Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tulenteko vehkeet.

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja Second, 04.11.2010.

 1. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Mitä tulentekovähkeitä foorumilta löytyy? Itse ostin tuossa tulitikkujen ja sytkärin kaveriksi Savotan tulukset, jotka on käsittääkseni sama tuote kuin Ruotsalainen Light My Fire. En tiedä onko se ihan jotakin pehmyttä metallia ja kovaa metallia, vai onko kyseessä jonkin sortin magnesium seos. 3000 asteeseen kuumuu kipinät ja näyttävät rätisevän tulessa. Eli kenties magnesiumia? En tiedä ja mikään lähde ei kerro mitä se on.

  Ihan jees pelit, ja pieni kuiva tuohen ohuin kerros suikaloituna syttyy aika helposti (noin 10 raapaisua). Aika helppokäyttöinenkin kunhan netsitä kävin katselemassa vähän opetusmateriaalia. Mukana tulee myös ilmeisesti sytytyspaloja sekä ilmeisesti taulan korviketta. Tuon taulan korvikkeen koostumuksesta en tiedä mutta sen on kuin normaalia vanua.

  Nuo alleviivauskset sen vuoksi että mukana ei toimiteta minkään sortin ohjeistusta. Eli ilman muista lähteistä tapahtuvaa muutaman minuutin kurssitusta voipi jäädä tulet sytyttämättä... Tai ainakin siitä voi olla kohtuullisen paljon harmia ja mielipahaa ensi alkuun.

  Minut yllätti vehkeen helppokäyttöisyys (siis sen netin pikakurssituksen jälkeen) ja nyt noin parin viikon ajan olen sytytellyt takka- ja uunipuut tuleen tuolla ja homma alkaa kuivilla puilla sisätiloissa sujumaan helposti. Juu-juu, tuuli, ja sade ja märät puut sekä tietysti säkki pimeä yö. Tiedän että harjoittelua vielä on :a-tongue:

  Tuossa tuo paketti. Tai no itse ostin tuon toisesta liikkestä ja välineistö on metallisessa rasiassa.

  http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=18517&nimi=Savotta+Tulukset+ja+commando-saha
   
 2. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  840
  Pisteet:
  636
  Paalikaupalla tavallisia ja pitkiä tikkuja. Steariiniin kastettuja ja filmipurkkiin pakattuja tikkuja. Muutama kaasusytkäri. "Turbosytkäreitä" eli pistoliekkikaasusytyttimiä pari. Bensasytkäri. Tulukset m/saamelaissodat. Sähköhehkuja / kipinäkärkiä. Paracordia ja keppejä... Niin, ja jossain romulassa on separaattorin koneisto - ääritehokas kitkasytytin akselin päässä!
   
 3. Mainos 4. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Se metalli siinä tikussa on muuten ferrocium seosta.

  Samoin kuin Koposella paitsi tota separaattoria ei ole. Sen sijaan sitten löytyy Gerber StrikeForce, magnesiumtulukset, pietsoja, hitsarin kipinä ja EverLast Match ( ), suurennuslaseja, parabolinen peili, tulimäntä, ukontulukset ( http://tuluskivi.suntuubi.com/?cat=12 ), sitten noita kemikaaleja jotka saa syttymään keskenään sotkemalla: sokeria, kaliumpermanganaattia, ammoniumnitraattia ja sinkkiä, natriumkloraattia, asetonia ja erilaisia happoja (älä edes harkitse kokeilevasi, jos et tiedä mitä ja miten sekoitat).

  Sitten erimoisia sytykkeitä on vino pino sytytyspaloista parafinoituun paperiin ja mayadustista munakennoihin, taulasta hiillytetyyn kankaseen ja tamppooneihin, trioksaanista, heksamiiniin ja geeleihin, pumpulista ja vaseliinista pesukoneen nöyhtään.

  Kaikista oon youtubessa nähny videoita osa tosin erinimillä. Kaikenmoista on nurkkiin kertynyt ja tullut opeteltua käyttämään. Yleensä kuitenkin mukana kulkee tulitikut ja sytykkeet hankitaan paikan päältä ja toi tulimäntä on usein taskussa.

  Edit: Piti oikein kurkistaa kaappiin ja täydentää listaa ja lisätä linkit noihin mitkä on varmaan oudompia useimmille.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 5. niäämi

  niäämi Kersantti

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  Korjataan nyt sen verran että kyseessä on ferrocerium-sekoite eli seos raudasta, mischmetallista ja magnesiumista. Se sisältää seuraavia alkuaineita:
  rauta: 19%
  cerium: 38%
  lantaani: 22%
  neodyymi: 4%
  praseodyymi: 4%
  magnesium: 4%
   
 6. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Eli aineita on ehkä enemmän kuin normaalissa hiiliraudassa. :a-shocked:

  Kuinkas kun tuollaisen puikon nakkaa sitten sinne nuotioon? Vahingossa toki. Olisiko syytä ottaa jalat alle ja rynnätä ainakin 10 metrin päähän? Sen verran hyvin tuntuu rätisevän ja pomppivankin tulessa ne pienet hippusetkin.
   
 7. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  oon kerran pudottanut. Hyvin ehti nostaa sen sieltä pois eikä mitenkään kipinöinyt. Eikä menettänyt ominaisuuksiaan niin kuin hiiliteräksiselle tulusraudalle saattaa käydä. Tosin en sitten tiedä jos putoaa sillä tavalla sinne, ettei saa pois vaan on pidempään tulen armoilla.

  Niin se muovi osa kyllä siitä suli aika totaalisesti. Tein uuden kädensijan puusta.
   
 8. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,288
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Uppia.

  Silvan kaasusytytin. Tähän asti olen tyytyväinen tuohon. Toimii myös merellä, jossa on 17 m/s tuulta. Kovalla pakkasella on vähän rutissut, mutta jos lämmittelee sytyttimen eka käsissä niin toimii.

  Muutama Zippo. Pakkaskestävyys hyvä, mutta tarvitsee kerran viikossa tankata. Toimii myös tuulella.

  Tulitikkuja eripituisina. Jos rikkipään kastaa kevyesti suussa ja suojaa tulta käsillä vieden tulitikun ”alakautta” kouran peittoon, niin toimii aika kovalla tuulella. Ainakin sen verran, että tupakan saa sytytetyksi.

  Kasa halpoja kaasusytyttimiä. Mm. BIC, Colt tms. Huono toimintavarmuus yleisesti ottaen. Eivät toimi kovalla tuulella ja nikottelevat pakkasella ellei lämmitä käsissä.

  Tulukset. Opettelu kesken. Onneksi on helpompiakin tapoja tehdä tulet.
   

Jaa tämä sivu