Työryhmä: Yli 28-vuotiaan siviilipalvelusvelvollisen paluu puolustusvoimien reserviin mahdolliseksi

JR49

Respected Leader
Työryhmä: Yli 28-vuotiaan siviilipalvelusvelvollisen paluu puolustusvoimien reserviin mahdolliseksi

Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä ehdottaa siviilipalveluslakia muutettavaksi siten, että paluu puolustusvoimien reserviin olisi mahdollista sellaiselle yli 28-vuotiaalle, joka ei ole vielä aloittanut siviilipalveluksen täydennyspalveluksen suorittamista.
Nykyinen siviilipalveluslaki ei täytä työryhmän mielestä yhdenvertaisen kohtelun vaatimusta siltä osin, että alle 28-vuotias täydennyspalvelusvelvollinen voi hakea takaisin puolustusvoimien reserviin, jos hän ei ole aloittanut täydennyspalvelusta. Sen sijaan vastaavassa asemassa oleva yli 28-vuotias ei voi tehdä hakemusta hyväksytysti. Ongelma on noussut esille, kun täydennyspalvelusvelvollisten määrä on noussut vuodesta 2015 lukien aiempiin vuosiin verrattuna.
Työryhmä ehdottaa myös siviilipalveluhakemuksen käsittelyä poikkeusoloissa koskevien säännösten muuttamista. Jatkossa kaikki ne, joiden siviilipalvelushakemus olisi hyväksytty ennen poikkeusolojen astumista voimaan olisivat vapautettuja aseellisesta palveluksesta poikkeusoloissa.
Työryhmän ehdotukset sisältävä luonnos hallituksen lakiesitykseksi viimeistellään TEM:ssä virkatyönä, minkä jälkeen työryhmän muistio ja hallituksen esitysluonnos lähetetään yhdessä lausuntokierrokselle.
https://tem.fi/documents/1410877/21...tostarpeita+selvittävän+työryhmän+muistio.pdf
 
Erityisesti kannattaa lukaista esityksestä nuo valtion eri ministeriöiden perustelut sille, miksi osaa näkee sivareille käyttöä poikkeusoloissa, ja osa taas ei, ja mihin tehtäviin.
 
Montakohan noita mahtaa olla vuodessa? 2, 5, 10,??
 
Mulla oli alokastuvassa peräti kaksi näitä 28-vuotiaita viimehetkeläisiä. Siis ihan varumiespalveluksessa. Vanhoja äijiä siltä tuntui ja kaikki niistä tykättiin, vaikka vähän selän takana välillä hykerreltiinkin. Toisesta tuli sauna-majuri, toisesta en muista mihin päätyi. Vähintään yhtä tärkeä maanpuolustuksellinen tehtävä.

Kummankin reservin sodan ajan sijoitus jäi mysteeriksi..
 
Back
Top