Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tietokone-lehti: Huipputekniikka paljastaa vihollisen sijainnin

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja Touhottaja, 20.02.2012.

 1. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156
  Sotia on käyty ihmiskunnan pimeistä alkuajoista lähtien. Muutaman viime vuosikymmenen aikana sotatekniikka on kehittynyt hurjaa vauhtia. Yksi esimerkki taistelukentän huipputekniikasta on Yhdysvaltojen asevoimien uusi laukaustentunnistaja.

  Uusi QinetiQin valmistama järjestelmä tunnistaa ja kertoo sotilaille, mistä suunnasta laukaukset ammuttiin. Laite on erittäin tarkka akustinen seurantajärjestelmä, joka kykenee aistimaan äänestä tarkan lähteen. Tieto välitetään sotilaille, jotka osaavat tiedon perusteella toimia aiempaa tarkemmin.

  Prikaatinkenraali Peter Fuller kertoo asevoimien tiedotteessa laitteiden toimitusten alkavan lähiaikoina. Aluksi järjestelmän saa käyttöönsä 13 000 Afganistanissa palvelevaa maavoimien sotilasta.

  Uuden järjestelmän tarkoituksena on parantaa sotilaiden palvelusturvallisuutta. Tarkka tieto ampujan suunnasta helpottaa taistelua ja parantaa joukkojen tehokkuutta. Myös riskit haavoittumiseen ja menehtymiseen putoavat.

  Jatkossa järjestelmää kehitetään jakamaan yhden laitteen havaitsema tieto myös ryhmän tai joukkueen muille jäsenille.


  http://www.tietokone.fi/uutiset/huipputekniikka_paljastaa_vihollisen_sijainnin?ref=lk_hs_po_3

  -------------------

  Haitekkia, jollaista soisin omillakin joukoilla olevan. Vastaiskuna sitten pitää avata tuli taistelijaparilla jostain muusta, kuin päähyökkäyssuunnasta..


  EDIT: Kaveri laitto mulle ikivanhan linkin sähköpostiin, nyt on taas apinaa koijattu. No, onpahan käyttäjänimelle vastiketta kun läimäisin heti foorumille.
   
 2. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Tuohon on jo olemassa halpa vastalaite. Sen nimi on pikkukiinalainen. Niitä kun poksuttelee eri suunnissa muutaman tuhtatta niin johan on laitteella ihmettelemistä.
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  QinetiQin systeemi on huomattavan erotteleva. AK siellä, AR täällä koiranpommi tuolla. Eri asia on pitääkö joukkueenjohtajalla pokka tehdä vastatoimia valikoiden.

  Tällaiset ja mm. tähtäinoptiikoiden laserkeilaimet tulevat muuttamaan taistelutapaa siinä kuin älyammuksetkin.

  Toisaalta, vielä 50 vuoden päästä AK paukkuu iloisesti aavikon laidalla.
   
 5. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Uutuuksia suoraan Yhdysvalloista

  https://peosoldier.army.mil/

  Tuolla on paljon uutisoitavia uutuuksia. Vain osa niistä kantautuu Suomeen jonkin jutuntekijän aktiivisuuden vuoksi.
   
 6. Roope Ristintekijä

  Roope Ristintekijä Kersantti

  Liittynyt:
  05.12.2011
  Viestejä:
  210
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  16
  Noiden erottelukyky paranee toki kokoa ajan, mutta edelleen ne saa "tukkoon" sillä, että sitä eroteltavaa pauketa on riittävästi. Lun se ei riitä parannellaan paukkeen lähdettä lähemmäs sitä haettavaa lähdettä. Esimerkiksi vaihdetaan paukkupommit räkäpäihin. Näin tuota meille selitti yhden aiemman laitteen esittelijä Sarajevossa aikoinaan, kun Noskan kanssa tuota kuuntelimme. Seuraavassa vaiheessa tuo esittelijä kuului saavan niukkaa kiitosta rajoittamattomalla äänenvoimakkuudella omalta esimieheltään turhasta avoimuudesta.
   
 7. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Totta. Jossain vaiheessa vain vastatoimien vaivannäkö ja resurssitarve ylittää hyödyn. Ihan niin kuin muissakin kissa-hiiri -leikeissä. Lisäksi hyöty on muun kuin valmistautuneen vihollisen kohtaamistilanteessa saatavilla primitiivisemmälläkin systeemillä.

  Näiden mukana kulkevien sensorien ensisijainen tehtävä on vähentää sensorista kuormaa liikkuvilta taistelijoilta, ja nopeuttaa vastatoimien aloittamista. Molemmat erittäin hyviä tavoitteita, ja koko ajan edetään.
   
 8. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
   
 9. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156

  Kyllä juutuupi on ihimeellinen.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 10. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Esimies taitaa olla joku kasarmilaitoksessa kasvanut, joka ei ymmärrä, että sotamies keksii hyvin nopeasti jokaiseen anturiin vastata mittaamattomalla määrällä kohinaa.

  Tämä menetelmä on hyvin vanha: valemaalit, tinapaperipudotusket tutkakuvan moninkertaistamiseksi ja harhauttamiseksi ne.

  Se, mihin Suomen puolustusvoimissa ei tunnut olevan julkisuuteen kuuluvaa panosta on se, että kun joka viidennellä alkaa olla radio ja kohta jokaisella ón radio, miten tuo signaalimäärä hyödynnetään vastustajan sijainnin määrittämiseen.

  Radio on säteilylähde, jolla jokainen paljastaa itsensä myös sinne "mäen toiselle puolelle".

  Olisi tehokasta mennä 20 vuotta asioiden edelle ja opettaa jo nyt vastakeinot äärimmäiseen digitalisoimiseen, joka tekee digitalisoinnin turhaksi.

  Ottakaa vaikka ICOM-1000 skanneri ja skannatkaa läppärillä kaikki ympäristössä oleva.
   
 11. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Aika surkea esimies. Alaiselle karjuminen on esimieheltä alhaisen sosiaalisen älykkyyden merkki, että mitä sellainen sitten edes tekee esimiehenä, eihän hänellä edes ole komentorakenteen yläportaista annettuja tehtäviä suorittamassa innokkaita alaisia vaan nippu onnettomia ihmisiä, jotka harjoittavat passiivisagressiivista vastarintaa suorittamalla tehtävät mahdollisimman huonosti kostona huonosta kohtelusta.

  Asiathan voi nimittäin selittää rauhallisesti ja ystävällisesti. Esimiehen pitäisi pyrkiä saamaan ihmisiä puolelleen, että hänellä sitten on se innokas komentorakenne. Komentorakenteessa olevien ihmisten tukeminen ja vahvistaminen takaa esimiehelle voimaa ja valtaa. Esimiehen olennaisin ominaisuus on nimittäin sosiaalinen älykkyys, että hänellä sitten tosiaan on sitä alaisten ystävällisen kohtelun ja tukemisen kautta tulevaa suurta positiivista voimaa hänen osastolleen annettujen tehtävien suorittamisessa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2014
 12. Johannes

  Johannes Kapteeni BAN

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  742
  Tykkäykset:
  516
  Pisteet:
  76

  Ääni kun tuppaa olemaan sellainen, että se kimpoilee ja kaikuu maaston ja rakennusten mukaan. Luulisin, että niin tarkka suuntima, että siitä olisi jotain hyötyäkin, edellyttäisi jonkinmoista maaston mallinnusta.

  Toinen pointti on se, että taistelutilanteessa taitaa olla enemmän kuin yksi ammuskelija kummallakin puolella. Ja vielä epäsuoran pläjäykset sekaan. Ja kun ne tuppaavat ammuskella vielä yht'aikaakin.

  Pikkasen kyllä olisi kiva saada lisää tietoa tuosta systeemistä. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Jenkki tutkii isolla rahalla jotain, mutta hedelmät eivät ihan kypsy poimittaviksi.

  Johannes
   
 13. jk

  jk Alikersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  09.12.2014
  Viestejä:
  72
  Tykkäykset:
  8
  Pisteet:
  6
  Miten tuo keksintö kiinnostaa meitä? Vai onko tehty muutos ohjeissa, että meidän pitää olla se reagoiva osapuoli, joka yrittää etsiä että mistä ja milloin meitä tulitetaan?

  Suksikaa nyt QinetiQ *#%un kuuseen
   
 14. Mainos 15. tviiru

  tviiru Alikersantti

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  54
  Tykkäykset:
  21
  Pisteet:
  6
  Niinpa - loydappa sosiaalisesti alykas esimies, muita loytyy helpommin...
   

Jaa tämä sivu