Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Unionin nopean toiminnan joukot

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 30.08.2014.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,951
  Tykkäykset:
  24,048
  Pisteet:
  1,286
  Huomasitteko, että tämä teema on noussut framille Unionin pöytäkeskusteluissa? Minä kuulin huonosti radiosta, että tämä asia nousee tapetille ja nopeasti...mitä se nopeasti sitten tarkoittaneekaan.

  Millainen kokoonpano ja vahvuus tarvitaan minimi, jotta se loisi tasapainoa suhteessa Venäjään? Jätetään ilmavoima-merivoima ulos ja keskitytään Maavoimiin.
   
 2. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Mua vaan ihmetyttää, että kun kaikenlaisesta nopean toiminnan joukoista on puhuttu vaikka miten paljon ja semmoisia on kuulemma Suomessakin...niin missä se nopea toiminta näkyy? Ei täällä ainakaan. Ei NATO:lla ainakaan. Venäjällä kyllä, mutta ei täällä missään länsimaissa.
   
  Merten sheriffi tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,940
  Tykkäykset:
  6,646
  Pisteet:
  1,286
  Puolenkymmentä mekanisoitua prikaatia, yksi ilmakuljetteinen prikaati, kymmenisen hävittäjälaivuetta. Mukaan ilmatorjuntaa ja Awacs-koneita, sekä tankkereita. Merelle muutama sukellusvene ja kymmenkunta vähintään fregattiluokan alusta, joukossa useampi ilmatorjuntaan erikoistunut. Ehkä sadan tuhannen ukon pumppu kaikkine tukiosineen.

  Edit, huonosti luettu tehtävänanto, mutta meni jo :confused:
   
 5. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,346
  Tykkäykset:
  7,563
  Pisteet:
  1,286
  Virhe
   
 6. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,193
  Tykkäykset:
  3,218
  Pisteet:
  1,286
  Nämä ovat pelkästään banaanimaiden kurmoottamiseen. Nyt ei uskalleta käyttää.
   
  JOKO tykkäsi tästä.
 7. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Olishan se mielenkiintoista nähdä kansalaisten reaktiot ensimmäisten viikkojen jälkeen. Brysselistä pyydettäisiin seuraavaa pataljoonaa edellisen kuluttua loppuun.
   
 8. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,940
  Tykkäykset:
  6,646
  Pisteet:
  1,286
  Itse olen ihmetellyt miksi ne pitkään ja perusteellisesti harjoitetut joukot pääsääntöisesti puretaan valmiusjakson päätyttyä, eikä jätetä kokonaisuutena reserviin? Tieto siitä, että kokonaisuuksia ei säilytetä on pv:n tiedotuksesta.
   
 9. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,056
  Tykkäykset:
  18,774
  Pisteet:
  1,286
  Toinen organisaatio näyttää toimivan nopeammin:

  http://www.reuters.com/article/2014/08/29/ukraine-crisis-nato-military-idUSL5N0QZ5KE20140829

  Aug 29 (Reuters) - Seven NATO allies plan to create a new rapid reaction force of at least 10,000 soldiers as part of plans to boost NATO defences in response to Russia's intervention in Ukraine, the Financial Times reported on Friday.

  The aim is to create a division-sized joint expeditionary force for rapid deployment and regular exercises. The British-led force would include air and naval units as well as ground troops, the newspaper said.
   
 10. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,871
  Tykkäykset:
  4,670
  Pisteet:
  636
  Kaikkea sitä netissä lukee. Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) mukaan 200 snipulla muka saa 2000 jamppaa lamautettua päivässä ja 14.000 viikossa, mitenpä lienee? Nämä lienee taas näitä uusisuomi-juttuja :rolleyes:

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/717...n-merkitys-nakyy-ukrainassa-suomen-reagoitava
  ”Karu totuus” näkyy Ukrainassa – ”Suomen reagoitava”

  [​IMG]
  Taistelua Ukrainan armeijan ja separatistien välillä kuluneella viikolla. Tom Packalenin mielestä Ukrainankin tapahtumatkin osoittavat, että maajoukkoja tarvitaan yhä.

  Kotimaa
  |
  Ukrainan kriisi
  Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) haluaa Suomen armeijaan lisää ”laatujoukkoja” ja ajattelutavan muutosta. Packalénin mielestä Venäjän toimet Krimillä osoittavat, että maajoukkoihin on Suomessakin panostettava. Paniikkiratkaisuihin ei kuitenkaan ole syytä.

  Packalén arvioi Venäjän sotilasstrategiaa blogissaan näin:

  - Oma näkemykseni on, että Venäjä pyrkii kehittämään kykyään juuri yllätyshyökkäysmäiseen taistelutapaan, jolloin joku naapurimaa voidaan ottaa salamaoperaationa muutamissa tunneissa. Tämän tyyppisissä operaatioissa pyritään vastapuoli lamauttamaan kaikin mahdollisin keinoin kyberillä ja erikoisjoukkojen käytöllä ensimmäisten tuntien ajaksi, jotta liikekannallepanoa ei ehditä toteuttamaan.


  Packalénin mielestä Suomikin tarvitsee lisää ”laadukkaita korkeassa valmiudessa olevia sotilaita” tällaisen vihollisen torjuntaan. Packalén kuitenkin korostaa Uudelle Suomelle, että Suomi ei edelleenkään ole sotilaallisen uhan alla.

  - Uhka muodostuu kyvystä ja halusta. Halu voi muodostua päivässä, kykyyn menee vuosia, Packalén sanoo.

  - Suomen ympärysmaista Ruotsilla ja Virolla ei ole halua eikä kykyä. Venäjällä ei ole halua, mutta kyky on kehittymässä. Siihen Suomen on reagoitava.

  Packalén ehdottaa puolustusvoimiin reserviläisistä koostuvia taisteluosastoja, joiden jokaisessa sissijoukkueessa olisi tarkka-ampujaryhmä. Packalénin mielestä Ukrainan tapahtumat osoittavat, että todellisuus ei ole muuttunut.

  - On ollut suuri joukko ihmisiä, jotka ovat uskoneet maailman muuttuneen [sodankäynnin osalta]. Karu totuus on se, että maan valtaamiseen tarvitaan maajoukkoja, Packalén sanoo.

  Hänen mielestään venäläisten erikoisjoukkojen sotilasoperaatio Krimillä oli taidokas.

  Packalén antaa blogissaan myös kustannusarvion:

  - 2000 modernia tarkkuuskivääriä optiikoineen maksaisi reilu 10 miljoonaa, mutta pystyisi tuottamaan viholliselle laskennallisen 2000 sotilaan päivätappion ja 14.000 viikkotappion. Tällaisia tappioita ei yksikään nykyarmeija kestäisi.

  Packalénin mielestä tarkka-ampujajärjestelmä olisi myös selvästi puolustuksellinen toimi, kun taas Somen Nato-jäsenyys olisi uhka Venäjälle.
   
 11. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  976
  Tykkäykset:
  1,909
  Pisteet:
  76
  Osaavimman kuvan antaisi itsestään, kun olisi vaan ihan helvetin hiljaa... Kaverilla ei selkeästi ole edes perusteita nykytilanteesta.
   
  Tähystäjä ja JOKO tykkäsivät tästä.
 12. reservin esikuntaupseeri

  reservin esikuntaupseeri Kapteeni

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  282
  Pisteet:
  76
  Olellista ja arvokasta kansanedustaja Packalénin viestissä on kuitenkin tämä kohta: "Packalénin mielestä Suomikin tarvitsee lisää ”laadukkaita korkeassa valmiudessa olevia sotilaita” tällaisen vihollisen torjuntaan. "


  Tuo on tosiaankin se ongelma, joka poliitikkojen tulisi huomata yleisemminkin. Packalénin ehdotukset tarkk'ampujista jätettäköön omaan arvoonsa. Poliitikon tehtävä ei ole pohtia sotilaallisia ratkaisuja. Politiikot käskyttäköön armeijaa, että "homma kuntoon, paljonko rahaa tarvitaan? tarvitaanko muuta? lakeja?"

  Puolustusvoimien ammattisotilaat sitten kertovat, mitä tarvitaan jotta homma saadaan erinomaiselle tasolle Suomessa. Poliikot järkkäävät puitteet, PV hoitaa detaljit. Noin sen pitäis mennä.

  Arvokas nosto Packaléniltä - jos jätetään huomiotta tarkka-ammuntakiväärihöpinät - joissa hän astuu väärälle tontille pätemään.
   
 13. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,422
  Tykkäykset:
  6,568
  Pisteet:
  1,286
  Itse en jättäisi tuota TA -hommaa ihan kokonaan huomioimatta. Meinaan, että katsotaampa tuota taannoista Case: Saaramaa:ta ja oletetaan, että komppanialla on vaikka 3 ampujaa (vai paljonko niitä olisi?). Tehtävän piti kestää 5 päivää ja jos oletetaan, että TA:t eivät erityisesti vedä huomiota itseensä ja selviävät hengissä sen 5 päivää. Silloisessa tehtävässä oli maininta, että vihollisen jalkautuva vahvuus olisi 216 ukkoa. Eli Packalenin laskentatavan mukaan tarkka-ampujien jäljiltä jäisi vain 201 ukkoa. Ja jos vihollisyksikön katsotaan olevan tuhoutunut 50% tappioiden jälkeen, niin ei se Packalen ihan turhia puhu.
   
 14. Mainos 15. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Reilua ot:a, mutta pieni idean jyvänen voi olla sellaisten kyvykkyyksien lisäämisessä, joilla voidaan vaikuttaa / tuottaa tappioita ei-avoimen sotilaallisin keinoin toimiville vastustajille niin, ettei näyttävää kuvaa tykistöstä, panssarintorjuntaohjuksista jne. saada kansainväliseen käyttöön. Jotain hajanaista ammuntaa, mitä lie paikallisia isäntiä. Ja vastustajalla avainhenkilöitä pötköllään. Näitä on toki kovin paljon muitakin tarkkuuskiväärien (helppo) ja tarkka-ampujien koulutuksen (vaikea) sekä oikeanlaisen operatiivisen käytön (vaikea) lisäksi.
   
  Tähystäjä ja baikal tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu