Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tulikaste

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja jokiranta, 28.02.2012.

 1. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 2. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Ihan hyvä pätkä. Useampi erilainen ihminen kuvattuna ja varmaan ne tyypillisimmät reaktiot tulevat selkeästi esiin.

  Loppukohtaus oli aika mielenkiintoinen. Mahtoivatkohan talvisodan rintamamiehet itkeä ja nyyhkyttää korsussa joukolla tulikasteen jälkeen vai oliko tuo vain tehoste, jolla saadaan ajatuksia liikkeelle. Jonkinlaista depriiffausta varmaan silloinkin oli ja taistelun jälkeen erilaisia tunteita joita ihmisestä riippuen ilmaistiin eritavoin, mutta tuo meni vähän överiksi.
  Muuten: tuo tuntui vähän loppuvan kesken. Olisi ollut mielenkiintoisempaa, jos pätkässä olisi näytetty tilanne viikon ja kuukauden sotimisen jälkeen ja siinä ajassa tapahtuneet muutoksetkin. Vai oliko tuo ampumaradalta hekokyydillä lähtö tarkoitettu sellaisen kuvaamikseksi?
   
 3. Mainos 4. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156
  Lienee käsikirjoitettu ihan tiettyä koulutusjuttua varten, keskittyen nimenomaan tulikasteeseen, eikä niinkään henkiseen kanttiin sen jälkeen. Voisin veikata, että ensimmäisinä päivinä tuli sodissakin uusille tippa linssiin.. mutta ei tainnut surulle juuri aikaa jäädä. PV kuitenkin aika paljon pohjaa taistelunkuvauskoulutuksen, myös noiden videoiden, juttuja myös veteraanien kertomuksiin.. tai niin ne kouluttajat meille kerto.

  Hekolla lähtö jäi itsellä merkitykseltään hämäräksi, ensin kun olitiin ilmeisestikin Vuosangassa ja sitten lähdettiin KAIPR:n autohallien takaa lentoon.. No, paikallistuntemus hämää.

  Hauskintahan noissa PV:n videoissa on mustaksi maaltaut sysärit.. ja kuulema sinikärkisiä luoteja on viheliäistä editoida pois kuvamateriaalista.
   
 5. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  En tarkoittanut, etteikö miehisiäkin miehiä olisi voinut itkettää ja etteikö tappaminen olisi alkuun voinut tuntua oudolta. Jopa pahalta.
  Mietin lähinnä, että olisiko tuollaisia "joukkoitkijäisiä" ollut vai olisko tuo jälkipuinti ollut vähemmän organisoitua ja ilman selkeää johtoa eli käytännöntasolla asiasta olisi voitu purkaa tuntoja sille lähimmälle kaverille, mutta ei edes ryhmänkokoiselle joukolle saati joukkueelle. Noinkai on on iät ja ajat tehty ja "ryhmäterapia" lienee kohtuullisen uusijuttu ihmiskunnanhistoriassa.


  Noista elokuvan luonnetyypeistä en osaa tehdä kovinkaan hyviä analyysejä ainakaan siten, että saisin kirjoitettua sitä ydinajatustani riittävän selväksi oikein termein.

  http://similarminds.com/jung.html

  Tuo on "jonkinlainen" persoonallisuustesti ja rakentuu MBTI:n pohjalle ainakin osittain. Ainakin oma tulokseni oli kohtuullisen lähellä sitä mielikuvaa mikä minulla omasta persoonallisuudestani on ja tunnustan sen pitävän paikkaansa suurimmalta osin.
   
 6. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156
  Teinpä tuon testin joutessani, täyttä potaskaa.. tai no, täytin sen väärin, kun huomasin saman kysymyksen ja sen vastakysymyksen eri muodoissa useampaan kertaan.. Olisi seurannut taas niitä klassisia hetkiä, jos olisin osallistunut johonkin tutkimukseen: "Justhan kysyit, ja vastasin jo" :D

  Mutta itse videoon.. Joo, en usko että on voitu kentällä jäädä nyyhkimään porukalla.. ja tulevaisuudessa vielä vähemmän. Toisaalta, jos se tuntuu joukolle tärkeältä ensimmäisen tulikosketuksen jälkeen, ja sellainen voidaan järjestää, mikäs siinä. Kohtauksen tarkoitus videolla varmaan konkretisoida... hautajaismaista tunnelmaa. En tiedä, kunhan arvailen.
   

Jaa tämä sivu