Turvallisuuspolitiikka

jokiranta

Alokas
BAN
Turvallisuuspolitiikka
Kun tuli tuossa Suomenlahden yhteydessä käsiteltyä Latvian ja Viron sotilaallista tyhjiötä ja sitä, miten osin Ruotsi, Saksa ja Yhdysvallat haluavat, että Suomi kaataa puolustusmenonsa valtionvelkaseen Suomenlahteen siten, ettei eurooppalaisen NATO:n edelleenkään tarvitse maksaa balteille ilmavoimia, laivasstoa eikä muutakaan solidaarisuudeksi ja Suomen rasitusten pienentämiseksi niin tässä on jotain venäläisnäkökulmia saksalaisten tulkitsemina.

http://www.spiegel.de/international/euro...61,00.html

Tällä NATO tyynnyttelee baltit ruususen uneen, jotta heillä säilyy usko NATO:on. Käytännössä kuitenkaan Baltiaa varten ei ole varattu divisioonia ja toisaalta jos on, Puola pihistäisi niistä osan, mielellään valtaosan omaan aluepuolustukseena, kun Puolassa ei kuitenkaan uskota, että balttien ja Baltian puolustaminen onnistuisi.

Tässä on sielunhoitoa balteille. Maihinnoususta ei puutu kuin ilmatuki ja maahanlasku puolustajan selustaan.

Näin naapurissa!
 
Last edited by a moderator:
Tässä oikeaa opetusta kiinalaisille Primorskij krailla!

Aivan oikeantuntuinen sotaharjoitus, jota ei tietenkään Suomessa noteerata mitenkään, koska se on tarkoitettu Kiinaa varten, vaikka myös teknisesti se on laaja ja vaikuttava.
 
Last edited by a moderator:
Tietenkään Venäjä ei tule sallimaan ydinaluettaan Naton kuristukseen vaan estää sen vaikka minisodalla,
mutta ilmeistä on että vaikka kuvittelisimme Suomen liittyneen Natoon,
niin silloinkin ei tehtäisi edes yhtä aanelospaperia, edes suunnitelmaa, Suomen suojelemiseksi, kymmeniin vuosiin, tuskin silloinkaan.
Näinhän muillekin kävi!
Ja kun ottaa Huomioon, että 1990 -luvulla kun Eesti oli vailla paperinkaan suojaa, niin Venäjä oli heikko ja tähän suuntaan polvillaan.
2016-2036 ei voida tosiaankaan sanoa samaa!
 
Morgenstern kirjoitti:
Tietenkään Venäjä ei tule sallimaan ydinaluettaan Naton kuristukseen vaan estää sen vaikka minisodalla, mutta ilmeistä on että vaikka kuvittelisimme Suomen liittyneen Natoon, niin silloinkin ei tehtäisi edes yhtä aanelospaperia, edes suunnitelmaa, Suomen suojelemiseksi, kymmeniin vuosiin, tuskin silloinkaan.

Tietenkin näitä papereita on PDF-tiedostoina, joiden olemassa olon jokainen voi kiistää ja silti säilyttää virkansa liittoutumattoman maan virkamiehenä. Saksan ja Venäjän maakaasurauha on tae siitä, että latvialaiset, liettualaiset, puolalaiset ja virolaiset ymmärtävät asiansa oikein ja lopettavat henkseleidensä paukuttelun yleiskeskieurooppalaista hyvinvointia vastaan: rauhaa, sosialidemokratiaa ja Euroopan unionin sisämarkkinaa vastaan.

Viron ulkoasiainhallinto on mainio esimerkki siitä, miten on mahdotonta palvella samaan aikaan kahta herraa: Auswärtiges Amtia ja US Navya.

Viro ensiksi halusi, ettei Nord Stream tule Viron valtioalueelle, vaan Moskova - Berliinin -akseli saa laittaa maakaasuputkensa mereen, jottei Virolle tule poliittisia vaatimuksia putken suhteen.

Kun Viro oli itsenäisyytensä asiassa julistanut, huomasi US Navy ja Ruotsi, että maakaasuputken linjaus on sellainen, että se osuu juuri sille alueelle, johon puolueeton Ruotsi Eisenhowerin hallinnon aikana oli suunnitellut yhdysvaltalaiset hyökkäyssukellusvenet pysäköitäviksi.

No sitten vain Ruotsin mukaisesti takinkääntöön ja vastustamaan juuri saavutettua kansallista voittoa saksalaisista ja venäläisistä ja vaatimaan putkea maalle - Viron valtioalueelle.

Viron ulkopolitiikka on niin applemaisen kiiltokuvamaista kuin kiiltokuvapoika Carl Bildtin, mutta tietenkin poliittinen korrektius estää asiaa repostelemasta muutoin kuin ehkä Pätsin tai Laidonerin aikaisista asioista.

Venäläiset maksoivat samalla tavalla kuin Gerhard Schröderille ja Paavo Lipposelle maakaasutputkesta myös Carl Bildtille. Bildt sai maksun Nafta Moskvan optioina siitä, että ei pulloikoi selvää maakaasuratkaisua vastaan. Kuka tahansa pikkuvirkamies olisi syytteessä lahjonnasta vastaavanlaisessa tilanteessa.

Kuitenkin Bildt osoitti uskollisuutta myös US Navylle ryhtyen muka pullikoimaan putkea vastaan ympäristöperustein jokin kiintiönaisympäristöministerin avulla aiheuttaen naurettavan pienen hidasteen.

Maailmanpolitiikka on täynnä hyvin syöviä ahtisaaria, joille tärkeintä on se, miltä asia näyttää Yhdysvalloissa. Ei sitten väliä, miltä oikeusvaltio kotimaassa näyttää kaikkinen psykologisine operaatioineen.

Morgenstern kirjoitti:
Näinhän muillekin kävi!

Norja 1940 on mainio esimerkki maasta, jolla oli Britannian ja Ranskan NATO-takuu 1940, mutta joka ei ollut yhtä kiero ja saksalaismyönteinen ulkopolitiikassaan kuin Ruotsi. Ensimmäinen maa, jolla oli NATO-takuu, oli 1939 Puola - tunnetuin tuloksin. Suomelle syrjäisenä maana kävi paremmin, vaikka Suomi ei ollut natolainen niin kuin Puola ja Norja, vaan puolueeton.

Morgenstern kirjoitti:
Ja kun ottaa Huomioon, että 1990 -luvulla kun Eesti oli vailla paperinkaan suojaa, niin Venäjä oli heikko ja tähän suuntaan polvillaan. 2016-2036 ei voida tosiaankaan sanoa samaa!

Suomen haasteeksi ei muodostu Venäjän maltillinen voimakkuus, vaan se, että republikaanihallinto ajoi Yhdysvallat suoritustilaan, jolloin Yhdysvallat on vaikeassa tilanteessa niin Korean, Iranin, Kuuban, Venezuelan, Bolivian nationalistien kuin myös Israelin siionistien kanssa.

Heikon ja demokraattisen Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa kokeillaan Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostossa Syyrian kysymyksen osalta. Kiina ja Venäjä lahjoittivat Muammar Gaddafin ammuttavaksi. Hän ei saanut edes epäoikeudenmukaista länsimaista hirttämisoikeudenkäyntiä Saddam Husseinin tapaan, vaan tapettiin vielä lyhyemmän kaavan mukaan kuin Ceaucescu pikaoikeudenkäynnin jälkeen.

Nyt Kiina ja Venäjä ovat kyllästyneet markkinoiden avaamiseen Shellille, British Petroleumille, Exxon Mobilille ja Chevron Texacolle ja pitävät kovempaa hintaa Syyriassa, jonne Suomikin on valmis lähettämään Yhdistyneiden kansakuntien sotilastarkkailijoita.

Ruotsi on valmis uhramaan Suomen puolustusbudjetin Suomenlahteen niin kuin varmaan moni laivaston menettämistä valtiovarainministeriölle pelkäävä merivoimien edustaja, NATO-jäsenyydestä huolissaan olevat poliitikot ja muut modernistit.

Toisin sanoen Suomen puolustuspolitiikan sisältö on se, että Suomi maksaa Yhdysvaltain laivaston kanssasotija-Ruotsin puolustusmenot Suomenlahdella Tukholman - Skånen seudun etupuolustuksesta sekä Latvian ja Viron sotilaallisesta tyhjiöstä, jota pidetään yllä siksi, että Venäjä ei olisi kovin katkera siitä, että Neuvostoliittoa huijattiin NATO:n itälaajenemisella Saksojen yhdistämisessä.

Ehkä Wallin kävi sopimassa Moskovassa siitä, että Suomi saa liittyä NATO:n jäseneksi, mutta vain sillä ehdolla, jos Suomen maavoimat riisutaan aseista ja asevelvollisuus lakkautetaan. Tämä antaa Ankkalammella itsetuntoa ja uskoa länsimaiseen yhteiskuntaan sekä siihen, että germaanit voivat hallita hieman yksinkertaisempia ugreja.
 
Jokiranta on sellainen kirjoittaja, että huh. Noita kärjistettyjä suoraan sanovia fakta-onelinereita tulee niin tiuhaan joka suuntaan että lähes jokaiselle pitäisi omistaa oma keskustelutopicci.
Ikävä kyllä moniajokeskusteluamme eivät muut joko pystyisi tai viitsisi koettaa seurata, joten koetan rajoittaa repliikkini meneillään olevaan topicciin.

JOKIRANTA:
"Toisin sanoen Suomen puolustuspolitiikan sisältö on se, että Suomi maksaa Yhdysvaltain laivaston kanssasotija-Ruotsin puolustusmenot Suomenlahdella Tukholman - Skånen seudun etupuolustuksesta sekä Latvian ja Viron sotilaallisesta tyhjiöstä, jota pidetään yllä siksi, että Venäjä ei olisi kovin katkera siitä, että Neuvostoliittoa huijattiin NATO:n itälaajenemisella Saksojen yhdistämisessä."

Tiedän kyllä että se mikä näyttää pitkäänkin foliohattuilulta, paljastuu usein todeksi.
Tässä en ymmärrä tuota keskeistä käsitettä jossa
"Suomi maksaa Etelä-Ruotsin etupuolustuksesta (meripuolustus, Sjöormen yms?) ja maksaa Baltian sotilaallisesta tyhjiöstä".
Siis maksaa turvallisuuden vähentymisenä, haittoina, rasitteina koska investoimme laivoihin, vai maksaa rahalla, vai millä? Pyydän ohutta rautalankaa.

Oivallus tyhjiöstä, jopa puolustussuunnitelman puuttumisesta, siis syystä, on hyvä. Tuohan lienee syy:
"petimme lupauksemme teille (Venäjälle), mutta lievemmin kuin olisi ollut mahdollista, huomaatteko kuinka mukavia olemme. Tämänhän siedätte, kun olette vielä heikkoja. Sen jälkeen se on jo totuttu status quo."

JOKIRANTA:
"Ehkä Wallin kävi sopimassa Moskovassa siitä, että Suomi saa liittyä NATO:n jäseneksi, mutta vain sillä ehdolla, jos Suomen maavoimat riisutaan aseista ja asevelvollisuus lakkautetaan. "

Niin, Wallinin reissusta ei ole edelleenkään tietoja. Tuo olisi syy, joka samaan aikaan karmii (aseeton Suomi) ja lohduttaa (ei sotaa , ainakaan pian).
Tosiaan on ainakin turha luulla että USA ei pitäisi Suomea ihan vain uhrattavana nappulana kuten suurvallat aina.
Pienemmätkin tekevät: Realpolitikhan sai Suomenkin uhraamaan riveissään taistelleet inkeriläiset Stalin-Moolokille.
Oma arvaukseni on ollut, että USA ei välitä pätkääkään mitä Baltia-Suomi -nappuloille tapahtuu, kunhan se saa Venäjän ajettua nurkkaan piirittämällä, tai näyttämään imperialistisen aggressiiviselta hyökkääjäsotijalta, siinähän venun vaihtoehdot.
Oma arvaukseni Wallinin reissusta oli että siellä annettiin jokin Natotusta vastustava viesti Suomelle.
Se, että heti nyt tilataan JASSM viiveaikataululla, kallistuisi kuitenkin Jokirannan teorian puolelle.
Palaveri Moskovassa ja perään JASSM. Mää ole vallan kauhiast hämmästyny, mää ole ku puulla päähän lyäty.
 
Morgenstern kirjoitti:
Oma arvaukseni Wallinin reissusta oli että siellä annettiin jokin Natotusta vastustava viesti Suomelle.

Suomessa sellaiset tahot kuin:

- Elinkeinoelämän keskusliitto
- Paavo Lipponen
- Väinö Tanner
- SDP
- Svenska folkpartiet i Finland (Stefan Wallin ja pelkääjäruotsalaiset)
- Kimmo Sasi
- Alexander Stubb
- Tölö unga socialdemokraterna (patsaantervaaja Mikael Jungner)

eivät käy Moskovassa kysymässä toimintaohjeita, vaan Brysselin selkänojan, Catherine Ashtonin leveän selän takaa käyvät kysymässä, millä ehdoilla Venäjän federaatio katsoo Suomen hyväksi liittyä NATO:on.

Venäjän ehdot ovat tietenkin Yhdysvaltain ja Venäjän Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston tasolla, maailmanpolitiikan tasolla hyväksymien normien mukaiset.

Yhdysvallat saa myydä Suomeen aseita ilmavoimille, kunhan Suomessa siirrytään reaalipuolustuksen haaveista virtuaalipuolustukseen eli hintana sille, että ilmavoimista tulee länsimainen iskuosasto, joka tyynnyttää yleisiä lamasta johtuvia pelkotiloja, on hintana se, että Suomen maavoimat lakkautetaan ja tavallaan luovutaan turhien kehitysalueiden, kuten Etelä-Karjalan, Itä-Savon, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin puolustamisesta.

Norjalaiset tyydytyseksi sallitaan yksi Lappiin unohdettava Jääkäriprikaati Sodankylään, jolta todennäköisesti verkotetaan ja poistetaan Lapin ilmatorjuntarykmentti ja Lapin lennostoa. Muututaan Lapin ilmatorjuntapatteriksi ja Lapin lentueeksi.

Näin voidaan vastuuttomasta nationalistisesta maanpuolustuksesta luopuminen ja kansainväliseen vastuulliseen kriisinhallintaan siirtyminen selittää Helsingin Sanomissa ja Yleisradiossa 2000-luvulle siirtymisenä, jolla lopullisesti jätetään taakse menneisyyden haamut ja siirrytään länsimaiseen yhteiskuntaan.

Yhdysvallat lienee käskenyt niskoittelevan Wallinin kuulemaan Moskovaan NATO-jäsenyytemme reunaehdot:

- Suomi ei saa varustella, ei ainakaan ostaa liitopommeja, jolla jääkärihengessä posautetaan Lappeenrannasta Moskovaan Extended range. Suomella ei osaa olla mitään poliittisia aseita, joilla voidaan antaa epäluottamuslause suurvallan tapaan Venäjän federaation hallitukselle

- Suomesta pitää tulla samanlainen sotilaallinen tyhjiö kuin mitä Latviasta ja Liettuasta.

- Suomesta pitää lopettaa maavoimien sopeutusohjelman yhteydessä yleinen asevelvollisusu ja asesivistys. Näin ollen Suomessa ei ole reserviläisiä, jotka voisivat vastaanottaa sotilasapua.

Suomen on aika siirtyä reaalipuolustushaaveista virtuaalipuolustukseen ja liittyä NATO:oon. Olisi se niin komeaa, jos saisi ugrina kuulua germaanien joukkoon aina lippujuhlapäivänä ja itsenäisyysjulistuksen muistopäivänä.

Suomen NATO-jäsenyyden hinta on maanpuolustusksesta luopuminen ja siirtyminen reaalipuolustushaaveista virtuaalipuolustukseen. Sotilasansiomitalit jaetaan tulevaisuudessa virtuaalisotapelituloksen mukaan.
 
Syventyminen Venäjään

Tämä on käännös ruotsalaisen turvallisuuspoliittisen bloggaajan Oscar Jonssonin sivusta ”Fördjupning Ryssland”, joka on erinomainen koonnos Venäjän asevoimia, puolustuspolitiikkaa ja turvallisuuspolitiikkaa koskevasta tutkimusaineistoista. Käännös korostuksineen ja virheineen on minun laatimani. Alkuperäinen/originalet: Fördjupning Ryssland.
http://fmashiri.wordpress.com/2013/05/14/syventyminen-venajaan/
 
Meille on vielä tulevaisuudessa hyvät naurut luvassa, jahka Suomen oikeistolainen hallinto lähtee Ruotsin vanavedessä mukaan natojäsenyysneuvotteluihin vuonna 2016. Paljosta veikat että Venäjä käyttä veto- oikeuttaan ja Suomi jääkin rannalle? Siihen mennessä Amerikkalaisiin asejärjestelmiin on jo uhrattu rahaa varmaan 10 miljardin euron edestä ja siinä sivussa oma maanpuolustus ajettu alas, pelkän natoyhteensovittamisen varjolla tehtyjen asehankintojen vuoksi. En pitäisi mahdottomana että myös Venäjä alkaa rahoittaa Suomen opposition toimintaa, samaan tapaan kuin USA rahoittaa Kokoomusta nykyään; jonka seurauksena Venäläismielisten asema Suomen sisäpolitiikassa kasvaa voimakkaasti vuoteen 2020 mennessä ja jäävuori keikahtaa ympäri.

Natojäsenyys tulee, jos tulee. Ei itäeuroopan maiden kohdallakaan natojäsenyyttä ostettu rahalla Suomi käyttänee amerikkalaisaseisiin lähitulevaisuudessa enemmän rahaa, kuin baltian maat tähän mennessä yhteensä.
 
Kaukovittuilija kirjoitti:
Meille on vielä tulevaisuudessa hyvät naurut luvassa, jahka Suomen oikeistolainen hallinto lähtee Ruotsin vanavedessä mukaan natojäsenyysneuvotteluihin vuonna 2016. Paljosta veikat että Venäjä käyttä veto- oikeuttaan ja Suomi jääkin rannalle? Siihen mennessä Amerikkalaisiin asejärjestelmiin on jo uhrattu rahaa varmaan 10 miljardin euron edestä ja siinä sivussa oma maanpuolustus ajettu alas, pelkän natoyhteensovittamisen varjolla tehtyjen asehankintojen vuoksi. En pitäisi mahdottomana että myös Venäjä alkaa rahoittaa Suomen opposition toimintaa, samaan tapaan kuin USA rahoittaa Kokoomusta nykyään; jonka seurauksena Venäläismielisten asema Suomen sisäpolitiikassa kasvaa voimakkaasti vuoteen 2020 mennessä ja jäävuori keikahtaa ympäri.

Natojäsenyys tulee, jos tulee. Ei itäeuroopan maiden kohdallakaan natojäsenyyttä ostettu rahalla Suomi käyttänee amerikkalaisaseisiin lähitulevaisuudessa enemmän rahaa, kuin baltian maat tähän mennessä yhteensä.

Jaa,että Venäjä päättää ketä NATO:oon liittyy ja ketä ei?
 
crane kirjoitti:
Kaukovittuilija kirjoitti:
Meille on vielä tulevaisuudessa hyvät naurut luvassa, jahka Suomen oikeistolainen hallinto lähtee Ruotsin vanavedessä mukaan natojäsenyysneuvotteluihin vuonna 2016. Paljosta veikat että Venäjä käyttä veto- oikeuttaan ja Suomi jääkin rannalle? Siihen mennessä Amerikkalaisiin asejärjestelmiin on jo uhrattu rahaa varmaan 10 miljardin euron edestä ja siinä sivussa oma maanpuolustus ajettu alas, pelkän natoyhteensovittamisen varjolla tehtyjen asehankintojen vuoksi. En pitäisi mahdottomana että myös Venäjä alkaa rahoittaa Suomen opposition toimintaa, samaan tapaan kuin USA rahoittaa Kokoomusta nykyään; jonka seurauksena Venäläismielisten asema Suomen sisäpolitiikassa kasvaa voimakkaasti vuoteen 2020 mennessä ja jäävuori keikahtaa ympäri.

Natojäsenyys tulee, jos tulee. Ei itäeuroopan maiden kohdallakaan natojäsenyyttä ostettu rahalla Suomi käyttänee amerikkalaisaseisiin lähitulevaisuudessa enemmän rahaa, kuin baltian maat tähän mennessä yhteensä.

Jaa,että Venäjä päättää ketä NATO:oon liittyy ja ketä ei?

Vähälle huomiolle jäänyt suomessa uutinen jossa jonkun,en nyt muista kenen suulla, venäjä on ilmoittanut olevansa valmis jopa Georgian 08 kaltaisiin operaatioihin Naton laajentumisen estämiseksi rajoillansa.. Iivana ei halua enään yhtään uutta Natomaata naapurikseen. Aivan kuten Lasse Lehtinen totesi kysymykseen Natojäsenyydestä: Se juna meni jo. Olisi pitänyt liittyä jo aikaa sitten kun se oli vielä mahdollista. Takana on ne ajat kun tuosta noin vain Natoon liittyivät Virot ja muut. Putin on nyt päättänyt että Venäjä on taas suurvalta ja kalistelelee ja esittelee aseitaan. Nyt niiden sana painaakin vähän enemmän kuin tällä oudolla 90-luvulla jota Jenkit haluaisi vieläkin elävänsä.
 
Back
Top