Turbokäräjät

larrythorn

Kersantti
Jotain tähän suuntaan puhuttiin.

3700 kilometriä Syyrian Damaskokseen. Mikä on Suomen tilanne muuttuvassa maailmassa.
Mihin suuntaan Suomen koordinaatit kulkevat?
EU on meille taloudellisesti tärkeä, uudistamista tarvitaan. Mikä on toisen luokan suurvaltojen Saksan, Ranskan ja Brittien rooli ja suunta? Mitä tekee Suomi?

Mitkä ovat suhdanteet ja rakenteet tulevaisuudessa?
Toimiiko EU:n ja Suomen oma ulko- ja turvallisuuspolitiikka?
Miksi Moskovaan ei löydy osaamista Suomesta?

Mikä tulee olemaan Yhdysvaltain ja NATO:n rooli, Yhdysvaltojen epäonnistuminen ja poistuminen Euroopasta, hermostuneisuus ja epävarmuus kasvaa.
Mitä kriisinhallintaan tulee, NATO kääntyy sisäänpäin ja hankaloituuko kumppanien asema?

Heikentyykö Venäjä ja menettää elinvoimaansa? Kääntyykö se sisäpolitiikkaan enemmän?
Pohjoismaiden yhteistyön merkitys korostuu, onko Suomi enää pohjoismaa? Suomi näistä heikoin ja mikä on meidän identiteetti? Tarvitaan malttia ja visioita ja mikä on meidän intressissä?

Suomea tarkastellaan maantieteellisesti, reaalipolitiikan maailma ja voimapolitiikka, jossa sotilaalliset uhkakuvat ovat hallitsevia. Toisena keskinäisen riippuvaisuuden maailma, laaja moninkeskeinen yhteistyö. Vanhat voimapolitiikan keinot eivät enää toimi, koska ihmisiä on 3 kertaa enemmän kuin sodan aikana.

Sotilaallisia voimavaroja siirretään kriisinhallintaan. On vielä johtajia, jotka vielä elävät tässä maailmassa, siis vanhentuneessa. Itsenäisyys, vauraus, vaikutusmahdollisuudet ovat parantuneet (Suomi).

Mitä ovat ei valtiolliset uhat, kestävän kehityksen maailma, asemamme on eurooppalainen. EU:n heikkenevä legitiimisyys kansalaisten silmissä. Union on oltava avoin eri mielipiteille. Jos EU:ssa ei aina kyetä toimimaan yhdessä, toisin on Pohjoismaissa.

Venäjän, Yhdysvaltain ja YK yhteistyö, globaaleissa kysymyksissä, viiteryhmät joihin kuulumme. Arktinen ja pohjoinen ulottuvuus.
-keskinäiset riippuvuudet kasvavat jatkuvasti, mutta ei resurssit.

Mitä NSA vuoto merkitsee ja kansalaisten yksityisyyden suoja. Onko Yhdysvaltain rooli kuinka merkittävä Suomelle, uutena EU ja USA yhteistyö tietoliikenteessä. Nousevien talouksien haasteet (BRICS -maat)

Asekaupat ja valtapolitiikka Israelin ja Yhdysvaltojen kanssa. Asekauppa sotaa käyvien maiden kanssa onko se hyväksyttävää?
Kansannousut, valta-asetelmat ja puolueettomuus, ihmisoikeudet. Onko Suomi sopivan liittoutumaton?

Suomi oli kovassa paikassa 1990 laman, Suomi nousi ja meillä oli teknologinen ylivoima ja Nokia, Suomen kasvu oli huimaa. Muutaman vuoden kuluttua jo asiakkaat vaativat tuotannon siirtämistä halpatyövoiman maihin ja heillä tekniikka alkaa olemaan jo jopa paremmalla tolalla kuin meillä.

Liuskekivi, laskeeko Yhdysvaltain kiinnostus öljymaissa? Kansakuntien erot lähenee, ja samalla meillä toiset pärjää ja toiset ei.
Bill Gatesin kehitysapu suurempi kuin Suomen talous.

Millä mallilla meillä on strateginen ajattelu ja tilannekuva. Päätöksen teko liian hidasta ja kaivattaisiin parempaa johtamista. Suomesta on tehtävä ketterämpi.
1. Suhtautuminen epäonnistumisiin,
2. Luovan ja menestyvän tunnistaminen
3. keskustelukulttuuri, heikkouksien tunnistaminen myös omien
4. ?

Mikä on taloudellinen kyky toimia?
Eurooppalainen velkakriisi, saatava enemmän irti Venäjästä ja arktisesta alueesta.


Aatteellinen jakolinja maailmassa missä se kulkee? Nationalismi, jopa myrkyllinen Aasia (sukellusveneet), jotka ovat huomaamattomia. Jännitteet ja kansalliset edut heikkoihin talouksiin nähden. Valtion auktrotiteetit, maailmassa on useita erilaisia ulkopoliittisia linjauksia (lähi-itä 1600 luvulta).

Globaali kauppa- ja talouspolitiikka. Onko tämä vides taloudellinen vallankumous, megasuurkaupunkeja syntyy joihin yritykset sitoutuu. Globaalit työmarkkinat. Yhdysvallat siirtyneet tyynellemerelle.

Alueelliset valtapiirit ovat meidän kannalta epäsuotavia. Valtiolliset omistukset...
Imperiumit voivat romahtaa, Yhdysvallat.
Joko ollaan liittoutuneita tai liittoutumattomia. Olemme siis liittoutumattomia ja puolueettomia (Paavo Väyrynen).

Mitä me haluamme, onko meille tärkeää ihmisten hyvinvointi?
Eri jakolinjojen välttäminen ja EU kaksijakoisuus, jääkö britit ulkopuolelle?
Universaalit ihmisarvot.

Mitä ovat EU:n konkreettiset hyödyt, valtavat digitaaliset markkinat. Mahdollisuuksien etsiminen. Sisämarkkinoiden kehittäminen.
-Me olemme rakentamassa hyvää euroopan unionia joka on myös valtava turvallisuuspoliitinen tekijä (Salolainen).

Eurooppa ei ole hajoamassa eikä eriytymässä!
Hokemat eivät pidä paikkaansa EU:n yhteinen turvallisuus ja pohjoismainen yhteistyö. Venäjä kulkee eri suuntaan, äärivasemmisto.

Mikä on talouden merkitys turvallisuuspolitiikassa. Mistä ne metaforat nousee. Finanssivirrat jne. Onko transantlanttinen yhteistyö kuinka tärkeää.

Euroopan painoarvo keskusteluissa on jo tipahtanut. Ennen nuijittiin päätökset, nyt ollaan sen nuijan alustana.
Diplomatia muuttuu bisnekseksi, Team Finland.

Pohjoismaiden keskeinen rooli on huomattavasti muuttunut, enää ei ole pelkkää liirumlaarumia, vaan sitoudutaan yhteisiin tavoitteisiin.

G20 tarvitaan ja ne korvaavat YK roolia, G20 myös ehkäisee alueellisia valtapiirejä. Suomi voi EU:n kautta vaikuttaa G20.

Mikä on Yhdysvaltojen vakavin uhkakuva kansalliselle edulle tänä päivänä?
Cyber turvallisuus, ei pidä keskittyä pelkästään uhkiin, mitä mahdollisuuksia Suomella on? Valtion tasoinen kyberstrategia, valtavat globaalit markkinat.

Hyvinvointia, vakautta ja länsimaista yhteenkuuluvuutta.

NATOallergia, kanavoituu hetkellisessä ajassa, kaksi seikkaa puolustuspoliittinen yhdentyminen ja talouden struktuuri sitä on pohjoismaiden välinen yhtäläisyys ja G20 yhteinen jakkara!

Voidaanko tunnistaa maailman talouden liikkeitä jo etukäteen?
Moderni diplomatia, poliittisia ja alueellisia uhkakuvia yrityksille?
-
Realistinen analyysi alueelta parempi kuin kilpailla uutistoimistojen kanssa! <-tämä siis poliittiseen päätöksentekoon.

Tein nopeat muistiinpanot ja jos jotain virheellistä niin korjatkaa :)
 
kotimaisen maanpuolustuskeskustelun Jack Kerouac taas pääsemässä vauhtiin, next level shittiä, sano
 
Yrjö

Mitä että Larrythorne on pääsyt vauhtiin?
 
akealik kirjoitti:
Vähän taustaa tälle tajunnanvirralle?

yrjö kirjoitti:
kotimaisen maanpuolustuskeskustelun Jack Kerouac taas pääsemässä vauhtiin, next level shittiä, sano

Haluaisin myös puhtaaksi kirjoitetun ja jäsennellyn version tästä. Ulkopuolisen kun on vaikea tulkita muiden muistiinpanoja.
 
akealik kirjoitti:
Vähän taustaa tälle tajunnanvirralle?

Larrythorn käynyt puhumassa ulkopolitiikkaa "Kultarannan leirikoulussa"?

Hyvää settiä, vaikka onkin vähän nextillä levelillä. Jos vähän saisi avattua ajatuksia pitemmälle?
 
yrjö kirjoitti:
kotimaisen maanpuolustuskeskustelun Jack Kerouac taas pääsemässä vauhtiin, next level shittiä, sano

Yritin vähän avata keskustelua, mutta koska en ole mikään pikakirjoittaja niin tuloskin oli sen mukaista. Ilmeisesti aihe oli kaikille vieras tai sitten NATO, NORDEFCO, Venäjä uhka, jne. Aiheet eivät tänne kuulu tässä mittakaavassa? Ja jos on next level shittiä, niin postauksen voi varmaan poistaa tai topicin jättää unholaan! Anteeksi että olen olemassa :mad:

Tässä vähän lisäinfoa mistä oli kyse.

http://fmashiri.wordpress.com/2013/06/17/kultaranta/
 
larrythorn kirjoitti:
yrjö kirjoitti:
kotimaisen maanpuolustuskeskustelun Jack Kerouac taas pääsemässä vauhtiin, next level shittiä, sano

Yritin vähän avata keskustelua, mutta koska en ole mikään pikakirjoittaja niin tuloskin oli sen mukaista. Ilmeisesti aihe oli kaikille vieras tai sitten NATO, NORDEFCO, Venäjä uhka, jne. Aiheet eivät tänne kuulu tässä mittakaavassa? Ja jos on next level shittiä, niin postauksen voi varmaan poistaa tai topicin jättää unholaan! Anteeksi että olen olemassa :mad:

Tässä vähän lisäinfoa mistä oli kyse.

http://fmashiri.wordpress.com/2013/06/17/kultaranta/

Ei tässä kukaan ole kieltänyt, etteivätkö aiheet olisi tarkeitä. Hyppää kuitenkin hetkeksi ulkopuolisen kenkiin ja yritä itse saada selvää lyhennetystä tekstistä ilman sen suurempaa asiayhteyttä.

Kehotan siis avaamaan tekstiäsi lisää, jotta myös ne jotka eivät olleet paikalla voisivat osallistua keskusteluun. Muuten jakamasi pätevä tieto jää torsoksi.

ps. kiitokset linkistä.

-Setämies-
 
Mä ajattelin tota kyl myös kehuna. Tai ainaki puoliks ajattelin.
 
Minulle avautui ainakin suunnilleen kaikki. Toki esim. yrjöllä voi olla vaikeuksia jo siksi, että baikalin teesit, joita on lynkattu voimalla, ovat osoittautumassa pahan oikeiksi......
 
Suomen on tärkeää pitää hyviä suhteita myös Venäjään, kauppaa tarvitaan ja Venäjänkielentaidosta haittaakaan olisi meille.

Tuo kultaranta keskustelu oli yhtä kansalaisten ohjaamista määrättyyn suuntaan eli NATO:oon. Olen miettinyt ainoastaan viimeisen vuoden aikana sitä että tarvitaanko sitä vai miten olisi viisainta toimia? Ei tästä oikeen ota erkkikään selvää.

Ja mitä noi puhui kultarannassa että ollaan liittoutumattomia aina oltu, ja paskan marjat Saksalta saatiin apuja kun Britit, jenkit jne. ei niistä ollu mihinkään.

Samaan hengenvetoon totean viisumivapaudesta sen verran että ei oltaisiin vain kusessa sen jälkeen vaan ERITTÄIN kusessa.
 
Back
Top