TV-sarjat, joita katso(i)tte?

Protheon_93

Respected Leader
BAN
Eli mitä tällä hetkellä tehtäviä TV-sarjoja katsotte, ja mitä jo loppuneita sarjoja katsotte?

Itsellä katsottuihin sarjoihin tällä hetkellä valmisteilla olevista sarjoista kuuluu Game of Thrones, Six, Supergirl, Billions, The Good Fight, Dynasty, The 100, Flash, The Americans, Shooter, Suits, House of Cards, jne...

Sitten taas jo lopetetuista sarjoista voisin mainita Tähtiportin, 24:n, Designated Survivorin, Good Wife, Unit, The Crown, jne...
 
Loppuneita sarjoja jota tuli katsottua: Avaruusasema Alfa, Smith&Jones, Kuuden miljoonan dollarin mies, Cannon, Rockfordin paperit, Ashtonin perhe, Charlien enkelit, Havukka-ahon ajattelija, Mennään bussilla. Näin aluksi mitä tulee mieleen.
 
Jotain katsottua, ihan kaikkia (itse ja omien lasten kanssa katsottuja) ja piirrettyjä en ole laittanut luetteloon ja kaikkea ei voi muistaa, muistin luistimet kun ovat tylsät. Joitain (kröhm) sarjoja löytyy nykyään myös kotiarkistosta.

Thunderbirds (Myrskylinnut), Batman, Me hirviöt, Belle ja Sebastian, Skippy, Lassie, Pyhimys, Captain Scarlet, Panssaripartio, Bonanza, Karjatila High Chaparral, Peyton Place, Flipper, Star Trek (kaikki paitsi tämä uusi maksukanavasarja, eri vuosikymmeniä), Hämärän rajamailla, Saarroksissa (The Prisoner 60-l), Pertsa ja Kilu, Peppi Pitkätossut, Cannon (”rapamaha-Cannon”), Charlien enkelit, Raikulipojat lennossa (Baa Baa Black Sheep), Merten salaisuudet, Kuuden miljoonan dollarin mies, The Bionic Woman, Kapteeni Nemo, Mennään Bussilla, Viisikko (useampi sarja), Perhe on pahin, Minä Claudius, Avaruusasema Alfa, Merilinja, Kahden kerroksen väkeä, Kaikenkarvaiset ystäväni, Juuret, Orzowei (Valkoinen poika), Myrskyluodon Maija, Asia on pihvi (ruokaohjelma), Pieni talo preerialla, Maanalainen armeija, parodiasarja Maanalainen armeija iskee jälleen, Polttouhrit, Ruutiukot (makkaranpaiston sytöt lienevät täältä peräisin ;)), Kojak, Ystäväni avarudesta (Mork&Mindy), Lumikenttien kutsu, Lemmenlaiva, Triffidien kapina, Safiiri ja Teräs, Salamatkustaja (Blindpassarsjen), Tripodit, Olipa kerran -piirretyt, Levyraati, Speden spelit, Vastatuuleen, Sämpy, Tupla tai kuitti, Kupla (Soap), Vielä virtaa, Vaahteramäen Eemeli, Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja, Silkkitie, Galactica (kaikki), Tales of the Golden Monkey, Kristallikivien salaisuus (Böderne Dal ...), Kettu, Matlock, Ritari Ässä, Katuhaukka, Näkemiin vaan, muru, Paul Hogan Show, Kenny Everett television show, Blake`s 7, Magnum, Dallas ja Dynastia (silloin sarjojen alussa), Ihmemies McGyver, Aikahyppy, Reinikainen, Tv-ohjelma Kettunen, Mennyt maailma, Okalinnut, Bill Cosby show, Sodan tuulet & Sodan muisto, Tie Avonleaan-sarjat, Miami Vice, Hill Street Blues, Koira haudattuna, Kahden keikka, Kovaa peliä Bostonissa, Valehtelijoiden klubi (nyk. eduskunnan kyselytunti), V (molemmat), Lovejoy, Kovaa peliä Bostonissa, Taistelupari, Konnankoukkuja kahdelle, Babylon 5, Band of Brothers (Taistelutoverit), The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit, Tähtiportit (kaikki), X-files, Twin Peaks, Maa 2, Midsomerin murhat, Highlander, Hercule Poirot, Neiti Marple, Isä Brownin tutkimukset, Lumisen virran mies, Kyllä Jeeves hoitaa, Kunnian miehet (JAG), Fiendens fiende, Fort Boyard, Blondi tuli taloon, Selviytyjät & Expedition Robinson (useita), Kameleontti (The Pretender), Ajan valtiaat (Langoliers), Aikahyppy, Hulluna sinuun, Smallville, Kun taivas repeää, Torchwood, Pieni runotyttö, Klaani, H2O, Viidakkoperhe, Dark Angel, Heroes, Pako, Lost, FlashForward, Agatha Christien tarinat, Space: Above and Beyond, Farscape, Roswell, Dark Skies, Falling skies, Tehtävä: Maa, Sydämen asialla, Terra Nova, Terminator: Sarah Connorin aikakirjat, Rooma, Spartacus, Hubotit, Under the Dome, Viikingit, Kotiin takaisin, Miehitetty, Sodan sukupolvi, Pelimies, Game of Thrones (heräsin myöhäsyntyisenä), Wayward Pines, The Orville...

Nyt töllötttimessä pyörii mm.
Tannbach - vartioitu kylä, Murha Sandhamnissa, Deutschland 83 (u), Doc Martin (u), Wallander (u), Pokka pitää (u),
———
Kummeliporukan uusi poliisisarja vaikutti hauskalta, mutta siitä näkee maksutta vain yhden jakson. Peri Aate => pitäköön tunkkinsa.
928C3F63-1D48-4EA0-9C7A-F23FD330ED89.gif

Edit: China Beach, The Civil War (1990), Alppikengistä jäljet vain jää,
 
Viimeksi muokattu:
Kenties paras ja hauskin oli islantilainen huoltoaseman työntekijöiden arjesta kertonut sarja.
Kunpa tulisi taas uusintana.
 
Tannbach sarjan katsoin myös. Se on kyllä hyvä. YLE Areenalla löytyy nuo kolme ekaa jaksoa ja uutta on kuulemma on jo tehty.
Esikuvana sarjalle on todellinen Mödlareuthin kylä, jonka läpi Saksojen raja aikanaan asettui. Hyi helevatti sen on täytynyt olla karmeaa aikaa. Olen itse aikanaan nähnyt sitä Itä-Saksa meininkiä kun siellä pääsin käymään ja en kyllä toivo kenellekään sellaista elämää.
.
 
Laitoin HBO:n kokeeksi ja tykästyin. Muutama suositeltava sarja:
- Pacific (jos joku ei oikeasti ole katsonut): Band of Brothers oli mielestäni patrioottinen paska. Tämä ei ole. Merijalkaväki taistelee Tyynellämerellä. Keskushahmoja on useita, eivätkä ne linkity välttämättä suoraan toisiinsa ja tämä on vissiin hämännyt joitakin. Itse pidin ratkaisusta, koska silloin oli mahdollista esitellä pidempää tarinan kaarta, mikäli se sarjan tekijöiden kirja oli tosissaan ja 3-4 taistelun jälkeen merijalkaväen sotilaat lähetettiin takaisin kotimaahan. John Basilone, "Sledge" Hammer ja Snafu ovat tutustumisen arvoisia heppuja, kuten tietysti myös Ack-Ack ja Gunny Hanes. Pohjautuu hyvin vahvasti tositapahtumiin ja jos et katso muuta, niin katso tämä Peleliun maihinnousu, tämä on hieno:

- Quarry: kaksi merijalkaväen sotilasta palaa kotiin Vietnamista, saatuaan vapauttavan tuomion sotarikossyytöksistä. Kuitenkaan elämä kotiinpaluun jälkeen ei ole mannapuuroa ja mansikkaa, vaan hyvin nopeasti miehet ajautuvat helpon rahan perässä rikoksen poluille. Hyvin nopeasti sukelletaan altaan hyvin syvään päähän ja homma menee deepiksi ja isoksi. Viimeinen jakso on paska, pyrkiessään selittämään ja taustoittamaan tapahtumat. Jos ne flashbackit olisi jätetty pois, ja etenkin se iso paljastus, olisi kyseessä ollut loistava minisarja. Nyt se jäi näköjään yhteen tuotantokauteen, mutta kannattaa silti (tai siksi) tsekata.

- Hap&Leonard: Teksasin kaksikko 1980-luvulta on sangen epäsuhtainen. Toinen on musta, toinen valkoinen. Musta on Vietnamin veteraani, valkoinen taas istui linnassa aseistakieltäytyjänä. Veteraani on homo ("Kuinka homo oikein olet?" - "Pyllistä, niin näytän sinulle.") ja totaalikieltäytyjä hetero. Kevyttä läppää heitetään ja ongelmiin joudutaan ja niitä jopa ratkotaan. Sarja pohjautuu Joe R. Lansdalen kirjoihin ja on sangen onnistunut adaptio mainioista kirjoista. Se "suuri kehyskertomus", jolla selitettiin miesten ystävyyttä ei ollut mielestäni oikein onnistunut, mutta jos kirjoja ei ole lukenut, niin varmaan menee ihan täydestä. Suosittelen etenkin ensimmäistä tuotantokautta. Tämä sarja tulee jatkumaan kolmannellakin tuotantokaudella.

Ja sitten tietysti se maailman paras TV-sarja, joka kuitenkaan ei HBO:lta löydy, vaan on yllätys-yllätys BBC:n (British Broadcast Company, ei se toinen BBC) tuotantoa:
Susipalatsi: Thomas Cromwell on Henrik VIII:n lähin ja paras neuvonantaja. Mies, joka taistelee tiensä keskiaikaisen Englannin huipulle katuojasta. Kova, rationaalinen, tunteeton, mutta kuitenkin uskollinen, lojaali ja oikeudenmukainen. Puvustus, lavastus, näyttelijät - koko paketti on jotain tajunnanräjäyttävää. Kirjat tietenkin vielä syvempiä ja parempia, mutta silti tässä on sitä jotain. Vain 6 jaksoa, eli tämän kyllä jaksaa katsoa.

Siitä toisesta Maailman parhaasta TV-sarjasta pitää kirjoittaa pikkupäissään, niin tekstiä irtoaa vähän paremmin.
 
Jotain katsottua, ihan kaikkia (itse ja omien lasten kanssa katsottuja) ja piirrettyjä en ole laittanut luetteloon ja kaikkea ei voi muistaa, muistin luistimet kun ovat tylsät. Joitain (kröhm) sarjoja löytyy nykyään myös kotiarkistosta.

Thunderbirds (Myrskylinnut), Batman, Me hirviöt, Belle ja Sebastian, Skippy, Lassie, Pyhimys, Captain Scarlet, Panssaripartio, Bonanza, Karjatila High Chaparral, Peyton Place, Flipper, Star Trek (kaikki paitsi tämä uusi maksukanavasarja, eri vuosikymmeniä), Hämärän rajamailla, Saarroksissa (The Prisoner 60-l), Pertsa ja Kilu, Peppi Pitkätossut, Cannon (”rapamaha-Cannon”), Charlien enkelit, Raikulipojat lennossa (Baa Baa Black Sheep), Merten salaisuudet, Kuuden miljoonan dollarin mies, The Bionic Woman, Kapteeni Nemo, Mennään Bussilla, Viisikko (useampi sarja), Perhe on pahin, Minä Claudius, Avaruusasema Alfa, Merilinja, Kahden kerroksen väkeä, Kaikenkarvaiset ystäväni, Juuret, Orzowei (Valkoinen poika), Myrskyluodon Maija, Asia on pihvi (ruokaohjelma), Pieni talo preerialla, Maanalainen armeija, parodiasarja Maanalainen armeija iskee jälleen, Polttouhrit, Ruutiukot (makkaranpaiston sytöt lienevät täältä peräisin ;)), Kojak, Ystäväni avarudesta (Mork&Mindy), Lumikenttien kutsu, Lemmenlaiva, Triffidien kapina, Safiiri ja Teräs, Salamatkustaja (Blindpassarsjen), Tripodit, Olipa kerran -piirretyt, Levyraati, Speden spelit, Vastatuuleen, Sämpy, Tupla tai kuitti, Kupla (Soap), Vielä virtaa, Vaahteramäen Eemeli, Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja, Silkkitie, Galactica (kaikki), Tales of the Golden Monkey, Kristallikivien salaisuus (Böderne Dal ...), Kettu, Matlock, Ritari Ässä, Katuhaukka, Näkemiin vaan, muru, Paul Hogan Show, Kenny Everett television show, Blake`s 7, Magnum, Dallas ja Dynastia (silloin sarjojen alussa), Ihmemies McGyver, Aikahyppy, Reinikainen, Tv-ohjelma Kettunen, Mennyt maailma, Okalinnut, Bill Cosby show, Sodan tuulet & Sodan muisto, Tie Avonleaan-sarjat, Miami Vice, Hill Street Blues, Koira haudattuna, Kahden keikka, Kovaa peliä Bostonissa, Valehtelijoiden klubi (nyk. eduskunnan kyselytunti), V (molemmat), Lovejoy, Kovaa peliä Bostonissa, Taistelupari, Konnankoukkuja kahdelle, Babylon 5, Band of Brothers (Taistelutoverit), The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit, Tähtiportit (kaikki), X-files, Twin Peaks, Maa 2, Midsomerin murhat, Highlander, Hercule Poirot, Neiti Marple, Isä Brownin tutkimukset, Lumisen virran mies, Kyllä Jeeves hoitaa, Kunnian miehet (JAG), Fiendens fiende, Fort Boyard, Blondi tuli taloon, Selviytyjät & Expedition Robinson (useita), Kameleontti (The Pretender), Ajan valtiaat (Langoliers), Aikahyppy, Hulluna sinuun, Smallville, Kun taivas repeää, Torchwood, Pieni runotyttö, Klaani, H2O, Viidakkoperhe, Dark Angel, Heroes, Pako, Lost, FlashForward, Agatha Christien tarinat, Space: Above and Beyond, Farscape, Roswell, Dark Skies, Falling skies, Tehtävä: Maa, Sydämen asialla, Terra Nova, Terminator: Sarah Connorin aikakirjat, Rooma, Spartacus, Hubotit, Under the Dome, Viikingit, Kotiin takaisin, Miehitetty, Sodan sukupolvi, Pelimies, Game of Thrones (heräsin myöhäsyntyisenä), Wayward Pines, The Orville...

Nyt töllötttimessä pyörii mm.
Tannbach - vartioitu kylä, Murha Sandhamnissa, Deutschland 83 (u), Doc Martin (u), Wallander (u), Pokka pitää (u),
———
Kummeliporukan uusi poliisisarja vaikutti hauskalta, mutta siitä näkee maksutta vain yhden jakson. Peri Aate => pitäköön tunkkinsa.
Katso liite: 22644

Edit: China Beach, The Civil War (1990), Alppikengistä jäljet vain jää,

Boldasin noita kovia. :)

Panssaripartion DVD-version sain muutama vuosi sitten. Mukana on enkkutekstit. Elokuva- tai sotaelokuvaketjuun olen jotain siitä kirjoitellutkin. Tykkään.


Lisäisin tuohon listaasi vielä Colditzin. Vankileirikuvaus iski minuun.

 
Laitoin HBO:n kokeeksi ja tykästyin. Muutama suositeltava sarja:
- Pacific (jos joku ei oikeasti ole katsonut): Band of Brothers oli mielestäni patrioottinen paska. Tämä ei ole. Merijalkaväki taistelee Tyynellämerellä. Keskushahmoja on useita, eivätkä ne linkity välttämättä suoraan toisiinsa ja tämä on vissiin hämännyt joitakin. Itse pidin ratkaisusta, koska silloin oli mahdollista esitellä pidempää tarinan kaarta, mikäli se sarjan tekijöiden kirja oli tosissaan ja 3-4 taistelun jälkeen merijalkaväen sotilaat lähetettiin takaisin kotimaahan. John Basilone, "Sledge" Hammer ja Snafu ovat tutustumisen arvoisia heppuja, kuten tietysti myös Ack-Ack ja Gunny Hanes. Pohjautuu hyvin vahvasti tositapahtumiin ja jos et katso muuta, niin katso tämä Peleliun maihinnousu, tämä on hieno:

- Quarry: kaksi merijalkaväen sotilasta palaa kotiin Vietnamista, saatuaan vapauttavan tuomion sotarikossyytöksistä. Kuitenkaan elämä kotiinpaluun jälkeen ei ole mannapuuroa ja mansikkaa, vaan hyvin nopeasti miehet ajautuvat helpon rahan perässä rikoksen poluille. Hyvin nopeasti sukelletaan altaan hyvin syvään päähän ja homma menee deepiksi ja isoksi. Viimeinen jakso on paska, pyrkiessään selittämään ja taustoittamaan tapahtumat. Jos ne flashbackit olisi jätetty pois, ja etenkin se iso paljastus, olisi kyseessä ollut loistava minisarja. Nyt se jäi näköjään yhteen tuotantokauteen, mutta kannattaa silti (tai siksi) tsekata.

- Hap&Leonard: Teksasin kaksikko 1980-luvulta on sangen epäsuhtainen. Toinen on musta, toinen valkoinen. Musta on Vietnamin veteraani, valkoinen taas istui linnassa aseistakieltäytyjänä. Veteraani on homo ("Kuinka homo oikein olet?" - "Pyllistä, niin näytän sinulle.") ja totaalikieltäytyjä hetero. Kevyttä läppää heitetään ja ongelmiin joudutaan ja niitä jopa ratkotaan. Sarja pohjautuu Joe R. Lansdalen kirjoihin ja on sangen onnistunut adaptio mainioista kirjoista. Se "suuri kehyskertomus", jolla selitettiin miesten ystävyyttä ei ollut mielestäni oikein onnistunut, mutta jos kirjoja ei ole lukenut, niin varmaan menee ihan täydestä. Suosittelen etenkin ensimmäistä tuotantokautta. Tämä sarja tulee jatkumaan kolmannellakin tuotantokaudella.

Ja sitten tietysti se maailman paras TV-sarja, joka kuitenkaan ei HBO:lta löydy, vaan on yllätys-yllätys BBC:n (British Broadcast Company, ei se toinen BBC) tuotantoa:
Susipalatsi: Thomas Cromwell on Henrik VIII:n lähin ja paras neuvonantaja. Mies, joka taistelee tiensä keskiaikaisen Englannin huipulle katuojasta. Kova, rationaalinen, tunteeton, mutta kuitenkin uskollinen, lojaali ja oikeudenmukainen. Puvustus, lavastus, näyttelijät - koko paketti on jotain tajunnanräjäyttävää. Kirjat tietenkin vielä syvempiä ja parempia, mutta silti tässä on sitä jotain. Vain 6 jaksoa, eli tämän kyllä jaksaa katsoa.

Siitä toisesta Maailman parhaasta TV-sarjasta pitää kirjoittaa pikkupäissään, niin tekstiä irtoaa vähän paremmin.
Suosittelen tsekkaamaan Billions - sarjan HBOlta.
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Huomenna keskiviikkona Yle1: The Same Sky - Isku sydämeen. Voep olla katottava. Ja toivotaan, että Deutschland 86 (jatkosarja -83:lle) tulee töllöttimeen.

 
Huomenna keskiviikkona Yle1: The Same Sky - Isku sydämeen. Voep olla katottava. Ja toivotaan, että Deutschland 86 (jatkosarja -83:lle) tulee töllöttimeen.


Joo. Tätä meinaan itsekin ryhtyä seuraamaan. Vaikuttaa mielenkiintoselta ja Deutschland 83 oli minusta myös laadukas. Elokuvapuolelta kannattaa vilkaista elokuva Muiden elämä. Kertoo aika hyytävästi siitä mitenkä Stasi kyttäsi DDR:n omia kansalaisia.
 
Minustakin sarja on ollut katsomisen arvoinen. Kyyläys, epäluulo, häikäilemättömyys. Urheiluvalmennus. Yhteiskunnallisen nosteen hakeminen. :cool:

Tähän mennessä minusta on ollut todella hyvä jännärisarja. YLE Areenassa mainitaan kaikkiaan kuusi jaksoa. Olisiko tämä ensimmäinen tuotantokausi, meinaan että mahtaneeko tulla vielä lisää ?

Mutta, juonikuvio on ollut uskottava ja realistinen. Eri itä- ja länsisaksalaisten henkilöhahmojen taustoitus on tehty huolella. Samoiten henkilöiden motiivit. Se mitä näistä Stasin länteen soluttamista ns. romeo-agenteista voi sanoa, niin erittäin uskottavalla tavalla sarja tätä toimintaa kuvaa. 90-luvun lopulla luin Stasin ulkomaantiedustelun pitkäaikaisen johtajan Markus Wolfin elämäkerran, jossa toimintaa selvitetään. Tv-sarja kuvaa mielestäni tätä erittäin onnistuneesti.

kasvoton1.jpg
 
Viime vuosina kolahtaneet (ja aktiivisesti läpi katsottu) Narcos, Suits, Mad Men.

Lisäksi tällä viikolla tuli työmatkojen ratoksi tsekattua Ylen Naissotilaat. ;)

Mikäänhän ei kuitenkaan voita kaikkien aikojen kovinta, eli Puhtaita Valkeita Lakanoita
 
HBO Nordic tuli tänään käyttöön Mayans MC sarjan vuoksi. Kyseessä siis Sons Of Anarchy sarjan spin-off. Mukavaa katseltavaa pilotti jakso oli. Suosittelen kyllä.
 
- Hap&Leonard: Teksasin kaksikko 1980-luvulta on sangen epäsuhtainen. Toinen on musta, toinen valkoinen. Musta on Vietnamin veteraani, valkoinen taas istui linnassa aseistakieltäytyjänä. Veteraani on homo ("Kuinka homo oikein olet?" - "Pyllistä, niin näytän sinulle.") ja totaalikieltäytyjä hetero. Kevyttä läppää heitetään ja ongelmiin joudutaan ja niitä jopa ratkotaan. Sarja pohjautuu Joe R. Lansdalen kirjoihin ja on sangen onnistunut adaptio mainioista kirjoista. Se "suuri kehyskertomus", jolla selitettiin miesten ystävyyttä ei ollut mielestäni oikein onnistunut, mutta jos kirjoja ei ole lukenut, niin varmaan menee ihan täydestä. Suosittelen etenkin ensimmäistä tuotantokautta. Tämä sarja tulee jatkumaan kolmannellakin tuotantokaudella.
Ja jumalauta, että paskottiin hyvä sarja kolmannella tuotantokaudella. Ei hitto. Ei vain voi tajuta, mitä kädettämistä. Ei voi edes perustella tai analysoida. Nyt ei edes veri kierrä.
 
Back
Top