Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tunnekuohussa ei kannata raivota verkossakaan

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 19.01.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Tunnekuohussa ei kannata raivota verkossakaan
  YLE Turku 19.1. klo 09:27


  Nettipoliisi Ville Lahti kehottaa nettikirjoittajia lisäämään harkintaansa. Viikonloppuna tapahtunut suden tappo on johtanut osittain rajuunkin kommentointiin internetissä. Myös YLE Turun nettisivuille ja Facebookiin tuli susikeskustelusta lukuisia asiattomia kommentteja.

  Vanhempi rikoskonstaapeli ja nettipoliisi Ville Lahti Varsinais-Suomen poliisilaitokselta ymmärtää susiin liittyvän nettikeskustelun vilkkauden, sillä aihe herättää paljon mielipiteitä. Siitä huolimatta hän kehottaa nettikirjoittelijoita miettimään kaksi kertaa ennen kuin tunnekuohun vallassa kirjoittaa nettiin.

  - Toivottavasti nettikeskustelu ei johda rikoksiin, kuten laittomiin uhkauksiin. Kannattaisi vähän pureskella omia ajatuksia, ennen kuin kirjoittaa ne nettiin.

  Lahti toteaa, että vaikka sananvapauden nimissä voi sanoa paljonkin asioita, pitää nimimerkilläkin kirjoittavan vastattava tarvittaessa sanoistaan. Yleisesti mielipide ei voi olla syynä poliisitutkinnalle, mutta poliisilla on mahdollisuus selvittää kirjoittajan henkilöllisyys jos siihen on tarvetta, muistuttaa Lahti.

  Varsinais-Suomen poliisissa työskentelee kolme nettipoliisia. He ovat päivittäin läsnä internetissä muun muassa IRC-galleriassa ja Facebookissa.

  - Nettipoliisina en kirjaudu keskustelupalstoille, vaan vinkkien ja erillisten pyyntöjen kautta alamme selvittämään verkkokirjoittelua.
   
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Alkolukkokaan ei olisi pahasta.. :maija:
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Äh, eihän mitään kiinnostavaa luettavaa tulisi koskaan nettiin, jos ei aivoja raastava möyhä valuisi näppäimistön kautta nettiin. Minäkin pysyisin lukupuolella, jos voisi holtittomassa tilassa oksentaa sattumanvaraista kuonaa milloin mistäkin provosoituneena.

  Sitä paitsi, ei löydy pilvin pimein loppuun vietyjä prosesseja aiheesta. Tai siis tuomioon johtaneita. Antaa palaa vaan!
   
 5. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156
  Onhan se pirkale, kun ei saa enää mielipiteitään ilmaista! Siis mitä kumman poliisivaltiotoimintaa tämä taas on!? Minua jurppii niin paljon, että minä kyllä...

  Ja niin edelleen. Se on vaan niin helppoa netissä. Ei sitä kukaan oikeasti pysty hallitsemaan, muut kuin käyttäjät. Laittomat uhkaukset ovat lähinnä huvittavia, mutta ymmärrän senkin, jos urhi moisesta vaivautuu. Pelko on ikävä mielentila, jos siinä pitää elää. Onneksi netissä jää myös jälki käynnistä, ja todistusaineisto uhkauksesta usemmiten hyvinkin konkreettisesti.

  Eiköhän se sanomisten ja tekemisten sellainen toteutus, jota ei tarvitse katua jälkikäteen, ole ihan hyvä elämänohje muutenkin. Nottei eletä kuin pellossa.
   

Jaa tämä sivu