keitä he kaikki ovat".

Imaami kannatti rajojen sulkemista jo Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Hänen mielestään Suomen on mahdollisimman pian selvitettävä tulijoiden terroristiyhteydet.
 
KOTIMAA
Suomalaisimaami Uusimaalle: Brysselin iskut seurausta maahanmuuttopolitiikasta
JUHA-PEKKA TIKKA
42 minuuttia sitten(päivitetty 42 minuuttia sitten)
Porvoon islamilaisen yhteisön imaami sanoo rajojen avaamisen olleen virhe.

 • f9a34560f7260813fce7f4d1ef979d06373b12914dc47c260db934cef7bcc2a3

  Brysselissä surraan terrori-iskujen uhreja.

  (AFP/Lehtikuva/Kenzo Tribouillard)
Uusimaa-lehden haastattelema imaamiJamil Jamal pitää Pariisin ja Belgian tapahtumia suorana seurauksena liian avoimesta eurooppalaisesta maahanmuuttopolitiikasta.

– Rajojen avaaminen oli virhe, Jamal sanoo.

Jamalin ja porvoolaisen muslimiyhteisön sanotaan olevan yhtä surullisia ja voimattomia kuin marraskuussa Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

– Emme voi tehdä mitään. He ovat rikkaita, Jamil Jamal sanoo ISIS:stä.Imaamin mielestä Isis on saanut pontta terroritekojen suunnittelulle liian avoimesta maahanmuuttopolitiikasta. Jamalin mukaan "ihmisiä on tullut liian paljon, emmekä tiedä, keitä he kaikki ovat".

Imaami kannatti rajojen sulkemista jo Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Hänen mielestään Suomen on mahdollisimman pian selvitettävä tulijoiden terroristiyhteydet.

Kyllä kyllä..ja ukkeli on eri linjoilla kuin tämä "terrorismin asiantuntija"...?

http://yle.fi/uutiset/terrorismiasi...jen_kustannuksella_on_voitto_isisille/8762190
 
”He toivovat voivansa provosoida Eurooppaan sisällissodan. Mutta tämä ei ole sota”

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/18...suoraan-isisin-ansaan-eurooppa-ei-saa-toistaa

Entinen panttivanki: Ranska astui suoraan Isisin ”ansaan” – Eurooppa ei saa toistaa virhettä


 • Kuva: All Over Press /EPA
  17.51332624.jpg

  Freelance-toimittaja Nicolas Hénin Villacoublayn sotilaslentokentällä Pariisissa huhtikuussa 2014 päästyään kolmen muun ranskalaistoimittajan kanssa vapaaksi kaappauksen ja kymmenen kuukauden vankeuden jälkeen.

ULKOMAAT
|
BRYSSELIN ISKUT
Terroristijärjestö Isisin panttivankina kymmenen kuukauden ajan Syyriassa ollut ranskalaistoimittaja Nicolas Hénin väittää Ranskan johtajien kävelleen suoraan Isisin asettamaan ansaan puhumalla Pariisin iskujen jälkeen ”sodasta” terroristeja vastaan.

Hénin kirjoittaa sanomalehti The GuardianissaBrysselin iskuista korostaen sen tärkeyttä, kuinka Eurooppa nyt reagoi.

– Ennuste ei ole hyvä. Ranskan pääministeri Manuel Valls ja presidentti François Hollande kävelivät jo ansaan puhumalla tästä haasteesta ”sotana”. Se on viimeinen asia, joka heidän pitäisi sanoa. Voin kertoa kokemuksesta, että juuri tätä Isis haluaa. Terroristit eivät halua vain puhua sodasta, vaan he toivovat voivansa provosoida Eurooppaan sisällissodan. Mutta tämä ei ole sota, eikä meidän tule nähdä sitä niin, Hénin kirjoittaa.

”He toivovat voivansa provosoida Eurooppaan sisällissodan. Mutta tämä ei ole sota”Hénin kuvaa omaa jihadismin tuntemustaan Twitter-esittelyssään ”sattumanvaraiseksi”. Hän on kertonut julkisuudessa laajalti absurdeista, ristiriitaisista kokemuksistaan jihadistien panttivankina ja kertonut muun muassa toisinaan yhä viestittelevänsä Isis-terroristien kanssa sosiaalisessa mediassa. Hän on myös arvioinut, että pakolaisten avoin vastaanottaminen on parasta Isisin vastaista taistelua, koska väestökato heikentää järjestöä Lähi-idässä.

Tuoreessa kirjoituksessaan Hénin kertoo käyttävänsä itse nykyterrorismista mieluiten termiä ”mittava poliittinen väkivalta”. Hän toivoo, että eurooppalaiset yhteiskunnat pysyvät rauhallisina ilmiön edessä.

– Belgia tulee nyt olemaan mahtavan paineen alla lisätäkseen turvallisuutta ja valvontaa. Mutta palaan aina Norjan silloisen pääministerin Jens Stoltenbergin sanoihin vuoden 2011 joukkomurhan jälkeen. Myös hän oli populistisen paineen alla, mutta sen sijaan hänen vastauksensa oli vaatia enemmän demokratiaa ja vapautta, Hénin kirjoittaa.

– Ennen kaikkea meidän tulisi puuttua koko ilmiön alkujuureen, Syyrian sotaan. Ja meidän tulisi muistaa, että vaikka terroristit terrorisoivat niin teoin kuin sanoinkin, terrorismi on silti vähiten todennäköinen ihmisen kuolinsyistä, Hénin kirjoittaa.

 
Terrori tulee nyt Euroopan ulkopuolelta – IRA, ETA ja RAF saatiin aikanaan kuriin
Virallisten tilastojen mukaan pitkälti yli 10 000 ihmistä on saanut surmansa terrori-iskuissa Euroopassa vuoden 1970 jälkeen.

ETA, IRA & RAF iskut Euroopassa 1970-2014 Kuva: Stina Tuominen / Yle

Eurooppaa piinaavassa terrori-iskujen sarjassa merkillepantavaa on se, että nyt hyökkäykset suunnitellaan maanosan ulkopuolella.

Islamistien tekemät tuhoisat iskut Lontooseen ja Madridiin vuosina 2004 ja 2005 olivat ensimmäisiä merkkejä siitä, että Eurooppaa uhkaava terrori ei enää ole kotisyntyistä.

Pariisin ja Brysselin hyökkäykset puolestaan todistavat, että iskut koko Eurooppaa vastaan – sen omalla maaperällä – kuuluvat selvästi islamistisen terroristijärjestö Isisin strategiaan.

Takavuosikymmeninä eurooppalaiset terroristijärjestöt saivat usein tappavan käyttövoimansa oman kotimaansa vastakkainasetteluista.

RAF syntyi opiskelijaliikkeestä
Länsisaksalainen Punainen armeijakunta RAF (Rote Armee Fraktion) perustettiin vuonna 1970 silloisessa Länsi-Berliinissä. Äärivasemmistolainen ryhmittymä ajautui nopeasti väkivallan tielle.

RAF-aiheesta tohtorinväitöskirjansa tehnyt Katriina Lehto-Bleckert korostaa, että liike oli aluksi puhtaan ideologinen.

– He eivät olleet patologisia tappajia, vaan toimivat voimakeinoin tietyn näkemyksen puolesta, Lehto-Bleckert sanoo.

RAF keskitti terrori-iskunsa Länsi-Saksan poliittiseen ja taloudelliseen eliittiin. Liike ilmoitti julkisesti lopettavansa toimintansa keväällä 1998.

IRA laski lopulta aseensa
Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA (Irish Republican Army) oli pitkään läntisen Euroopan verisin terroristijärjestö.

Irlannin itsenäistymisen puolesta brittejä vastaan taistelleen järjestön arvioidaan surmanneen yli 1 800 ihmistä vuoden 1970 jälkeen.


Länsi-Euroopassa terrori-iskuissa kuolleet ihmiset vuosina 1970-2014. Kuva: Stina Tuominen / Yle


IRA:sta irtautuneet pienemmät ryhmittymät ovat jatkaneet aseellista taisteluaan, mutta järjestö kokonaisuudessaan luopui väkivallasta vuonna 2005.

ETA yrittää yhdistää baskit
Espanjan Baskimaan itsenäisyyttä tavoitteleva ETA aloitti toimintansa jo 1950-luvun lopulla. Järjestö on surmannut yli 800 ihmistä lukuisilla pommi-iskuillaan.

Vaikka ETA jatkaa edelleen toimintaansa, se on viime vuosina pitkälti pidättäytynyt siviiliuhreja vaatineista iskuista.

Tuhansia kuolonuhreja
Yhteensä IRA, ETA ja RAF tappoivat terrori-iskuillaan Global Terrorism Databasen mukaan yli 2 600 ihmistä.

Sama lähde kertoo, että vuodesta 1970 vuoteen 2014 Euroopassa tehdyissä kaikissa terrori-iskuissa sai surmansa yli 12 000 ihmistä. Luku selittyy pitkälti sillä, että laskelmaan on otettu mukaan esimerkiksi Ukrainan viime vuosien uhrit.

 
Viimeisen lauseen lihavointi minun:

RAF syntyi opiskelijaliikkeestä
Länsisaksalainen Punainen armeijakunta RAF (Rote Armee Fraktion) perustettiin vuonna 1970 silloisessa Länsi-Berliinissä. Äärivasemmistolainen ryhmittymä ajautui nopeasti väkivallan tielle.

RAF-aiheesta tohtorinväitöskirjansa tehnyt Katriina Lehto-Bleckert korostaa, että liike oli aluksi puhtaan ideologinen.

– He eivät olleet patologisia tappajia, vaan toimivat voimakeinoin tietyn näkemyksen puolesta, Lehto-Bleckert sanoo.

Siis o_O

Näitä ymmärtäjiä tuntuu riittävän. Ei ne mitään tappajia olleet, uskoivat vaan kommunismin ihanteisiin.

Ei uutta auringon alla, siis. :rolleyes:
 
Ranskalaisen toimittajan uutiseen tai mielipiteeseen viitaten,

Syyrian sotako kun 'saadaan puututtua, länsimaiden toimesta' niin siihenkö se islamistinen terrori loppuu?
 
Viimeisen lauseen lihavointi minun:Siis o_O

Näitä ymmärtäjiä tuntuu riittävän. Ei ne mitään tappajia olleet, uskoivat vaan kommunismin ihanteisiin.

Ei uutta auringon alla, siis. :rolleyes:


Vasemmisto- terroristeilla kaksilla korteilla pelaaminen oli ja on edelleen ihan "normaalia" toimintaa... eli anarkisteilla kuten myös arabiterroristeilla ja uutena tulokkaana "vihreiden miesten hybridisodankäynti" hässäkkä ja epätietoisuutta luovassa toiminnassa venäjän malliin Ect...

Yksi porukka räjäyttää ja tappaa viattomia ihmisiä ajaakseen poliittista/uskonnoillista agendaansa, jota media kutsuu "aseelliseksi siiveksi".

Sitten on muka toinen porukka, joka "irtisanoutuu väkivallasta" ja on tuomitsemassa julkisesti terrori- iskut, eikä ole missään tekemisissä terrorismin kanssa mutta edistää kuitenkin samaa agendaa kuin"sotilaallinen siipi", ikäänkuin "rauhanomaisesti" ilman väkivaltaa ja tappamista.. kuulostaa varmaan tutulta eikö vaan...?
 
Vierastaistelijoiden paluulippu pitäisi mitätöidä...

"Palaan Belgiaan tappamaan vääräuskoiset"
ILKKA AHTOKIVI

Viranomaistiedoista käy ilmi, että Brysselin iskuihin syyllistyneet olivat olleet jo pitkään valmistautumassa terroritekoihin.

Tiedoista ilmenee myös, että Pariisin ja Brysselin iskuihin osallistuneita terroristeja ja heidän tukijoitaan on aikaisemmin otettu kiinni, mutta päästetty vapaaksi, kertoo italialaislehti Corriere della Sera.

Lehden mukaan yksi heistä belgialainen – joka on tiettävästi yhä paossa ja jota lehti kutsuu vain lyhenteellä B.B. – lähti Syyriaan joulukuussa 2012. Matka kulki Saksan ja Turkin kautta Syyriaan ISIS-terroristien riveihin.

Sieltä mies soitti kontaktilleen puhelun, jonka lehden mukaan Belgian poliisi salakuunteli.

"Taistelen uskonsotureiden riveissä saattaakseni voimaan Allahin lain ja tappaakseni ihmiset, jotka vastustavat Allahia. Nyt olen palaamassa Belgiaan tappaakseni vääräuskoiset."

Kyseinen B.B. ei ole ainoa. Esimerkiksi viranomaisten tiedossa on ollut, että Brysselin kansainvälisellä lentokentällä tiistaina itsensä räjäyttänyt Najim Laachraoui lähti Belgiasta Syyriaan helmikuussa 2013. Itävallan poliisi tarkasti hänet paluumatkalla syyskuussa 2015 yhdessä viime viikolla pidätetyn Salah Abdeslamin ja viime tiistaina pidätystilanteessa ammutun Mohamed Belkaidinkanssa.

Samat miehet olivat Pariisin ja Brysselin iskujen tekijöinä tai taustavoimina.

– Najim Laachraoui jätti jälkiä kaikkialle olemassaolostaan, mutta kenenkään hälytyskellot eivät soineet, kirjoittaa Corriere della Sera paperiversiossaan.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/cds_belgia-48357
 
Brysselin itsemurhaiskijällä yhteys Pariisin iskuista epäiltyyn – tavoitteleeko Isis ydinmateriaalia?
Itsemurhapommittajaksi epäillyn Ibrahim El Bakraouin tietokoneelta löytyneessä viestissä mainitaan Pariisin iskuihin yhdistetty Mohamed Bakkal, jonka epäillään vakoilleen johtavaa belgialaista ydintutkijaa.

Brysselissä Zaventemin lentokentän toiseksi itsemurhapommittajaksi epäillyn Ibrahim El Bakraouin tietokoneelta on löytynyt yhteys Pariisin terrori-iskuihin yhdistettyyn mieheen, kertoo Belgian ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF.

RTBF:n saamien tietojen mukaan El Bakraouin tietokoneelleen tallentamassa "testamentissa" mainitaan Mohamed Bakkali -niminen mies, jonka epäillään vakoilleen johtavaa ydinvoimatutkijaa Belgiassa.

Ranskalainen Le Monde -lehti uutisoi helmikuussa, että Belgian terrorismin vastaiset viranomaiset löysivät marraskuun lopussa tehdyssä ratsiassa pitkän videotallenteen, jossa oli kuvaa Belgian ydintutkimuskeskus CENin johtajan talolta.

Laitoksessa säilötään muun muassa uraania
Le Monden mukaan videotallenne löytyi 26-vuotiaan Mohamed Bakkalin vaimon hallusta. Bakkali pidätettiin Brysselissä Pariisin iskujen jälkeen. Häntä epäillään yhdeksi Molenbeekin lähiöstä käsin toimineen terroristisolun logistiikkavastaavaksi.

Lehti kertoo, että CEN on yksi maailman johtavista lääketieteellisten radioaktiivisten isotooppien valmistajista. Laitoksessa säilytetään useita radioaktiivisia aineita, muun muassa pieniä määriä uraania, jota voidaan käyttää niin sanotun likaisen pommin valmistamiseen.

Le Monden mukaan asiantuntijat arvioivat, että Isisillä on tarvittava tietotaito likaisen pommin rakentamiseksi.

Tavoitteena varastaa ydinmateriaalia?
Osa lehden haastattelemista lähteistä pitää mahdollisena, että terroristit suunnittelivat tutkijan ottamista panttivangiksi, jotta he pääsisivät varastamaan ydinmateriaalia.

Tällainen juoni olisi kuitenkin ollut hankala toteuttaa, koska huipputurvallinen uraanivarasto on mahdollista avata vain vähintään kahden viranomaisen voimin.

Le Monden mukaan Bakkalin yhteys Pariisin terrori-iskuihin näyttää varmistuneen. Hänen jälkiään on löytynyt useista paikoista, joissa Pariisin iskut toteuttaneen ryhmän jäsenet kokoontuivat.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Bakkalin vuokraama BMW-auto oli havaittu kolmen Pariisin hyökkääjien käyttämän asunnon läheisyydessä.
http://yle.fi/uutiset/brysselin_its...leeko_isis_ydinmateriaalia/8766102?origin=rss
 
Vierastaistelijoiden paluulippu pitäisi mitätöidä...

"Palaan Belgiaan tappamaan vääräuskoiset"

Sopii kysyä miksi ei ole "hälytyskellot" soineet ja jos on soineet niin miksi ei ole viranomaiset toimineet...?

Aikaisemmin uutisoitujen tietojen perusteella vaikuttaa siltä että näitä terrori iskuja ei ole edes haluttu estää...? o_O

Tätä on tietenkin mahdotonta kenenkään todistaa mutta tämä mielikuva näistä jutuista vaan jää...eikä edes foliota tarvitse laittaa takaisin päähän..:confused:
 
Saa nähdä kauanko vielä perinteisiä "prepaideja" nähdään... Taitaa alkaa niiden loppu häämöttämään...

Terrorismin rahoitusta vaikeutetaan – virtuaalivaluutoille uutta sääntelyä
EU:n komissio esittää, että unionissa uudistetaan lainsäädäntöä terrorismin rahoituksen torjumisen tehostamiseksi.

Komissio esittää kevään aikana muutoksia, joilla uudistetaan rahanpesudirektiiviä ja jäsenmaiden lainsäädäntöä muun muassa virtuaalivaluuttojen, pre paid-maksuvälineiden sekä pankki- ja maksurekistereiden osalta.


EU:n tasolla ei ole vielä virtuaalivaluuttoja koskevaa sääntelyä. Nyt se aiotaan ryhtyä toteuttamaan, sillä virtuaalivaluuttojen käytöstä rikollisiin tarkoitusperiin on olemassa näyttöä.

Komissio haluaa, että jatkossa pre paid-korttien ostajilta vaaditaan yhä laajemmin henkilöllisyyden esittämistä. Sen tietojen mukaan terrori-iskuissa on käytetty ennalta maksettuja eli niin sanottuja pre paid-kortteja, joiden avulla on maksettu iskujen logistiikkaa.

Esimerkiksi Pariisiin viime marraskuussa tehdyissä terrori-iskussa hyökkääjät käyttivät pre paid-kortteja hotellivarauksissaan.

Lisäksi se suunnittelee, että EU:n jäsenmaihin luodaan keskitetyt pankki- ja maksutilirekisterit tai sähköiset tiedonhakujärjestelmät, joiden avulla rahanpesun selvittelykeskukset saisivat tietoa asiakkaiden pankki- ja maksutileistä.

Suomen eduskunta sai tiedon komission kaavailuista viime viikolla.

Yksi kevään puhutuimmista virtuaalivaluutoista on Bulgariasta johdettu OneCoin. Keskusrikospoliisi seuraa sen toimintaa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...-virtuaalivaluutoille-uutta-saantelya/723440/
 
Back
Top